Alfred W. G. Larsen

ALFRED W. G. LARSEN
«URD»: Alfred Larsens første båt var «Urd», som var konstruert og bygd av Søren Gudmundsen i Vollen i Asker. Gudmundsens snekkerverksted fra 1800-tallet er restaurert og ble innviet i april 2017.
«URD»: Inngangsdøren og trappen til Alfred Larsens gamle gård på hjørnet av Rådhusgata og Skippergata i Oslo eksisterer fortsatt. Bildet er malt av Lars Larsen i 1922.
I UNGE DAGER: Alfred W. G. Larsen fotografert i 1880 ? 17 år gammel.
«MAGDA II»: William Fife tegnet «Magda II». Båten ble bygd i Asker i 1897 og målte 10,36 tonn.
«MAGDA III»: «Magda III» ble bygd i 1903.
«MAGDA X»: William Fife tegnet også 15-meteren «Magda X», som imidlertid først het «Sophie Elisabeth» og deretter «Beduin».
OL-GULL: Med 12-meteren «Magda IX» vant Alfred W. G. Larsen gull i De olympiske leker i Stockholm i 1912.
TO BETYDNINGSFULLE HERRER: Alfred W. G. Larsen (t.h.) ga mange oppdrag til mesterkonstruktøren Johan Anker. Larsens siste båt, «Magda XIII», bidro direkte til å forlenge levetiden til Johan Ankers verft i Vollen i Asker.
ANNO 1939: 15-meteren «Magda XIII» var den siste båten til Alfred W.G. Larsen. Han eide den kun i kort tid før den ble solgt til Ingar Dobloug og fikk navnet «Rollo».
ANNO 2017: «Magda XIII» er i dag restaurert, har hjemmehavn i Sandefjord og eies av Einar Sissener. Båten var lenge i Italia før den ble hentet tilbake til Norge.

Velgjøreren

Alfred Waldemar Garmann Larsen har etterlatt seg betydelige spor og ikke minst store pengesummer til glede for seilsporten i Norge.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER