Søk i arkivet

Båtfolk

Initiativ ga resultater: Fra null til veldig mange på ett år

I Moss Seilforening deltok ingen tur- og havseilere i midtukeregattaene i 2015, men takket være noen enkelte seileres initiativ er de nesten 20 båter i år.

Espen Guttormsen i NSF: Seilsport i endring

– Det skjer mye interessant og spennende, vi opplever en seilsport som er utsatt for store endringer, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i Norges Seilforbund.

10 års drøm i oppfyllelse

Thomas Nygaard har forsøkt å finne drømmebåten i lang tid. Det ente med at han fikk den spesialbygget etter egne ønsker. Vi ble med på en prøveseiling i Sverige.

Malvik og Stjørdal Seilforening: Franske Kévin tømmer hodet med jolleseiling

Kévin Sanouiller seilte første gang i Frankrike da han var 18 år – i en jolle på innsjø.

Fra Syria til seiltur i Oslofjorden

Nabeeh Samaan kom til Norge over grensen fra Russland på sykkel i desember. En seiltur er i sterk kontrast til hans første møte med Norge.

Endre Aas: En skikkelig turseiler

Nå som sommeren er kommet for fullt, er det kturseilas som gjelder for de fleste. Vi søkte derfor i havnen etter en som virkelig vet å nyte båtlivets gleder uten at det er stoppeklokke og målebrev involvert.

Tredobbelt jubileum

For 30 år siden var Birger Kullmann og Christen With sentrale i å få frem minitonnere i internasjonal toppklasse. Det var et innovativt prosjekt som har fått store ringvirkninger. I år runder begge to 60 år.

Tester forholdet på havet

Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard seiler mot solen, og er klar over at det blir en prøvelse for forholdet. Vi tok en bryggeprat.

Leder Bjørn Strand Jacobsen i Bundefjorden Seilforening:: På sjøen har vi det moro

Vi som er mye på sjøen har det mer moro, og vi som har det moro og er i aktivitet har det bra og har et godt og langt liv. Derfor seiler vi!

Leder Bernt Aanonsen i Bodø Seilforening:: Seilglede, hva er det?

Om du stiller seilere dette spørsmålet, får du mange forskjellige svar.

Ingen omkom fra båter over 8 meter

Første halvår har hatt en nedgang sammenlignet med fjoråret. De fleste var menn over 50 år, og alle har vært i båter under åtte meter.

Leder Knut Selliken i Drøbaksund Seilforening:: Opplevelser på – og ved sjøen!

Så lenge det er dagslys, er det seil å se på fjorden nå. Noen trener og konkurrerer, mens andre nyter turseilas. Uansett aktivitet, finnes det rekreasjon i hvert et vindpust og gledelig mange seil i Drøbaksundet!

30 år i 22 fot

– Sjøen og båten er hjemmet mitt, og det jeg vil er bare å seile rundt i verden.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen