Søk i arkivet

Båtfolk

Per Ottar Skaaret Brettseiler på havet

Brettseileren Per Ottar Skaaret hadde knapt i sin villeste fantasi tenkt at han en gang skulle bli eier av en Volvo Ocean Race-båt. Men nå er han det.

I ekspressfart

Konfirmanten Bjørn Mørland-Pedersen ante lite om at han skulle arrangere Norges største mesterskap for Express et halvt liv etter at han kjøpte sin første for konfirmasjonspengene.

Hundre år med håp

Kommentar: Europe Week var en suksess. For hundre år siden seilte deltagerne hjem til krig.

Jimmy Cornell Den gamle mannen på havet

Det var egentlig hagen som skulle ha opptatt Jimmy Cornell nå. Men rosene var oppskrytt. Den evigunge pensjonisten kunne ikke motstå havet. Nå er 74-åringen i gang med sin fjerde jordomseiling. Denne gangen med en mening større enn selve turen - og inspirert av store nordmenn.

Lykken følger den modige

Alle mine tidligere båter startet sin jomfrutur fra London. Den nye «Aventura» skulle ikke være noe unntak. På en fin dag i juni løftet ikoniske Tower Bridge seg bare for oss slik at vi kunne seile under og starte vår ekspedisjon.

Dilek Ergül Seiler for "jentene sine"

Dilek Ergül skal som første tyrkiske kvinne seile over Atlanterhavet alene. Med seg i tankene har hun «jentene sine», som hun gjennomfører turen for.

Jan-Erik Næss Verdiskaperen

Kanskje vil fremtidens KNS-krøniker henvise til perioden før og etter generalsekretær Jan-Erik Næss. Det kan være gode grunner til det.

Andøy i medvind

Siden 2010 har Jarle Andhøy tjent 16 millioner kroner.

Blue Planet Rally Gir opp Nordvestpassasjen

SISTE: Blue Planet Rally-båtene har gitt opp å gå gjennom Nordvestpassasjen.

Carl Halvorsen død

Den australske båtbyggeren Carl Halvorsen som hele livet opprettholdt sine sterke bånd til Arendal og fødelandet, døde sist tirsdag, dagen før han ville ha fylt 102 år

Som far så sønn

Eplet faller ikke så langt fra stammen, heter det seg, og det stemmer i tilfellet Snorre Føreland.

Kjærlighet til havet

– Vi elsker å være på havet, sier Rune Aasberg og Simen Løvgren – to av Norges mest dedikerte seilere.

Spennende om seiling Den gamle mannen og havet

«All is lost» er noe så sjelden som en spillefilm om seiling, og den har ingen ringere enn Robert Redford i hovedrollen. Filmanmelder Nils Vemund Gjerstad gir den god omtale.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen