Søk i arkivet

VARM FORSOMMER: Bildet er tatt på forsommeren på vei til Sommerspretten 2016, der Båtliv på Facebook møttes.
VARM FORSOMMER: Bildet er tatt på forsommeren på vei til Sommerspretten 2016, der Båtliv på Facebook møttes.

Bransjetopper om 2018Flere eier båt sammen

– Sameie blir stadig mer populært blant båtfolk, sier en ledende forsikringsaktør, som håper på en god sommer med færre grunnstøtinger.

Pantaenius er en stor aktør i båtforsikringsmarkedet i hele Europa. Forsikringsselskapet er kjent for å gi en fast sum i forsikringsoppgjør uten fratrekk for alder. Gert Toft er leder for Pantaenius i Skandinavia. Han opplever en positiv utvikling i inntektene, men er bekymret for det store antallet grunnstøtinger.

SATSER PÅ NORGE: Gert Toft i
forsikringsselskapet Pantaenius gjør det godt i Norge.

SATSER PÅ NORGE: Gert Toft i forsikringsselskapet Pantaenius gjør det godt i Norge.

– Vi har hatt en stabil vekst på 10 prosent i 2017 til tross for at mange kunder har redusert forsikringssummen som et resultat av verdifall på sine båter. Dette reduserer jo våre premieinntekter, så en samlet vekst i fritidsbåtflåten er nødvendig for å få opp inntektene, sier managing director Gert Toft.

­– Skadeutviklingen er stabil, men for høy. Reparasjonskostnadene faller dessverre ikke i takt med verdien av båtene, og det legger derfor press på skadeprosenten, fortsetter Toft.

– Jeg håper på en veldig lang, varm og solrik sesong slik at alle kan komme seg ut på vannet og få rutinene på plass. Det er nødvendig for å unngå mange unødige håndteringsskader og grunnstøtinger, sier han.

– En trend i båtmarkedet er at stadig flere går sammen om en båt i felleseie for på den måten å utnytte båten bedre og fordele kostnader og vedlikehold på flere. Så ser vi også at mange godt voksne seilere skifter ut seilbåten med motorbåt for å kunne nyte livet på vannet på sine eldre dager, avslutter Toft.

 

 Tidligere intervjuer:

Båtelektronikk tar etter bil

Nye modeller slår an

Medvind for nykommer

God fart for norsk båtbygger

Vokser og utvider med luksus

Askeladden gir gass inn i nytt år

Økt fart for Suzuki

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen