Søk i arkivet

Båtfolk

Gratulerer med dagen, Kong Harald

Et samlet Seilernorge gratulerer idag Kong Harald V med 70 års dagen og ønsker ham fortsatt mange gode år på regattabanen.

Klokker til Golding og Thomson som har begravet stridsøksen

Mike Golding og Alex Thomson la rivaliseringen bak seg i kampen om liv og død i Sydishavet. Igår fortalte de et interessert seilerpublikum om dramaet i Velux 5 Oceans regattaen.

Buckingham Palace igår, Roklubben imorgen

Soloseileren Mike Golding fikk igår tildelt OBE (Order of British Empire) av Dronningen på Buckingham Palace igår. Imorgen kan du møte ham på Roklubben

Mat for båtfolket

Seilas' frilanser Erik Røed har skrevet bok for sultne båtfolk.

Strømquist og Denneche prøver seg sammen i 49er

Under Grade 1 regattaen  på Mallorca i Påsken, skal Strømquist ha en gjesteopptreden ved roret nom bord i Denneches 49er. Han har vært singel med 49eren sin et halvt års tid, og er på jakt etter en ny rormann.

Jarle Andøy klar for isen igjen

Andøy skal seile Nordvestpassasjen 101 år etter Amundsen i et vrak av en stålbåt.

Linge 85 år

Norges fremste båtkonstruktør i nyere tid, den eneste i verden med to båter i OL, Jan Herman Linge fyller idag, 28. januar 85 år. Han kan se tilbake på et langt liv i seilsportens tjeneste og har fått sportens høyeste utmerkelse.

Golding og Thomson på Roklubben 15. februar

Når de britiske soloseilerne , Mike Golding og Alex Thomson kommer til Oslo 15. februar til et arrangement på Roklubben på Bygdøy i regi av Seilas og Amundsen Oslo vil de vise den sensasjonelle dokumentarfilmen fra redningsoperasjonen i Sørishavet på den første etappen av Velux 5 Oceans regattaen og formidle dramaet med sine egne kommentarer. Og hvilken historie de kan formidle!

Lofterød tilbake som toppidrettsansvarlig i NSF

Bjørn Lofterød (57) er engasjert som toppidrettsansvarlig og leder av NSFs Eliteutvalg frem til OL i Beijing 2008

Oppfyller drømmen i Jeannaeu Sun Rise

Uten store ord og fakter forlot franskmannen Trinité-sur-mer 7 oktober ifjor for å følge en drøm. Nå er han halvveis på sin soloferd jorden rundt uten stopp..

Opplagt konge trapper ned i TP52

Kong Harald var en inspirert og underholdende foredragsholder på KNS' medlemsmøte på Dronningen igår kveld. TP52 seilingen i 2006 har vært en utrolig morsom tid, men 80 seildager var å strekke strikken langt konkluderte kongen.

Seil for livet

Da Thor Bulling (58) i 2001 fikk diagnosen beinmargskreft, en uhelbredelig sykdom, bestemte han seg for å gjøre noe positivt, for seg selv og andre kreftpasienter

Kongemøte 10. januar

Knut Frostad ble som kjent kåret til århundrets seiler av Seilas' lesere og kan derfor med en viss rett kalle seg seilerkonge. 10 januar mottar Knut beviset på hederen under KNS møte der Kong Harald skal kåsere om fjorårssesongen i TP52 klassen med «Fram XVI»

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen