Søk i arkivet

Båtfolk

NORGES SEILFORBUNDS SEILTING Rolig ting i beskjeden forsamling

Norsk seilsports fremtid og vilkår de to neste årene ble besluttet av beskjedne 48 stemmeberettigete delegater. De hadde få innvendinger til styrets arbeid.

Thorleif Thorleifsson Hekta på flerskrogsseiling

Thorleif Thorleifsson har oppdaget det enkle båtlivet med en 23-fots trimaran.

Ran Seilforening jubilerer 125 år og like ung

I dag begynner Ran Seilforening på sitt 126. år. I går, 13. mars, var det 125 år siden en av landets for tiden mest markante seilforeninger ble stiftet.

Hentet opp fra 500-meters dyp

Johan Petersen forteller om den dramatiske kvelden da «RS10 Christiania» sank i Nordsjøen. Om redningen, restaureringen, og dagens bruk.

KYSTKULTUR Pengegave muliggjør bygging av seksring

Sparebankstiftelsen har gitt tilskudd på 7,9 millioner kroner til tradisjonsbåtbygging. Blant dem som nyter godt av gaven, er Fosen folkehøyskole hvor elevene bygger en seksring.

Knut von Trepka hedret

Under Seilskøyteklubben Colin Archers medlemsmøte på Norsk Maritimt Museum 6. mars ble Knut von Trepka tildelt Kongens fortjenstmedalje.

DOBBELT JUBILEUM Gedigent bokverk om Knarren

Da Knarr-klassen rundet 75 år, ble samtidig den 50. utgaven av klassens store mesterskap, International Knarr Championship (IKC), arrangert. Anledningen resulterte i et gedigent bokverk om båten.

REGATTA: Thomas Coville vil bryte barrierer

Thomas Covilles vil være den første som solo eller med fullt mannskap seiler jorden rundt på under 40 døgn. Seilerklær fra Helly Hansen skal gjøre det lettere å tåle påkjenningene underveis.

Navigerte norskeid superyacht

Aksel Magdahl er tilbake i Norge etter en vellykket Caribbean600 der han navigerte den norskeide 115 foteren «Nikata» til 4. plass av alle IRC båtene.

Seilmagasinet helg Snart 80, men holder koken

Tommy Bergman har seilt det meste av livet. Her deler han opplevelse og erfaring med Mikkel Thommessen

Ole Petter Pollen innstilt som ny i NSF-styret

OL-medaljøren Ole Petter Pollen er den mest profilerte seileren blant de fire som seilforbundets valgkomité har foreslått som nye styremedlemmer.

Silje har vilje

Silje Brathagen With er gift med Christen With og således trygt plassert inn i en av landets ledende seilerfamiler. Men jenta fra Helgeroa er vant til å ta sine egne beslutninger og truer med å bli boende med gutta til Morten Kielland fremfor med Christen på Kongeskipet når Fram-laget kommer til Middelhavet til sommeren.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen