Søk i arkivet

Båtfolk

Golding og Thomson på Roklubben 15. februar

Når de britiske soloseilerne , Mike Golding og Alex Thomson kommer til Oslo 15. februar til et arrangement på Roklubben på Bygdøy i regi av Seilas og Amundsen Oslo vil de vise den sensasjonelle dokumentarfilmen fra redningsoperasjonen i Sørishavet på den første etappen av Velux 5 Oceans regattaen og formidle dramaet med sine egne kommentarer. Og hvilken historie de kan formidle!

Lofterød tilbake som toppidrettsansvarlig i NSF

Bjørn Lofterød (57) er engasjert som toppidrettsansvarlig og leder av NSFs Eliteutvalg frem til OL i Beijing 2008

Oppfyller drømmen i Jeannaeu Sun Rise

Uten store ord og fakter forlot franskmannen Trinité-sur-mer 7 oktober ifjor for å følge en drøm. Nå er han halvveis på sin soloferd jorden rundt uten stopp..

Opplagt konge trapper ned i TP52

Kong Harald var en inspirert og underholdende foredragsholder på KNS' medlemsmøte på Dronningen igår kveld. TP52 seilingen i 2006 har vært en utrolig morsom tid, men 80 seildager var å strekke strikken langt konkluderte kongen.

Seil for livet

Da Thor Bulling (58) i 2001 fikk diagnosen beinmargskreft, en uhelbredelig sykdom, bestemte han seg for å gjøre noe positivt, for seg selv og andre kreftpasienter

Kongemøte 10. januar

Knut Frostad ble som kjent kåret til århundrets seiler av Seilas' lesere og kan derfor med en viss rett kalle seg seilerkonge. 10 januar mottar Knut beviset på hederen under KNS møte der Kong Harald skal kåsere om fjorårssesongen i TP52 klassen med «Fram XVI»

Folkebåten reddet

Christan Løken har både fått tak i eieren, men klarte ikke å flytte båten ut av isen.

Vil redde innefrosset båt

Jula er tid for gode gjerninger. En kjent seiler vil lille juleaften redde den innefrossete Folkebåten i Leangbukta.

Alle tiders seiler

Omtrent hver tredje stemmegiver på nettet har kåret Knut Frostad til den største seileren i Seilas´ århundre, fra 1906 til 2006. Vinneren selv er beæret, men er skeptisk til grunnlaget for kåringen

Cayard med bok fra Volvo Ocean Race

Med boken «The Black Pearl - A Pirate Ship» kommer Paul Cayard med sine personlige bektraktninger fra siste Volvo Ocean Race. Kanskje en fin nyttårspresang til norske seilerfans

Langturseilere med god gjerning

Seilerne på ”Longgone” har opplevd fattigdommen i Columbia og samler støtte til en skole for fattige.

Norsk storsatsing mot Route du Rhum i 2010

Rune Aasberg og Tom Thoresen satser friskt mot Route du Rhum i 2010. De to seilerne fra Gjerdrum har inngått en avtale seg i mellom om satsningen, og bestilte en ny Express 40 fra Sail Venture Ltd i England.

Tre tromsværinger over Atlanteren

Dagen etter ARC-starten 26. november, la en norsk Oksøy 32 ut fra Las Palmas med tre unge karer fra Tromsø om bord. Kursen var lagt mot Tobago, helt syd i Karibia, like nord for Trinidad.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen