Søk i arkivet

Båtfolk

Støtt norske seilere

Dyneema har en konkurranse hvor vinnerne får nye tau om bord. Norske seilere er med. Du kan hjelpe dem å vinne.

Skip Novak intervjuet om «Berserk»

Skip Novak har seilt i fire Whitbread Round the World regattaer og har 24 års fartstid med charterbåter i Antarktis. Jon Amtrup har intervjuet polarseileren som levner Andhøy liten ære.

Polarseiler Thorleifsson: Skeptisk, men avventende

En av våre mest erfarne polarseilere, Thorleif Thorleifsson sier til Seilas at han vil vente med å felle noen dom over «Berserk»-forliset før det foreligger flere fakta.

Mener kritkken er uberettiget

«Berserk»-ekspedisjonens talsperson, Nils Jørgen Vordahl, slår tilbake mot kritikken av ekspedisjonen.

«Berserk» savnet: – Vi er så lei oss

Det er med tungt hjerte mannskapet på «Steve Irwin» informerer  om at de har gitt opp søket etter de tre mennene de hadde håpet å finne i Sørishavet.

«Berserk» savnet: Nytt dødt søk

Det er ikke funnet spor etter den norske båten ved Franklinøya.

«Berserk» savnet: Flåten identifisert

OPPDATERT: Newzealandske redningsmannskaper har bekreftet at redningsflåten som er funnet i Sørishavet kommer fra den savnede norske båten. Tre små gjenstander er også funnet.

«Berserk» savnet: Watson har startet helikoptersøket

Letefartøyet «Steve Irwin» har nå satt i gang helikoptersøk i området der «Berserk» sendte nødmeldingen.  

«Berserk» savnet: Optimistisk «hjemmefront»

I kveld er været er i bedring i søkeområdet der «Berserk» sendte nødmedling for halvannet døgn siden. Flere fartøyer er på vei til Rosshavet, og det vil bli satt inn flysøk straks forholdene tillater dette.

«Berserk» savnet: Båter på vei til søkeområdet

«Berserk» har fortsatt ikke gitt lyd fra seg ett døgn etter at en nødmelding ble sendt fra båten. Minst ett letefartøy er på vei sørover, men vil ikke være fremme ved søkeområdet før i morgen.

«Bavariadama»

May Len Stensaker har levd med båtbransjen det meste av sitt voksne liv. Allerede på bryllupsreisen ble det tid til noen kundebesøk, og båt er blitt en livsstil for nordlandsjenta som måtte ta ansvar for Norges største seil- båtimportør da ektemannen Jan Trygve omkom i tsunamikatastrofen i Thailand julen 2004.

«Berserk» sendt ut nødmelding

Jarle Andhøys båt har sendt ut nødmelding fra Sørishavet.

Fire seilere myrdet av sjørøvere

De fire amerikanerne om bord på seilbåten «Quest», deltaker i Blue Water Rally er myrdet på brutalt vis av somaliske sjørøvere.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen