Søk i arkivet

Båtfolk

Dårlig norgesreklame

– Dette er fryktelig trist og flaut, sier båtkonstruktøren og båtbyggeren Jeppe Jul Nielsen i Risør til Seilas om tollbestemmelsene som gjør at seilere forlater landet.

Utenlandske båter flykter til Sverige

Foruten canadiske "China Moon" flykter også en britisk og nederlandsk båt til Sverige på grunn av norske tollbestemmelser.

Seilere må forlate Norge

Familien Greenshield fra Toronto i Canada skulle la båten ligge igjen i Risør fordi datteren Julian skulle fortsette på college. Nå må de i all hast finne et sted i Sverige der båten kan etterlates.

NSF lanserer ny strategiplan

Norges Seilforbund ønsker å nå ut til seilere utenom det organiserte foreningslivet og justerer kursen i langsiktig strategiplan.

Magnus Olsson blir rådgiver for Najad

Den kjente seileren som har gjort Volvo Ocean Race til en livsstil stiller nå sin erfaring til disposisjon for et annet segment av seilingen.

Hallberg-Rassy klubben med høstsamling på Oscarsborg

Hallberg-Rassy klubben arrangerer sin årlige høstsamling sentralt i Oslofjorden og ber medlemmene sette av 18. og 19. september.

Mastehavari med farlige følger

Rikki Bjerke har logget over 140.000 nautiske mil uten et eneste alvorlig uhell. Men i sommer gikk plutselig masten over bord. Det resulterte i at Rikki måtte sy 20 sting etterpå.

«Empire» på besøk hos Seilas

Eirik og Heidi Våge har vært på en fem ukers hilserunde i Norge. Eirik sjarmerte hele redaksjonen.

Avgiftsfri drømmebåt

Jurg Jørgensen ligger i Horten med 43-fots Wauquiez, som han fikk innført avgiftsfritt etter fem år i utlandet.

Hvite seil og hvite bukser – seil til nytte og lyst!

Sommerens utstilling i Meierigalleriet på Kragerø bibliotek er i år viet hvordan de hvite seil har preget Kragerø, både til nytte og lyst.

Polfarere på Vestlandet

Toffen og Ousland passerer munningen av Sognefjorden

Hvem blir nummer ett tusen?

Seilas' Facebook-side har nå 999 tilhengere. Vi regner med å runde tusen i løpet av dagen.

På vei rundt Nordpolen

Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson er på vei til å gjennomføre en historisk polarbragd. Det var ikke for ingenting avskjeden ble lagt St. Hans aften fra Fram museet. Gutta skal forsøke å seile både Nordøst og Norvest-passasjen på en sesong som første i verden.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen