Søk i arkivet

Båtfolk

Loïck Peyron - admiralen blant generalistene

– Jeg er generalist, sier Loïck Peyron, som ikke vil oppgi noen favorittbåt eller favorittdisiplin innenfor seilsporten. Admiralgeneralist, sier vi om mannen som behersker alt fra baneseilas i Moth på foiler til jorden rundt-seilas med maxi-trimaran.

Vårtreff hos Lunde båt

Bavariaklubben holdt i går vårtreff for sine medlemmer hos forhandler Lunde båt.

Vaktmester i eget liv

Det ville akkurat gå, hvis man bare skulle finne tid til å kjøpe det, avbetale det, oppbevare, vedlikeholde og reparere det alt sammen. Men man skal jo for helvete også ha tid til å bruke det!

Båt som bolig: Familielykke på 7 x 2 meter

Bjørn Kenneth Muggerud bodde sammen med kjæresten Bernadeth og datteren Frida Louise i en Granada 24. Det gjorde de i tre år. Da de ble enda en til, flyttet de på land.

Kristian Ruth går sine egne veier:: Går for gull i Rio

Kristian Ruth har valgt å gå sin egen vei til Rio, og i enden av veien er målet: Gull i Laser.

Norge rundt: Del 1: Norge på langs 13 år etter

Er det skjedd store endringer langs kysten? Det lurte Norma (77) og Jon Erik Saugen (79) på da de seilte Norge på langs i 2012. Det samme hadde de gjort for 13 år siden. Oppdrett og velstand er stikkord for endringene de oppdaget.

Del 3 - Redningsskøytene er kronen på verket

Jeppe Jul Nielsen avslutter her historien om Colin Archer, og i denne delen handler det om båtene han er aller mest kjent for, redningsskøytene.

15-meteren «Magda XIII» til Norge

Johan Ankers berømte 15-meter, «Magda XIII», bygget i 1937/38 for Alfred Larsen, og totalrestaurert i Italia, er kjøpt av Einar Sissener som seiler båten hjem igjen i sommer.

Erfaren leder tar roret i NSF: Tor Møinichen: Alle seileres president

– Jeg vil være alle norske seileres president, sier Tor Møinichen, som går rett fra lederjobben i KNS til presidentvervet i Norges Seilforbund.

Jan Steven Johannessen, sportssjef i Norges Seilforbund: Den nye grøftegraveren

– Vi må innse at vi faktisk er i grøfta. Vi har rett og slett for få seilere i Norge til at vi skal kunne hevde oss internasjonalt. Vi må starte med å bygge opp klassene nasjonalt; vi må bygge opp det lokale miljøet i seilforeningene.

Årets turseilere 2012 – hjemme igjen etter 7 år på havet:: – Vi venter på kræsjlandingen

– Vi har vel ikke landet ennå. Det er vel derfor vi sitter her og smiler, sier Eivind og Heid Våge Bogerud. De ble nylig kåret til Årets turseilere 2012 – etter å ha vært syv år på langtur.

Lystbåtene:: Del 2 - Fra dype og rette til «flate» og runde

Jeppe Jul Nielsen fortsetter her historien om Colin Archer, og i del 2 handler det om lystbåtene hans, bølgeformteorien og losskøytene.

Kristin mistet masten

Kristin Songe-Møller på 5. plass da hun i går kveld måtte bryte.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen