Tønsberg seilforening

FJÆRHOLMEN: Hilde Syrrist og Giert Spæren er nærmest født og oppvokst på Fjærholmen. Nå er de to ledende krefter i Tønsberg Seilforening som sørger for å legge forholdene til rette for nye generasjoner av seilere på Nøtterøy.
ELDST: «Steinstua» er Nøtterøys eldste bygning og blir i dag brukt som juryrom under store regattaer.
HJEMME: For Giert Spæren og Hilde Syrrist er det å være på Fjærholmen nesten som å være hjemme, og slik håper de flere av medlemmene føler det som. I tidligere tider var det kun herrene i foreningen som hadde tilgang til «Steinstua» som de sitter i.
PUSSET OPP: «Seilerstua» er nyoppusset og er et yndet sted for dommere og trenere etter dagens dont.
2017: Hilde Syrrist har tatt initiativet til å pusse opp og åpne «Seilerstua» for alle medlemmer. Giert Spæren til venstre.
En skog av master på Fjærholmen.
Medlemskveld.
Instruksjon.
PINSELEIR: Tusenvis av seilere har gode minner fra pinseleiren på Fjærholmen, som har vært arrangert siden 1950-tallet. Hundrevis av barn i Tønsberg Seilforening har dessuten lært å seile av Steffen Kvalsvik.
OPTIMIST: Optimist-klassen har alltid stått sterkt i Tønsberg Seilforening og et stort antall toppseilere er blitt rekrutter gjennom den ? og ikke minst det gode rekrutteringsarbeidet som er blitt utført i foreningen.
REGATTASJEFEN: Anders Kristian Andersen (til høyre) er Hilde Syrrists far, og han gjennomførte mange store regattaer på 1980- og 1990-tallet.
FISKERJENTEN: »Gamlesme?ns» egen båt var «Fiskerjenten» som han vant mange premier med. Båten ble bygd i 1872.
OL-DELTAGERE: Ida Andersen og Tonje Kristiansen deltok i OL i 1992 i 470. Fire år etter deltok Ida i den samme klassen sammen med søsteren Linda, som vant OL-gull i Europajolle i 1992. I dag er Ida og Tonje mødre til noen av Norges mest lovende ...
1912: I forbindelse med S.O.S.S-regattaen i 1912 var det stor seilerfest på Fjærholmen. Her er forsamlingen samlet foran «Seilerstua» ? et hus hvor inntil nylig kun de over 60 år eller æresmedlemmer hadde tilgang. S.O.S.S. står for SydOstkystens ...
OL-MESTEREN: Det ble gjort stor stas på Linda Andersen da hun kom hjem til Fjærholmen med sitt OL-gull i Europajolle i 1992. Porten som i all hast ble smidd med navnet hennes, er senere blitt erstattet av en mer nøytral port.

Et godt sted å være

– Å komme til Fjærholmen er nesten som å komme hjem, sier Tønsberg Seilforenings leder, Hilde Syrrist. Fjærholmen er selve navet i seilforeningens virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Hilde Syrrist, som i dag sitter ved roret i Tønsberg Seilforening, føler seg hjemme på Fjærholmen, og det har hun mange grunner til å gjøre. Giert Spæren har det også slik; føler en sterk tilknytning til Fjærholmen, som en gang virkelig var en holme, men som for vel 200 år siden ble knyttet til fastlandet. Spæren er fast ansatt på 80 prosent og har sin daglige arbeidsplass på Fjærholmen, nærmere bestemt i huset «Sjøfarten», som i dag nok mer betegnes som «Regattakontoret». Han begynte i desember 2002. En kan trygt si at dagens to frontfigurer i Tønsberg Seilforening er arvelig belastet når det gjelder tilhørigheten til Fjærholmen.

Vi er i regattakontoret og de to har slått seg ned i hver sin stol ved siden av den høye disken der regattaseilere har meldt seg på til mange små og store regattaer, og kan stille spørsmål, slå av en prat eller si sin mening. I bakgrunnen bobler kaffemaskinen som sluker kapsler og frembringer kaffe med gulaktig skum på. Innenfor ligger Giert Spærens kontor og utenfor suser det i bjerketrær. I det fjerne høres også klangen av fall som slår mot aluminium. Havnen utenfor Fjærholmen rommer ca. 110 båtplasser. Alle båtene har mast.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER