Seilmagasinets helgeportrett

Toeren som vil bli nummer en

Caroline Sofia Rosmo må selv finansiere OL satsningen i Laser Radial. NSF bidrar kun med trenerstøtte for fremtidens utøvere.

Publisert Sist oppdatert

Den 22 år gamle medisinerstudenten var en av de mest lovende juniorer i enmannsjolle. Nå er hun voksen, men må stille bak Line Flem Høst i kampen om OL midlene. Når hun reiser til Australia i neste uke må hun dekke hele reisebudsjettet på cirka 80.000 kroner selv. Riktignok vil hun få noe trenerstøtte av landslagstreneren Lars Loennechen, men i hovedsak skal hun trene med de tyske seilerne frem mot VM i Melbourne i slutten av februar.

Caroline Rosmo er på utfordrerlandslaget som NSF har opprettet mot OL i 2014. Heller ikke på dette programmet er det mye penger å hente. NSF stiller med sitt trenerapparat, men seilerne må selv finansiere utstyr og reiser.

Dette ville kunne ta motet fra de fleste, men Caroline Rosmo er en av dem som gir full gass, først og fremst mot en mulig OL billett i 2020. Skulle hun ikke lyktes i år, er hun klar for videre satsning, i første omgang mot 2024.

Caroline har vært medisinerstudent siden 2017, men trappet ned til halv tid fra våren 2019 for å kunne seile mer. Hun legger ikke skjul på at det økonomiske er en utfordring. En fullverdig Lasersatsning koster 350.000 kroner i året og til nå er hun avhengig av snille foreldre og sin lokale seilforening i Bundefjorden. Nå håper hun på et nettbasert spleiseprogram og private sponsorer.

Til nå har Caroline hatt visse problemer i sterk vind, men effektiv trening hittil i vinter har bygget opp om både vekt og muskler. 

Møt en av Norges mest lovende seilere i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen.

Caroline Rosmo i jr. VM
OL: Caroline Rosmo drar til Australia i happens om å bli få plass på OL-laget i Laser Radial.
OL: Caroline Rosmo drar til Australia i happens om å bli få plass på OL-laget i Laser Radial.