Søk i arkivet

Båtfolk

Tredobbelt jubileum

For 30 år siden var Birger Kullmann og Christen With sentrale i å få frem minitonnere i internasjonal toppklasse. Det var et innovativt prosjekt som har fått store ringvirkninger. I år runder begge to 60 år.

Tester forholdet på havet

Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard seiler mot solen, og er klar over at det blir en prøvelse for forholdet. Vi tok en bryggeprat.

Leder Bjørn Strand Jacobsen i Bundefjorden Seilforening: På sjøen har vi det moro

Vi som er mye på sjøen har det mer moro, og vi som har det moro og er i aktivitet har det bra og har et godt og langt liv. Derfor seiler vi!

Leder Bernt Aanonsen i Bodø Seilforening: Seilglede, hva er det?

Om du stiller seilere dette spørsmålet, får du mange forskjellige svar.

Ingen omkom fra båter over 8 meter

Første halvår har hatt en nedgang sammenlignet med fjoråret. De fleste var menn over 50 år, og alle har vært i båter under åtte meter.

Leder Knut Selliken i Drøbaksund Seilforening: Opplevelser på – og ved sjøen!

Så lenge det er dagslys, er det seil å se på fjorden nå. Noen trener og konkurrerer, mens andre nyter turseilas. Uansett aktivitet, finnes det rekreasjon i hvert et vindpust og gledelig mange seil i Drøbaksundet!

Til fjerne farvann i Hallberg Rassy 312

Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt så ikke reiseklare ut da vi var om bord, men jentene fikk det til. Se videointervju. 

Volvo Ocean Race: Mark Turner Den nye sjefen

Mark Turner skal fylle skoene etter Knut Frostad i Volvo Ocean Race. Noen bedre kvalifisert til å gjøre det kunne man neppe funnet.

Klar for langtur alene

Oda Pedersen Taule kaster loss 1. juli, men er ikke helt klar.

Har troen på Bavaria

Flemming Brun Henriksen har solgt Bavaria i 14 år på Vestlandet, og hjelper gjerne Bavaria-seilere nå som Lunde Båt har kastet kortene.

Lunde Båt stenger døren

Importøren av Bavaria tar selskapet til skifteretten i dag.

Erling L. Kristofersen Entypekongen

Mens Johan Anker og Bjarne Aas i dag er mest kjent for å ha stått bak linjene til Drake og IOD, har Erling L. Kristoffersen ikke mindre enn tre velkjente entypebåter på samvittigheten.

Skal hente polarskipet «Maud» til Norge I hodet til Jan Wanggaard

Det er mye Jan Wanggaard har å tenke på når han i sommer reiser til Canada for å heve polarskipet «Maud» og bringe båten til Roald Amundsen til Norge. Det er mye han tenker på ellers også.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen