Søk i arkivet

Båtfolk

På lag med De Grønne En ren glede!

Miljøpartiet De Grønne bruker seiling som miljøprofilering i valgkampen. SEILmagasinet fikk med partilederen på seiltur.

Livet med Saga

90 år gamle Erling S. Lorentzens forhold til 57-foteren «Saga» er et nesten livslangt kjærlighetsforhold. De har holdt sammen i mer enn 40 år, og selv om det har vært andre innimellom, har Lorentzen og «Saga» alltid funnet tilbake til hverandre.

Med barna som læremestre

Noen mener at seilgleden er omvendt proporsjonal med båtstørrelsen. Familien Henriksen synes i hvert fall en liten båt er lett å håndtere.

Fra Kristiansand til Skudefestivalen

Skipper Arnulf har vært innom Skudefestivalen og fortsetter nå videre nordover. Vi fortsetter å følge Arnulfs skipsblogg!

En amerikansk seilerlegende

Ted Hood gikk nylig bort i en alder av 86 år. Han startet Hood Sails, fant opp forstagsprofilen, Stoway masten og vant America's Cup.

«Årets Båtsmann» kåret

Etter en pause på tre år ble igjen hederstittelen «Årets Båtmann» delt ut på Hemnesberget.

Chines Motefenomen eller effektiv design

Juan Kouyoumdjian er en av verdens mest ettertraktede båtkonstruktører, og mest kjent er han for bruken av de såkalte «chines» – knekken i akterskipet som er å se på mange nye seilbåter. – Men i mange båter har de ingen effekt, mener han.

Krever dødsstraff for «Quest»-piratene

Rettsaken mot tre somaliske pirater som er tiltalt for å ha myrdet fire amerikanske seilere på yachten «Quest» har nå startet i delstaten Virginia.

Fagpressepris til Havna

Nettstedet Havna.com fikk Fagpressens Markedspris for lanseringstoktet langs hele norskekysten med webkamera på båten.

Alternativ seiltur: På luftballonger gjennom Nordkalotten

Slovenske Igor Stropnik brukte ferien og 45 døgn på å seile fra Nordkapp til Stockholm i en 3,9 meter lang oppblåsbar katamaran.

Shetland Race: Blir det 20, Bjarne?

Bjarne Møster legger snart ut på sitt 19. Shetland Race. 75-åringen fra Morvik utenfor Bergen har vært med siden regattaen så dagens lys, og ser ingen grunn til å fire seilene så lenge helsen holder og skuta flyter.

Den siste viking

Birger Kullmann er den siste viking; den siste aktive av en lang rekke norske konstruktører som på ulikt vis har satt sitt ærerike preg på norsk og internasjonal seilsport.

På jakt etter Bendit-effekten

Bama-gruppens sponsoransvarlige, Odd-Bjørn Hjelmeset, jakter på Bendit-effekten når han skal bruke firmaets 50 millioner sponsorkroner. Effekten kan han finne både hos utøvere og i arrangementer.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen