Søk i arkivet

Båtfolk

Vil du bli profesjonell seiler?: Mulighetene fins utenlands.

Har du ambisjoner om å seile sammen med de store gutta, må du til utlandet. Det sier Lasse Berthelsen som er en av få norske seilere som livnærer seg som seiler.

Jarle Andhøy: Helt eller tulling?

Jarle Andhøy er kritisert av både norske og newzealandske myndigheter. Også norske langturseilere og polfarere har levnet ham liten ære. Men slikt preller av på Jarle. Han trives best i motvind og strid. Det skaper sympati. Våghalsens valg er ikke noe nytt.

Intervju med Knut Frostad fra 1993

Åke Fredriksson jobbet som filmprodusent på 90-tallet, og lagt ut en film fra Intrum Justitia.

Ny daglig leder ved Holmen Yachtværft

Atle Strøm har mange års erfaring fra båtbransjen, som daglig leder i Lunde Båt og Lunde Båt Charter. Strøm kommer fra stillingen som leder av kommunikasjons-byrået MSL Oslo.

Kristin blogger

Kristin Songe-Møller  er i Frankrike og seiler med proffene. Opplevelsene deler hun på nett.

Nesten rigg havari!

Bare flaks gjør at riggen på Empire fortsatt står der den skal! Torsdag morgen klokken 1030 vekket Heidi Kapteinen med følgende ord: ”Nå vet jeg hva den lyden var...” Ved midnatt hadde vi begge hørt en lyd. Av en eller annen grunn hadde vi ikke klart å koble lyden til riggen. Lyden forble derfor uidentifisert.

Alvoret starter for Kristin Songe-Møller

Det er tøff jobbing for den norske jenta som satser på proff seiling i Frankrike. Neste uke starer første regatta.

Linges eiendom solgt

Etter flere år på markedet ble Munkesletten, Jan Herman Linges praktfulle eiendom i Asker, solgt på fredag, melder Budstikka.

Full sirkel rundt jorden

29. februar klokken 1913(UTC-2)(2213 norsk tid) krysset «Empire» sitt eget kjølevann. Hendelsen fant sted på den sydlige halvkule i posisjon 3˚56`S 32˚31`V.

Avslutter søket

Jarle Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl opplyser at Andhøy og mannskapet har gitt opp søket etter de savnede fra «Berserk».

Kongelig seilerbegavelse

Kong Harald er utvilsomt en av de aller største seilerbegavelsene Norge har fostret. Lenge var det bare kong Olav som var seilerkongen her hjemme. Men de siste 21 årene har tittelen med rette tilhørt kong Harald.

Fra medseiler til rorkvinne på 48 timer

Vi dro på helgekurs med en 40-foter og utfordret redaksjonens bedre halvdeler til å selv ta roret. Det viste seg at samtlige var langt mer kompetente bak ratt og vinsj enn de selv ga uttrykk for før ombordstigning.

Gave til kongen på 75.-årsdagen

Blant de mange gavene som i dag mottas på Slottet i Oslo er to innrammete regattabilder av kongens 8-meter «Sira». Begge er fra Abelsamlingen og gitt av Norsk Maritimt Museum og stiftelsen Johan Ankers Fond.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

Søk

Gå til toppen