Søk i arkivet

Båtfolk

Göran Marström intervjues av Mattias Rahm

Vi har tidligere skrevet om Marströms nye 32 fots katamaran. Her er Sveriges mest innovative båtbygger intervjuet på video under båtmessen i Stockholm.

Nesten syv av ti ville ført båt ulovlig i dag

Når regjeringens krav om båtførerkompetanse trer i kraft er det mange som ennå ikke vil ha tatt båtførerprøven.

Rekordstøtte til Bergen Seilforening

For syvende året har Idrettsforbundet tildelt midler til utstyr; heldigst var Bergen Seilforening som har fått over kr. 170.000 i støtte til sikrings-/arrangørbåt!

Haarberg tar sin fjerde formannsperiode i Askøy

Thorvald Haarberg som var med å stifte Askøy Seilforening i 1979 ble på årsmøtet i foreningen 23. februar valgt til sin fjerde formannsperiode.

Seilprat med Christen With

SeilCompagniet  inviterer til seilprat i Nevlunghavn den 4. mars.

Seilsamling med lærer

NTG og ToppSeil er på Mallroca med klassene RS:X, Laser Radial og Laser Standard.

Tar farvel med båten

Paul Rønstads store kjærlighet er «Føyk». Colin Archeren han selv har bygget og som har tatt ham trygt over Atlanteren flere ganger – uten annet mannskap enn ham selv, uten motor og uten kommunikasjon. Sykdom setter stopper for båtlivet.

Seilkurs for barn og familier

13. mars holder Pauline Book Bratbak og Paul Bratbak kurs i Åsgårdstrand Seilforening. Tema er "Planlegging og gjennomføring av seiltur med barn"!

Noe skal en bruke vinteren til...

Så hvorfor ikke seile utfor med Optimistjolla?

Uenige om konkursårsak

Hanse Yachts AG salgsjef for Nord-Europa Kai Hinrichs er ikke enig med Strømquist angående konkursårsaken for Nelson Marine. Hinrichs er likevel ikke bekymret for salget av Hanse og Moody-båter i Norge.

– Vil være selvmord å ikke rydde opp

 – Selv om opprydningen etter konkursen hos D-Yachts kostet meg og Dufourverftet mye var jeg aldri i tvil om at dette måtte gjøres for å redde båtens omdømme for fremtiden i Norge, sier nåværende Dufour-forhandler Per Øyvind Iversen. Mange Hanse-eiere håper nå at Hanse Yachts vil gjøre det samme for alle berørte eiere.

Nelson Marine-kunder stiller dårlig

I norsk forbrukerlovgivning er retten til å reklamere på et produkt utvidet til å omfatte også det som kalles tidligere salgsledd. Dette vil si at man kan rette reklamasjonen til produsenten hvis selgeren går konkurs. Men denne loven gjelder ikke i Tyskland.

Godvilje, ikke plikt

– Vi vil yte service til flest mulig av de berørte Hanse-eierne, sier salgssjef for HanseYachts AG Nord-Europa Kai Hinrichs under et møte i Leangbukta denne uken.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen