Søk i arkivet

Båtfolk

Uenige om konkursårsak

Hanse Yachts AG salgsjef for Nord-Europa Kai Hinrichs er ikke enig med Strømquist angående konkursårsaken for Nelson Marine. Hinrichs er likevel ikke bekymret for salget av Hanse og Moody-båter i Norge.

– Vil være selvmord å ikke rydde opp

 – Selv om opprydningen etter konkursen hos D-Yachts kostet meg og Dufourverftet mye var jeg aldri i tvil om at dette måtte gjøres for å redde båtens omdømme for fremtiden i Norge, sier nåværende Dufour-forhandler Per Øyvind Iversen. Mange Hanse-eiere håper nå at Hanse Yachts vil gjøre det samme for alle berørte eiere.

Nelson Marine-kunder stiller dårlig

I norsk forbrukerlovgivning er retten til å reklamere på et produkt utvidet til å omfatte også det som kalles tidligere salgsledd. Dette vil si at man kan rette reklamasjonen til produsenten hvis selgeren går konkurs. Men denne loven gjelder ikke i Tyskland.

Godvilje, ikke plikt

– Vi vil yte service til flest mulig av de berørte Hanse-eierne, sier salgssjef for HanseYachts AG Nord-Europa Kai Hinrichs under et møte i Leangbukta denne uken.

Best til lands og vanns

Kari Schibevaag vant i helgen verdensmesterskapet i snøkiting. For bare kun få måneder siden ble hun vinner av verdens- cupen på vann. Nå gjør hun det igjen på snø.

«Tresbelle» tilbake til norsk farvann

Arne Brun-Lies velkjente Norbelle 37 «Tresbelle» får Brønnøysund som sin neste havn. Det ble klart etter inspeksjonstur til USA siste uke. Se den rørende og spesielle videoen her.

Invitasjon til ISAF sikkerhetskurs

NORLadies.no koordinerer ett nytt ISAF sikkerhetskurs 6.-7. februar.

Sirkus på jordomseiling

 Zirk Mir er navnet på en gruppe på fem unge menn som har kommet sammen for å realisere drømmen om å kombinere sirkusyrket med jordomseiling.

Uklart om service-ansvar etter konkurs

(Oppdatert 22.01) I ly av Nelson Marines konkurs hersker det uklarhet rundt hvem som tar ansvaret for servicen på Hanse-båter som er kjøpt før april 2009.

16-åring rundt Kapp Horn

Jessica Watson ønsker å bli verdens yngste jordomseiler. Se video hilsen fra Kapp Horn.

Torsken på museum

Torsken har spilt en viktig rolle i Norge gjennom hele vår historie. Nå er den blitt hedret med en egen utstilling på Norsk Maritimt Museum i Oslo.

Hva blir viktig i 2010?

Norsk seilsport står foran mange uløste oppgaver. Hvilke mener du er viktigst i 2010?

Seillykke i julegave

Julegaven fra Tor Inge og Trude Betten til familien ble i år altfor stor til å kunne legges under treet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen