Søk i arkivet

Ekspert Terje Wang

Spør Terje Wang om seiling

Terje Wang er dobbelt verdensmester i Yngling og europamester i Soling, og han har to VM-sølv i 11-meter. Terje er daglig leder av Gran Seil og er ekspert på seilkonstruksjon. Han kan svare på det meste når det gjelder regattatips, trimming av seil og rigg, og han gir også råd innen turseiling. Terje har selv flere års erfaring med famileseiling.

Spørsmål

Jeg har kjøpt meg en x-99, og skal skrape denne i løpet av vinteren. Hva jeg skal ha på til året derimot, er er veldig usikker på.
Hva mener du?
Selvpolerende, vc17 eller bare glattpolert?

Svar

Bruk bunnstoff, helt klart, om du ikke har tenkt å sjøsette båten hver gang du skal seile. Regattaseilere velger VC 17. Det er ikke like effektivt som selvpolerende bunnstoff, og krever litt mer vårpuss, men holder bunnen nesten like glatt som om du ikke hadde stoffet den. Mange regattaseilere med VC17 tar opp båten for en vask etter sommeren, slik at den er glatt før høstens regattaer. Hempel har kommet med et konkurrerende bunnstoff til VC17 som mange brukere har vært fornøyd med.

Selv har jeg brukt Soromap AF2, et selvpolerende bunnstoff som inneholder teflon i to sesonger. Litt groe i sommer, men stort sett fornøyd. Selv har jeg tenkt å gjøre samme jobben som deg i vinter, og da starte med hardt bunnstoff neste sesong.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei.
Vi skal kjøpe oss seilbåt. Er en familie på 4 med 2 barn.(2 og 5 år) har sett på Jeanneau Sun Fast 37, Beneteau 343, Bavaria 36-38 AC, Dufuor 365 og Elan Impression 344.
Nå ligger riktignok de fleste av disse i prisklasse rett over 700 000,-, men det går muligens greit. Tror vi kan strekke oss til 700 000,-.
Det som er viktig for oss er at det er 3 kabiner, og om det i tillegg er mulighet for å lage dobbelkøye i salongen er dette et pluss.
Båten bør ha gode seilegenskaper, og iom at dette er vår første seilbåt vi eier selv bør den være lett å håndtere. Jeg har en del erfaring fra famieliens båt, men min kone har kun seilt ved 2-3 anledninger.

Hvilken båt anbefaler du?

Svar

En mindre båt er enklere å håndtere fordi det blir mindre krefter i seilene. Men en større båt oppleves som stødigere og tryggere på havet. For kystseilas, så er nok Beneteauen den snilleste båten.

Sun Fast 37 er nok den av båtene som er mest sporty av dine alternativer. Bavaria 36 er min favoritt Bavaria-modell fra den tiden. Alle disse båtene har en stor genua, som er tung å skjøte inn på kryss. Dagens båter har gjerne et større storseil, og et mindre seil foran. En slik rigg fungerer bedre i et større vindspekter. Rullesorseil er greit for late mennesker, men jeg mener at hva man får er langt mindre enn hva man mister. Et rullestorseil lar seg ikke justere på samme måte som et standard storseil, og er heller ikke like effektivt. Med lazyjacks er det enkelt å berge storseilet, og er det vogner i mastesporet, så skal det heller ikke så mye krefter til for å få seilet opp.

Jeg ville vurdert seilgarderoben nøye. Gode seil gir mindre krengning, og mer fremdrift, og gjør seilingen mer opplevelsesrik. Velg også en båt hvor akterstaget kan justeres. Det gjør det enkelt å trimme ut kreftene av storseilet.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Heisann 
Vi er en gjeng kamerater på 5 stk som planlegger å legge ut på en lengre seilas om et par års tid. Vi har alle god erfaring med seiling og seilbåt langs norskekysten, men vi er veldig "uerfarne" når det kommer til langturer og havkrysninger. Har du noen gode nettsider, kurs/seminarer, bøker, filmer osv, som omhandler ekspedisjonsreise og alt som har med langturer å gjøre?

Svar

Dere er på rett vei når dere jakter på denne typen informasjon. Tidligere har jeg anbefalt Atlantic Crossing Guide av Anne Hammick, som en av flere. En bok som kan skremme enhver fra å legge ut på havet er Heavy Weather Sailing av Adlard Coles. Kanskje litt i overkant for de fleste, men svært nyttig for å plukke opp tanker og erfaringer. På langtur er det så vidt forskjellige forhold i de forskjelige farvann at det er vansklelig å anbefale noe som dekker alt. Les farvannsbeskrivelser og lokal info for de områder dere skal ferdes.

Finn A. Bostad

Spørsmål

Hei! jeg har en båt (38fot) med brøkdelsrigg og lensetakler av denne grunn er jeg på jakt etter noe å lese i, slik at får øke min kunnskap rund trim av båt og rigg.

Svar

Du har fått deg en båt med mange trimmemuligheter. Lensetaklene er primært for å stramme forstaget på kryss, og forbedrer seilegenskapene. Om du har checkstag også, så brukes disse for å justere mastekrumningen i nedre del av masten. I lett vind vil du gjerne ha en rett mast, som gir mer bus i storseilet, og da skal checkstagene være litt strammere. 

Akterstaget bruker du for å skape kurve i masten, som gjør storseilet flatt. Det gir mindre krengning, og mer fremdrift på kryss i mye vind. Ikke vær redd for å dra mye. De fleste kan tjente på å dra mer.

Seilerboka av Magne Klann og Øyvind Bordal kan anbefales. Du finner også info på noen av seilmakernes nettside. Gran Boken fra Gan Segl kan anbefales, men den  er skrevet på svensk. Ivar Dedekam har også skrevet en god bok med fine illustrasjoner og enkel tekst på norsk.

Du finner også en del i Seilas arkivet
http://netthandel.seilas.no/wip4/trim-riggen-oek-seilgleden/d.epl?id=65087

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei! Vi er en familie som har konvertert til seilbåt i 2012, og dvs vi har liten seilerfaring.
Har kjøpt ny Bavaria 40 Cruser i 2012. Denne er utstyrt med standard seil, men jeg vurderer og gå til anskaffelse av en gennaker eller spinnaker.... kravet må være at det er letthåndterlig aleine. Kommer ikke til å delta i noen regatta med det første heller.
Har lest det dere har skrevet tidligere, men det har vel utviklet seg litt siden 2008. Jeg tenker på strømpe eller et rullesystem?? Har sett noen broskyrer om paraseilor også?? Holder til ved Langesunds traktene og seiling foregår derfor langs Sørlandskysten og Svenske kysten, så noen langer turer utover sommerferiene blir det vel ikke med det første.
Håper dere kan gi oss noen gode råd og tips i en jungel av utstyr og villige selgere

Svar

 Hei
Det enkleste og billigste er gennaker i strømpe. Gennaker på rulle er på full fart inn på markedet, men rullesystemet vil gjøre denne løsningen 10 000 dyrere. Med rulle, så kan du i prinsippet rulle inn seilet fra cockpiten, noe som kan føles tryggere. For å berge gennaker i strømpe må du frem ved masten for å dra ned strømpen.
Det viktigste med å seile med gennaker under familieseilas er å berge seilet i tide. Følge med på vindmåleren, men blåser det under 8 m/s, så får du mye mer seilglede med vinden bakfra med et slikt seil. 
Parasailor er lovpriset av langturseilere, og er en spinnaker du kan seile uten spinnakerbom, og uten å måtte trimme så mye. Deilig når man seiler dagvis med vinden bakfra, men kanskje litt overkill for deg. Parasailor blir nok den dyreste løsningen.

Spørsmål

hei,
jeg er i ferd med å bestille en ny genoa til min 27 fot store seilbåt, med mastheadrigg. Den har jeg akkurat kjøpt, og har planer om å seile lengre kyststrekk med, og gjerne over havstrekk, avstander som til skotland og frankrike.
på båten sitter et plastimo 608s rullesystem, dimensjonert for genoaer opp til 25 m2. Jeg vurderer å ta av rullesystemet å bestille en stagkroket genoa av flere grunner; med rullesystemet som sitter på båten reduseres seilarealet fra 27.5 til 23 m2, og det tror jeg reduserer seilegenskapene til båten betydelig. jeg vet man kan reve med en rullegenoa, men har erfaring med at båten blir svært dårlig på kryss mot sterk vind. Ulempen er dog at jeg nok kommer til å seile mye alene, men det blir mest ved helgeseiling, hvor jeg kan lettere kan bedømme hvilket seil jeg skal bruke til en kortere overfart. alle fall er trukket til cockpit.
Alle jeg snakker med mener det er galskap å ta av et rullesystem når jeg først har et, men jeg mener allikevel to stagkrokede forseil i forskjellig størrelse kan være vel så godt. Det kan også legges til at jeg ikke ser det som en ulemepe å skulle arbeide litt med seilføringen når jeg først er ute å seiler. Hva tror du, stagkroket eller revbar genoa med buskompensator?

setter stor pris på svar.

Svar

Du har helt rett. Krysse med en delvi innrullet genoa er håpløst. Har du et stikk i skjøte derrimot, så går det langt bedre. Seascape 27 er en moderne båt, hvor produsenten har valgt å sette genoan på krok. Men denne båten har et kytterstag for fokk. De har valgt stagkroger for å få ned vekten i riggen under tøff kryss.
Personlig ville jeg valgt å beholde rulleforstaget, og heller bestilt en mindre og flatere fokk for kryss i tøft vær. Det er ikke så enkelt å skifte et forseil i spor som med stagkroker, men skifter du i god tid før uværet, så er det en løsning jeg ville valgt.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

De siste årene har jeg hatt problem med grønske på rulleforseilet utover høsten. Skyldes det kliamet eller kan det skyldes fargen på UV beskyttelsen? Tidligere var denne som regel blå eller rød. Nå er den oftest hvit. Mørk farge fører til raskere oppvarming/tørking. Vi ser også at hvite hus får mer grønske enn mørke hus. Eller kan det ha noe med materialet i seilet å gjøre?

Svar

Klimaet må ta skylden. Farget UV-duk vil nok gjøre at mugg ikke trives like bra, og gjør kanskje at den ikke syns så lett også. Mugg vil ikke skade moderne seil. Når sol, saltvann og tørke kommer til våren, så blir gjerne seilene fine igjen. Solen vil nok skade seilene mer enn grønsken over tid.
En løsning mot grønske er å seile mer. Du vil også forlenge levetiden om du tar ned forseilet når det ikke skal brukes på en stund. Da vil du spare det både for sollys og mugg.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei.
Jeg abonnerer på Seilas, har en ny Hanse 385 med mast fra Z Spar. Var nettopp i mastetoppen for å få spinnakerfall montert. Fallet kommer ut helt i toppen av masten. Så førte jeg fallet gjennom et lite kort rør (gjennomføring) med "trompetåpning" i begge ender. Deretter ned til dekk. Spørsmålet mitt er om jeg trenger flere gjennomføringer, eller er det ok montert slik jeg har beskrevet det?

Svar

Det høres greit ut, det er fornuftig å sjekke fallet for sltasje etter en sesongs bruk. 
Terje Wang

Spørsmål

Er i ferd med å bestille en ny Jeanneau SO 439 og lurer på fordeler og ulemper med rulleseil kontra "vanlige" seil. Skal ikke seile regatta og i hovedsak med liten besetning.

Svar

Forskjellen mellom rulle seil og vanlig seil har blitt mye mindre etter som at seilmakerne nå setter vertikale spiler i rullestorseilet. Det gjør at du nesten får like fin form og akterliksbue som en konvensjonelt storseil. Fordelen med rullestorseil er at det er lett å rulle ut, og lett og rulle inn, noe som gjør at terskelen for å seile blir mindre. Ulempen er at storseilet ikke får like fin for når det reves. Du vil slite med å få det flatt nok, slik at kreftene i seilet vil  bidra til mer krengning, og mindre fremdrift ved reving, særlig på kryss. 

Personlig ville jeg aldri ha valgt et rullestorseil. Største grunnen til det er seilets form med rev. Jeg er også skeptisk til mekanikken, og har flere ganger opplevd at rulleseilet låser seg, og ikke vil rulle seg inn. Å ha et storseil i mye vind som ikke vil la seg rulle inn er ikke noe hyggelig. Tredje grunnen er at riggen blir tyngre. Det gjør at båtens bevegelser gjennom sjøen blir mer ubehaglig. Den vil stampe mer, og krenge mer. 

Med lazyjacks og skikkelige sleider på masten er det en lek å sette og å berge storseilet. Med en el-vinsj blir det enda enklere. På en 43-fots båt så sitter bommen såpass høyt at det er litt tungvint å trekke glidlåsen på zip-baggen. Om du planlegger å holde deg ved kysten, ikke liker å seile kryss, og bruke båten mest under snille forhold, så kan du vurdere rullemast. For å seile tøft, vil jeg advare deg mot denne løsningen.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg har en båt med 31kvm storseil og konvensjonell skjøting til en traver i forkant av rattet og i høyde med setene. Jeg vurderer å få montert en targabøyle omlag i akterkant av sprayhood. Da vil jeg feste skjøtet oppå targabøylen slik jeg har sett det på Malø båtene. Jeg tenker først og fremst på sikkerhet. Bøylen er god å gripe i, og skjøtet kommer bort fra cockpit som er ganske trang. Det jeg er mest usikker på er hvordan skjøtet bør arrangeres. Bør jeg gå for et fast punkt midt på bøylen, et fast punkt i hvert hjørne eller bør jeg ha traver oppe på bøylen. Neste spørsmål er hvordan skjøtet bør føres ned til rormannen. Tyskerskjøte eller noe annet? Hvor kan jeg eventuelt finne informasjon om gode løsninger.

Svar

En løygang på toppen av targabøylen vil utvilsomt være den beste løsningen som gir best kontroll med seilet. Et fast punkt vil også kunne fungere, men med punktbelastning på targabøylen stiller det større krav til targabøylens styrke. Det vil også kreve en kraftig kick. En hanefot vil neppe være noen god løsning fordi bommen og targabøylen vil komme tett på hverandre og vinkelen i hanefoten vil bli veldig stor. En tyskerhaling vil være den beste måten å føre storseilskjøtet til cockpiten. Det betyr at skjøtet føres frem til masten under bommen, og derfra tilbake til cockpit.

Morten Jensen

Spørsmål

Hei, familien er på jakt etter sin første seilbåt, har sett på et par alt. C&C 30 og Granada 31. Begge ca 30 fot. Hva tror du passer best og kan anbefale? De ligger i prisleie 100`.

Svar

Begge båtene er fra slutten av 70-tallet, så det beste kjøpet er den båten som er tatt best vare på. Kjøp den båten som vil gi deg minst utgifter. Personlig syns jeg at C&C 30 er penest, men Granada 31 skal seile litt raskere. Begge har lik planløsning, men C&C30 er bredere og mer volum i baugen. C&C30 har også en bedre bysse. Noen C&C 30 er bygget som halvfabrikat. Disse har en lavere verdi enn en fabrikkbygget båt. 
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Har du generelle tips til trimming? Har prøvd meg litt frem og synes grovt sett at båten går best ved stramme skjøter på slør og kryss og slakke skjøter på lens?

Har også tenkt litt på hvordan få mest fart i båten ved lens. Er det mulig/lovlig å spire genoaen og gennakkeren (bruke begge samtidig)? Tips her?

Svar

Mine obserasjoner er at mange turseilere seiler med alt for slakke skjøter på kryss, og for stramme på lens, så din erfaring stemmer nok. Flate seg på krys gir mindre krefter, mer fremdrivt og mindre kregning. Trim seilene etter lusene. De skal følge seilets form både på le og lo side.

Det er lurt å ha storseilet oppe når du seiler gennaker. Storseilet gir le for seilet når det heise og berges. Det er mulig å seile med storseil og gennaker spridd på plattlens, men krever stabil vind og en stå kurs. Det bør heller ikke blåse for mye. Skal du raskest mot med vinden, så vil det lønnes seg å seile med en liten vinkel på vinden, ikke helt platt lens, og ta noen jibber. Jo mindre vind, jo mer skjæring. Bli med på en lokal regatta. Da vil du få mange verdifulle tips som også er nyttig under turseilas.

Mange langturseilere bruker to forseil, og sprir disse på platt lens. 

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei,

Jeg er en gutt på 23 år som bor i Oslo. Jeg har veldig lyst å lære meg å seile regatta på hobbybasis. Jeg har ingen relevant seilererfaring fra før, bortsett fra å vært med på Færdern to ganger. Hvordan bør jeg gå frem? Trenger jeg seilekurs for å begynne å seile? Hvordan finner jeg en båt som ønsker å ha med en "fersking" og er det noen som ønsker dette?

På forhånd takk!

Svar

 Hei
Ta kontakt med en seilforening. De kan nok formidle kontakt til en båt som ønsker mannskap. Det er også mange som ønsker mannskap under regattaer. Å seile mannskap gir mye bra erfarinmg. Et seilkurs er selvfølgelig en bra måte å lære kjapt på. 
Lykke til, Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei Terje. Vet du om bomnedhal padeye på en Dufour 40 performance (2004 mod) er sterk nok til å feste stag til ei stormfokk i. Den er jo festet både i dekk og i skott i ankerbrønn. Mvh Atle.

Svar

Det er noen år siden jeg seilte Dufour 40.
 
Teoretisk skal dette feste kunne ta samme last som forstaget.  Et bilde av bolter og beslag kunne hjulpet på vurderingen.
Det er fornuftig å sjekke med fabrikken.

Terje Wang

Spørsmål

hei. jeg vurderer å kjøpe meg en motiva 39-2. dansk motorseiler i stål.
båten skal brukes på svalbard, men står nå på vestlandet. er vestlandet til svalbard en strekke denne båten klarer? finner lite seil erfaringer fra denne båten på nettet. håper du kan komme med noen gode råd eller tips om hva man skal gjøre. båten jeg har sett på er en 1979 modell på 39 fot og ca 15 tonn i vekt. 5 mm stålskrog og ketchrigga.

Svar

Generelt er svaret: JA. Denne båten er laget for å tåle en slik tur. Men som alltid er det et spørsmål om vedlikehold og teknisk stand på det enkelte
individ. En båt som er såpass gammel kan være i svært god stand, men også det motsatte. Jeg ville forsikret meg om teknisk stand på skrog med alle
gjennomføringer og detaljer under og over vann, rigg inklusive stående og løpende pluss seil, alt av teknisk utstyr med fokus på motor og drivverk.
På en slik tur er komfort avhengig av mer enn om det "lukter båt" inne. Jo mer av utstyr som er i god stand, dess bedre blir komfort og trygghet for de
om bord.
Listen over nødvendig og ønskelig utstyr blir for lang for dette svaret, men pass på at det som finnes funker og er til å stole på.

Finn A. Bostad

Spørsmål

Er det behov for å ta av seilene om vinteren? Båten brukes hele vinteren og seilene brukes sjelden i regn og i vær som gir sjøsprøyt på seilene.

Svar

Både ja og nei.
Om du vinterseiler og ser etter båten regelmessig kan du fint la seilene stå på riggen gjennom vinteren. Hvis du i en lengre periode ikke skal oppsøke båten om vinteren anbefaler seilmakeren å ta ned seilene. Kommer det en skikkelig vinterstorm er det fort gjort at utstyr løsner, duken blir stående og blafre og slitasjer oppstår.
Uansett årstid, for å bevare seilenes levetid, bør du se til at dukene er tørre når de pakkes ned eller rulles inn på riggen. En regelmessig sjekk/service av seilene hos seilmakeren kan også være lurt. Et seil som fungerer optimalt gir økt seilglede.

Terje Wang

Spørsmål

Hei
Jeg lurer på hva man kan lese ut fra kjølprosenten ang. stabilitet og opprettende moment.
Har selv en Belle25 Lwl: 6.60 W: 2.52 D: 1.25 Keel Pct: 37% Seilareal ca: 28 m2

Så lurer jeg på hvordan man skal beregne spinakkerbom lengde. Har spinaker men ikke bom..

Med Hilsen Tor Klauset, Ålesund

Svar

 Hei Tor
Spinnakerbommen en som regel lik lengden på J-målet, det vil si avstanden fra forstagsfeste i dekk til masta. Noen moderne regattabåter har lenger bom, men de blir straffet for det.

Kjølprosenten sier egentlig ikke så mye om båtens stabilitet, uten å ta skrogform og kjøltype i betrakning. Moderne båter har mye lavere kølprosent enn eldre båter, uten at det har minket båtens stabilitet. Dette har de klart ved et bredere skrog som øker stabiliteten, og ved å senke balansepunktet ved hjelp av bulb på kjølen. Karbonmast vil også bidra til bedre stabilitet. Eldre båter som gjerne var smalere og mer vekt i kjølen er gjerne mer sluttstabile, det vil si at stabiliteten øker etterhvert som gjølen blir løftet opp mot lo.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Heisan. Har en gammel spissgatter, 19 1/2 kvm som har to wire undervant som det har røket en kordel på. Nederst på begge vantene. Vet dere om det finnes noen i Tønsberg / Sandefjord som lager nye ? På forhånd takk.

Svar

Hei
Vi vil anbefale å høre med Ingval Skaane i Horten som har oversikt over forskjellige leverandører av wire til rigg i dette området.

terje Wang

Spørsmål

hei! har nylig kjøpt en b31.det er et full spilet storseil og en rullegenoa. mitt spørsmål er:hvordan vil det være å krysse med genoan spesielt med mye vind?kan man seile med noe av seilet rullet inn eller trenger jeg en fokk?har ingen erfaring med genoa så setter pris på svar:)

Svar

Spørsmål

Vi har tenkt å slå til på seiltilbudene nå på seilmessa og lurer på hvem av disse som har best seilegenskaper, Oceanis 34 eller Jeanneau 36i?
Er også usikker på 2 eller 3 lugars.

Svar

 Hei
Vil du seile fort ville jeg valgt Performance-utgaven av Sun Odyssey 36i av disse to. Begge båtene er typiske moderne turseilere med et bredt skrog og bred rumpe. Uten å huske målene nøyaktig, så er SO litt større, og vil dra fordel av lengre vannlinje. Oppgraderte seil og foldepropell vil gjøre stor forskjell på seilegenskapene.

Flertallet av Oceanis 34 kjøpere velger tre lugarer, mens de fleste SO 36i kjøpere velger to. Tradisjonelt sett har det vært lettere å selge tre-lugars båter brukt, men tidene forandrer seg. Jeg ville valgt antall lugarer etter ditt eget behov. Med to lugarer får du mer stueplass og et større bad. Man kan sove i salongen om det kniper på køyeplasser. 

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei!

Jeg har en datter på 1-år og en X-362. Jeg lurer på hvordan jeg kan feste / plassere henne mens vi er ombord og under seilas. Hun er jo høyt og lavt nå og det er vel best om jeg spenner henne fast i ett sete eller noe. Har du noen tips til hvordan og hva slags sete jeg kan bruke eller om du kjenner til andre løsninger?

Setter stor pris på din tilbakemelding.

Vennlig hilsen,

Kim Henrik

Svar

 Hei
Mange bruker å feste ett sykkelsete i cockpiten. Pauline Book Bratbak vet mer om dette enn noen annen. Hun har startet en nettbutikk som heter seilbarn.no. På denne nettsidene er det også lagt ut tips.
http://www.seilbarn.no/Med-barn-paa-seiltur/Sikker-plassering-av-smaa-barn

Spørsmål

Hei
Jeg har aldri hatt seilebåt og vurderer og kjøpe meg ny til våren. Jeg kommer til og bruke den veldig mye alene.
Er en seilebåt på 40 til 45 fot for stor til og lære seg og seile alene , Jeg vil kjøpe en typisk turbåt, Hanse, Bavaria osv.
Hvilket seileoppsett bør jeg kjøpe for enklest seile alene og lære og seile, tenker også sikkerhet .

Mvh Tor

Svar

Mange shorthandseilere mener at båter rundt 35 fot er den ideelle størrelsen. Det er fult mulig å seile større båter alene, men da er det en fordel med tekniske hjelpemidler som baugpropell og elektriske vinsjer. Autopilot bør du koste på deg selv om du velger en mindre båt enn 40-fot. Selvslående fokk er supert for soloseiling. Det er også en fordel med storseilskjøte trukket bak til rormannen.  En fokk på kutterstag i kombinasjon med en genua på rulle er også et alternativ. Dette særlig på båter over 40-fot og for lengre distanser.
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Har et forstag med to spor og et kutterstag og skal seile ARC 2011 og lurer på om to forseil er å foretrekke fremfor en hardvinds spinnaker. om to forseil, bør de være like store og hvor bør de evnt festes (forstag el kutterstag )?

Svar

Gran Seil har levert flere medvinds seil til ARC seilere, de fleste velger Spinnakere / Gennakere.
Disse seilene gir best fart,

Om du ønsker å seile med spridde forseil bør du spri Genoa1 og Kutterfokk, så du ikke overbelaster rullesystemet. 

Mvh

Terje Wang

Spørsmål

Har ein Maxi 84 rigg der falla til storseilet og fokka er slitne. Bør eg sendea inn dei gamle for å bestilla nye og korhen eventuelt. Bur i Tysvær ved Haugesund

Svar

Hei
Tauverk har begrenset levetid og bruddstyrken reduserer hvert år. I båtbutikker får du gjerne ferdige fall i ulike dimensjoner, men du kan gjerne få kappet fallet etter riktig lengde. Dette kan du også få gjort hos en seilmaker eller en rigger.
Fall av polysester er billigst, men dette streker seg litt, slik at du kan miste formen på seilet om du har avanserte seil. Dyneema fall er best, og brukes som erstatning for wire og polysester som ble brukt tidligere.
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei! Bor i Bergen og har en 2008 First36.7 med North turseil Genua2 og storseil (triradial). Seilene er nå tatt ned for sesongen, men jeg lurer på om det er en fordel å vaske dem før de legges på loftet? Hvis så, hvilken såpe vil du anbefale?

Svar

Hei 

Vi anbefaler å vaske seilene for å fjerne skarpe saltkrystaller som kan trekke til seg fukt og skape slitasje på fibrene i seilet.

Vi anbefaler Holmenkol produkter. Vi leverer "Cleaner 8 in 1" for vask og SealnGlide for impregnering. (overflaten blir glatt og vann avstøtende).
Seilet holdes også lettere rent fremover med den glatte overflaten.

Holmenkol produkter baserer seg på nanoteknologi. Erfaringen våre er svært gode.

Se ellers: http://www.holmenkol.com

Spørsmål

Vi har tenkt at leie båt i Kroatia neste sommer. Vi er en familie på 4 (2 gutter på 5 og 8 ). Mitt sprørsmål er om du har noen kjennskap til hvordan det er med familieseiling i Kroatia? Vi ønsker en stille og behaglig ferie uten de helt store utfordringene (de får jeg ellers med gutteseiling). Hvordan er Kroatia med tanke på vind og vær samt om du kan anbefale noen utleiefirma i Kroatia?. Hilsen Lars Ånberg

Svar

Kroatia er et flott sted å seile med barn. Øyene ligger tett, så det er ingen kunst å legge opp en rute med korte dagsetapper. Øyene gjør at det blir minimalt med bølger. Det kommer gjerne solgangsbris fra vest. Denne kommer ved 13-tiden og er på sitt sterkeste ved 16-17-tiden. Om natten kan det komme Bora-vinde som kommer fra nord-øst. Det er greit å tenke på om du vurderer å ligge for anker. Det er mange havner, og kommer du sent inn kan de være fulle. Da vil du bli henvist til en bøye hvor du også vil ligge trygt. Du finer en liste over utleiefirmaer på vår Bransjeguide.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei

Min kone og jeg skal kjøpe seilbåt. Vi har tidligere seilt litt Soling. Nå skal vi ha med resten av familien og er ute etter en trygg og "rask" båt. Jeg finner lite eller inge tester av denne:http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=24363118&folderId=1691245

Mitt spørsmål er kjenner du til noen "haker" ved denne båten?
Vi har også Dehler 29 og Hanse 312(315) på vår sjekkeutliste.
På forhånd tusen takk.

Svar

 Etter hva jeg kan huske er Sun Odyssey 29.2 utviklet for også egne seg for innsjøseiling. Den har derfor relativt grunn kjøl, noe som kjør at seilegenskapene lider litt. Ta deg en prøveseilas å se selv. Dehler 29 er en meget flott båt som fremdeles er moderne. Også Hanses 31-foter er populær, og ikke minst flott under dekk. 
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hvor på nett finner en konstruksjonstegninger til seilbåtene på nett?
Ute etter raske seilbåter på 35-45 fot, men må se litt
på teningene.

Mvh.
Nils Norrud

Svar

Du vil nok ikke finne mange konstruksjontegninger av moderne båter på nett. Dette er noe konstruktørene ikke vil vise til hvem som helst. Ønsker du å analysere data vil jeg satset på å skaffe ORCi-målebrevene. De kan fortelle deg mye om vekt, stabilitet og seilareal.

Axel Nissen-Lie 

Spørsmål

Hei, vi er en familie på fire som er interessert i å kjøpe seilbåt. Vi har idag en 32 fot motorbåt, men har ingen erfaring med seilbåt. Vi ønsker oss en seilbåt mellom 35-38 fot til rundt en million kroner, men i valg av båt er det så mange seilbåter å velge i. Vi trenger noen råd ved et kjøp av båt. Seilegenskaper, seil, kvalitet, merker som holder seg godt i pris, populæritet etc. Ønsker en båt som kan brukes til dagstur såvel som lange ferieturer. Er det noe spesielt man bør tenke på å få med av ekstra utstyr, noen merker som er bedre enn andre? Det ramses opp en hel haug med ekstra utstyr til båtene, men for nybegynnere er det vanskelig å vite hva som er bra og ikke.

Svar

 Hei
Båter i prisklassen under en million er gode turseilere, men mangler litt om du vil seile regatta, eller legge ut på lengre turer.
Det er særlig på kryss i hard vær du ser stort skille mellom de tradisjonelle kvalitetsbåtene og de billigere båtene. 

Skal du velge nytt, så se på Bavaria, Hanse, Jeanneau og Beneteau som ligger lavest i pris. Onsker du å gå litt opp i kvalitet så ta en titt på Delphia. Dufour kommer også med en svært spennende modell i dette segmentet til Båter i Sjøen. 

Det virker som at det er de mest solgte båtene som også holder seg best i pris. Båter i lavere prisklasse holder prisen bedre enn de litt dyrere båtene de første årene, men på lengere tidshorisont vil de dyre båtene holde verdien lengere.

Nesten alle oppgir priser levert på verft. Du må gjerne betale 150 000 før båten ligger seilklar på sjøen. i tillegg trenger du sprayhood, varmeapparat og elektronikk. Det koster gjerne 100 000 ekstra. 

Det er en stor invistering å kjøpe båt. Bruk god tid under Båter i sjøen. Velg en leverandør som gir deg god oppfølging, også etter at båten er levert. 

Seilas hadde en artikkel med gode råd før båtkjøp i nr. 7-2009. Artikkelen kan lastes ned som PDF her http://netthandel.seilas.no/wip4/verdt-aa-vite-foer-du-kjoeper-baat/d.epl?id=439191

Axel Nissen-Lie


Spørsmål

Hei
Vi vurderer å hente en ny båt i Kiel og seile hjem til Norge. HVordan tror du den turen blir med en 1 åring og en 6 åring? Hvordan får man med seg alt sikkerhetsutstyret ned til Kiel (seilflåte, vester etc)?

Svar

 Hei
Du kan seile i beskyttet farvann nesten hele veien. Det meste av uværet kommer fra vest, så hold dere langs land på østsiden av Danmark til Skagen. Derfra kan dere krysse over til Svenskekysten, en etappe på ca 40 nm i åpen sjø, som ikke er noe problem med en god værmelding.

Sett av god tid, og følg med på værmeldingen. 

Hør med leverandøren om transport av utstyr. Jeg vil tro at du kan ordne dette med Colorline som har ferge til Kiel.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei. Har seilt regatta + litt tur i 2 sessonger nå. Hr planer om å kjøpe egen båt og lurer på hvordan. Har tenkt å bruke opptill 500`og blir å bruke den til regatta seiling såvel som tur båt til langhelger osv. med kone og 2 barn, så det må være litt komfort... Anbefalinger??

Svar

Bruktprisene har falt de siste årene, og du kan få mye båt for en halv million. Jeg vil foreslå en båt på rundt 34-36 fot. For den prisen er det faktisk ikke så mange båter lengre. 80-talls båtene koster gjerne rundt 400 000, mens båter fra slutten av 90-tallet ligger på over 600 000. Fra 1987 til 1995 ble det solgt svært få nye seilbåter.

Liker du sporty seiling, så se etter Dehler 34, X-yachts, Omega 36 (34), Twostar 36, Maxi Mixer, Wasa 360, Arcona 35, Albin Nova. For tur så se etter Sweden Yacht 34, Scanmar 33, Contrast eller Mamba, for å nevne noen.

Jeg vil anbefale Curt Gelins bok med tester av mange av de aktuelle båtene.

Du kan lese mer om boka her
https://www.seilas.no/wip4/detail.epl?id=492713

Axel Nissen-Lie


Spørsmål

Hei
Vi er en familie på 2 voksne og 2 barn. Ingen av oss har erfaring fra seiling, men vi ønsker å prøve oss og å bygge en hobby sammen hvor vi kan ha med hele familien. Vi har sett litt på Maxi 77 og Albin Vega som potensielle nybegynnerbåter i vår prisklasse (ca 100 000). Kan du gi oss en liten oversikt over hva vi bør se etter når vi kjøper vår første båt og hvilke feller vi bør være obs på. Hvilket utstyr må man ha, og hva er mindre nødvendig? Gi gjerne tips om andre modeller som passer godt for en liten familie. Vi er middels nevenyttige, dvs vi har fint klart å bygge et hus og mannen har fagbrev som rørlegger, men vi er selvfølgelig ikke drevne i dette faget. Finnes det forresten noe litteratur som hjelper oss nybegynnere til å skape litt knagger? Takker for svar.

Svar

 Du får mye for 100 000 kroner i dag, særlig om man er nevedyktig. Maxi 77 og Vega var flotte turseilere på 70-tallet, men trange og ukomfortable etter dagens standard. Særlig toalett og bysse forholdene er dårlige. 

Vond lukt, slitte puter og møkk skremmer kjøpere, men kan være enkelt å løse. Glassfiberskader, dårlig rigg og seil og sliten motor er det koster mer å få stand på. 

Det kan være en fordel å velge en båt med utenbordsmotor, da kan du eliminere et potesielt problem. Følger det med en moderne firetakter, som også gir litt lading så er det bra. Rulleforseil er bra for tur. 

Maxi og Vega er bare en av mange muligheter. Kjøp boka til Curt Gelin som har testet mange av de aktuelle båtene, eller gå inn på sailguide.com for å lese deg opp på aktuelle båter.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Er det noen norsk forhandler eller noen som reparerer Barlow vinsjer

Svar

 Hei 
Barlow er ikke lengere i produksjon. Winsjene ble tatt over av Arco i Australia. Du kan kanskje finne det du trenger på deres nettside, http://www.huttonwinches.com/.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei,

jeg lurte på hvordan vikeplikten fungerer m.h.p. når en er ute å seiler med seilbåt.
Hvem har vikeplikt for hvem, m.h.p. andre seilbåter, fritidsbåter, nyttefartøy etc.

Svar

Hei
Aller først, ta et båtførerkurs.

Helt forenklet, så kan du si at du skal på sjøen vike fra båter som kommer fra høyre, slik som med bil. Om natten, ser du en annen båts røde lanterne må du vike, er den grønn kan du seile.

Her har jeg klippet ut sjøveisreglene i kortform fra Redningselskapets nettsider.

Vikeregler mellom seilbåter

1. Seilbåt med vinden inn fra babord viker for seilbåt med vinden inn fra styrbord
Når to seilbåter får vinden inn på forskjellig side, skal den   som får vinden inn fra babord side vike for den andre.
2. Lobåt viker for lebåt
Når to seilbåter har vinden inn fra samme side, skal båten som er "nærmest"  vinden vike for den andre. Ta ikke vinden fra andre seilere!

Vikeregler for motorbåter


1. Hold til høyre for møtende båt
Når to motorbåter styrer mot hverandre, skal begge i god tid vike litt til styrbord. Båtene vil da passere hverandre på babord (venstre) side.

2. Vik for båter fra styrbord
Når to motorbåter styrer kurser som skjærer hverandre og det er fare for sammenstøt, skal den som kommer fra  babord vike for den som kommer fra styrbord.

3. Motorbåt viker for seilbåt
Når en motorbåt og en seilbåt styrer slik at det er fare for sammenstøt, skal motorbåten vike.


Andre vikeregler

1. Innhentende båt viker for båt som blir innhentet
En båt som tar igjen en annen båt, skal vike for den som blir tatt igjen. Dette gjelder også for en seilbåt som tar igjen en motorbåt. Hvis du må forbi, velg den siden som er lengst bort fra annen trafikk eller land. Er du i tvil om du er   innhentende eller ikke, skal du gå ut ifra at  du er det.

2. Hold god avstand til nyttetrafikk
Fritidsbåter skal alltid holde av veien for større fartøyer og nyttetrafikk.

3. Hold til styrbord i trange led
En båt som seiler i en trang led eller et trangt løp skal holde til styrbord, så nær ledens eller løpets yttergrense som mulig, når det lar seg gjøre uten fare. Båter mindre enn 20 meter og seilbåter skal ikke sjenere gjennomfarten for en stor båt som bare kan gå sikkert i en trang led eller et trangt løp. En fiskebåt skal ikke sjenere gjennomfarten for en hvilken som helst annen båt som går i trang led eller et trangt løp.

4. Hold god avstand til båter som ikke kan manøvrere normalt.
Både motorbåter og seilbåter skal vike for båter som fisker, som ikke er under kommando, eller som har begrenset evne til å manøvrere.

Du finner Sjøveisreglene i sin helhet her.


Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg skal montere inn dobbelt forstag på seilbåten min, for å kunne ha seil liggende klare til heising, og for å kunne seile med to forseil på lens. Vil dette påvirke båtens seilegenskaper?

Svar

Grunnen til at det ikke er populært med doble forstag er at det som regel er vanskelig å få forstagene stramme nok. Slakt forstag påvirker dybden i forseilet. Løsningen gir dårlig høyde men seilmakeren kan sy seilet mer utskåret (negativ bue) langs forliket som en kompensasjon for problemet.

Terje Wang

Spørsmål

Hei,
vi er et par nybegynnere (som også skal leie en ordentlig skipper) som er lystne på eventyret rapa nui. Har lyst til å ankomme øya seilende fra fastlandet. Spørsmålet er egentlig når på året er det enklest i forhold til vær? har forstått at det kan være en del forskjellige værutfordringer der nede?
Hvor burde vi sette seil fra? Chile?
Og denne turen tar ca tre uker? Vi tenker 2011 så har godt med tid på planlegging : )

Svar

Rapa Nui heter Påskeøya på norsk. I følge wikipedia ligger øya syd for  de tropiske stormene, og den lille øya har subtropisk klima. Dårligst  vær er det i vintersesongen (vår sommersesong).

Øya ligger 2000 nm fra nærmeste kontinen, Sør Amerika, så det er en  lang seilas, og ikke for nybegynnere. Chile er et bra utgangspunkt.  
Strømmen syd for Påskeøya går mot øst, mens den lenge nord går mot  vest. Sikkert smart å benytte seg av Humboldt strømmen slik Kon Tiki  gjorde.  Den renner nordover langs Chile og vestover fra Peru.

Start med å studer Kon Tikis ferd.

Spørsmål

Hei
Jeg ser etter en god og stødig seilbåt hvor det er mulig å overnatte i opptil 1 uke for 2 personer, pris tentke jeg under 100 000,- er også nevenyttig så kan fint ta et lite prosjekt, helst noe med senke kjøl eller sving kjøl, kan ha vanlig kjøl men ikke dypere enn ca 150cm grunnet båtplass, største problemet jeg har er at med den båtplassen må jeg passere under noen broer som ikke er høyere enn 6-8 meter, så da trenger jeg noe som har en mast som er grei og legge ned delvis. Håper på noen gode forslag.

Espen

Svar

Det er ekstremt mange gode kjøp av seilbåter under 100 000,- så lenge man er nevenyttig. Båtplassen din gir store begrensninger, så jeg ville vurdert å se eter muligheter etter en annen båtplass for å gjøre valgene flere. Mastehøyden setter flere begrensninger enn dybden. Det er heller ikke så lett å finne fakta om mastehøyden. Du bør se etter en båt med masthead-rigg da disse har mer seil i forhold til mastehøyden.

Albin Vega kan være et godt utgangspunkt for ditt søk. Tipper mastehøyden er under 8 meter, og den stikker kun 1,17m. Vegaene ligger i prisklassen rundt 100.000 for en bra båt. En sliten Vega kan du få til halve prisen.

Maxi 77 kunne også være et godt alternativ, men jeg vil tippe at mastehøyden blir en meter for høy. Men brohøyder blir oppgitt under høyeste høyvann. Det er det ikke så ofte.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg ønsker meg en liten solid seilbåt til seiling langs kysten og rundt om i Sverige /Dannmark og kanske en tur til shetland. IF virker til å være en slik, og er visstnok en populær båt, men jeg finner skjelden noen nyere en syttitallet. Vet du om disse produseres enda, og vil du annbefale en innenbords motor eller utenbords? kjenner du til noen med erfaring med disse båtene?
På forhånd takk.

Svar

IF er en meget flott båt, men er ikke egnet for havseilas i vanlig utgave. Det er en stor forskjell å seile fra svenskekystem til å krysse Nordsjøen. Men folk har seilt til Karibien med en slik båt, så alt er mulig, men jeg ville nok sett etter en litt større båt for å krysse Nordsjøen. Jeg vil råde alle turseilere å ta utgangspukt i sikkerhetsbestemmelsene som gjelder for regatta i de samme farvannene før man krysser åpen sjø. IFen mangler noe så vesentlig som rekkestøtter. For å krysse Nordsjøen bør båten være utstyrt med sikkerhetsutstyr tilsvarende kategori 3 for regattaseiling. Det vil si flåte, VHF, lensepumper osv. For å krysse Kattegatt holder det med sikkerhetskravende for kategori 4. Disse gjelder også for Færderseilasen. Da slipper du flåte.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei
Har brukt mye tid på nettet til å finne sikkerhetsreglement som gjelder for regattaseiling
Jeg finner en engelsk versjon på seilforbundet sine sider, men finnes det en lik en på norsk??

Svar

Hei
Du finner Sikkerhetreglene for kategori 4 hos KNS som en PDF på norsk. Det er kategori 4 som brukes under Færderseilasen. Her er det også linker til aktuele sider.

http://www.kns.no/nor/Regatta/Regattasider/Farderseilasen/Informasjon/Sikkerhet/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=235;

Du finner listen over ale sikkerhetsreglene hos ISAF, men bare på engelsk.
http://www.sailing.org/specialregs

Det har også blitt gjort noen forandringer på sikkerhetsreglementet for 2010 og 2011, dette finner du her
http://www.sailing.org/sailors/30961.php

Seilas skrev om sikkerheten som kreves under regattaseiling i nummer 5-2006. Artikkelen kan du laste gratis ned fra vårt artikkelarkiv som abonnent.
Du finner saken her:
http://netthandel.seilas.no/wip4/sikkerheten-kontroll/d.epl?id=91813

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei, er det mulig å få en kort innføring i bruken av vindror? Fordelen er antar jeg, at den ikke bruker strøm, mer vet jeg ikke.Er det slik at du setter den ned når du har satt kompasskursen feks på kryss, og den rett og slett holder kursen som en autopilot?
mvh
Atle.

Svar

 Vår langturekspert Finn Audun Bostad vil ikke pårope seg gode kunnskaper om vindror, og forteller at det var kun en norsk båt som hadde vindror når de seilet til Karibia. Han anbefaler deg å legge ut spørsmålet på diskusjonsforumet på Seilas. 

Generelt sett har det blitt hevdet at vindror fungerer best på langkjølte båter, og at det fungerer bedre med vinden foran tvers. Fordelen er at det ikke bruker strøm, bakdelen er at det tar mye plass på hekken, og systemet passer dårlig sammen me moderne båter med åpen hekk.

«Madonna», en First 31.7 brukte Vindror på sin langtur til Karibia 2008/2009 og var godt fornøyd.

Vindror eller autopilot var tema i Seilas 2-2007. PDFen til artikkelen kan du laste ned gratis som abonnoment. Du finner den her:
http://netthandel.seilas.no/wip4/detail.epl?id=128816

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Når med tanke på sesongene er det lurest å krysse atlanteren. Hvor mye seileerfaring mener du dette krever og er en alo 29 for liten for dette ?

Svar

Hei.
Sesongen for kryssing fra Europa/Kanariøyene til Karibien begynner i slutten av november og går frem til februar/mars. Generelt kan man si at det er gunstigst vindforhold fra slutten av desember når passaten har stabilisert seg. Hjemturen avhenger av rute, men velger man å gå om Bermuda og Azorene bør man være av gårde innen midten av mai. Legg ikke ut på havet uten erfaring i hardværsseilas. Uansett sesong er det alltid en sjanse for dårlig vær, og man har bare seg selv å støtte seg på! Husk at om man seiler i følge med andre er de i det samme dårlige været som deg.. Det går fint an å seile i en Alo 29. Men pass på at båt og mannskap er skikket for turen. Men, små båter er mer sårbare for påvirkning av været, spesielt bølger, og personlig ville jeg valgt en større båt.

Finn A.Bostad

Spørsmål

Hei!
Har du ett oppsett på hvordan man finner ut av hvilken belastning innrullingslinen på rullegenoaen kan utsettes for`?

Årsak til spørsmål er uhell i Biscaya i sommer.
Det blåste liten kuling, hadde 2 av 3 rev i storseilet, og ca 40% av genoaen ute.Genoa ca 90m2 (Hadde ikke cutterstag eller stormseil)
Plutselig ryker innrullingslinen med de problemer dette medfører.
Linen var dyneema av nyere dato 10mm. Dette er line som skal tåle en del. Leser flere steder, at det er veldig liten belastning på innrullingslinen. Dette kan umulig stemme, da den ved feks 50% genoareduksjon skal holde seilet på plass.

Har du utfyllende kunnskap om dette?

Svar

Vår seilekspert Terje Wand sendte spørsmålet videre til Robship som selger tau. Her er svaret vi fikk fra Sverige.
Axel Nisse-Lie


Jag måste säga att det är den första gången jag har hört talas om detta på mina 20 år som tågvirkes försäljare på Robship i Sverige.
 
Jag har idag kontaktat Seldén Mast och diskuterat saken, jag har också diskuterat denna sak med en välkänd riggare och vi är eniga i vår teori;
 
1.       Selden använder 10mm tamp på sina större furling system och tampen är av polyester och dem upplever inte några problem med detta
2.       Större båtar brukar man låsa furling tampen med en avlastare och brukligt är att använda tex en Spinlock XAS0612 som har en arbetslast på ca 400kg. (dvs långt mindre en vad linan håller)
3.       Vi är tämligen säkra på att tampen var nött eller fel konstruerad på något sett för det skall vara helt omöjligt för en 10mm dyneema tamp som håller ca 3500 daN att gå av pga. belastningen även om båten är stor.
4.       Tyvärr har ingen av oss någon bra formel för att beräkna belastningen på.
 
 
Hoppas att detta kan hjälpa Er lite.
 
Med vänliga hälsningar
Robship AB
 
Henric Jacobson

 
 

Spørsmål

Har en Jeanneau 34.2 som har doble akterstag.Disse er fortsatt nokså slakke selv om strekkfiskene er skrudd helt inn. Har sett at noen har montert en forbindelse mellom stagene med trinser et stykke oppe og trukket denne ned langs det ene staget med strammemuligheter med blokk nede ved dekk. Er dette å anbefale eller finnes det andre løsninger på problemet? mvh Jon Aarseth

Svar

Vi synes løsningen med å trekke de to akterstagene mot hverandre er veldig effektiv, for de man får stor kraft med få halinger. Det gjør også at prisen for innkjøp av utstyr ikke blir så høy.

Terje Wang

Spørsmål

Hei. Jeg har akkurat flyttet hjem til Norge, og ser meg nå etter en passende båt. Jeg ønsker å seile så mye som mulig, og lurte derfor om det fantes et sted på nett hvor det var en komplett regattaliste for Norge. Når og hvor osv.?

Svar

Hei
Sjekk Norges Seilforbunds nettside, www.seiling.no. Der finner du linker til klasseklubbene og til seilkretsene. Hver seilkrets har sin terminliste. Sjekk også nettsiden til seilforeningen der du bor.

Seilas lager også en oversikt over de viktigste regattene hver vår.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Letter etter typ ny/brukt båt ca 34-37 fot som egner seg for: shorthanded seiling, regatta, asymmetriskn spinnaker,og familie tur. Finner bare first 34.7 og j/109. Asymmetrisk spinaker ser veldig spenenende ut for fart og shorthanded seiling.

Svar

Høres ut som du ser etter HP 1030.
Terje Wang

Spørsmål

Jeg lurer litt på dette med hvor dypt kjølen stikker har noe med sikkerhet å gjøre rent generelt. En jeanneau sunway 25 fot hadde en dybde på 1,20, mens feks en maxi eller lignende har 1,50. har dette noe med stabilitet å gjøre, eller er alt tillpasset etter alt, for å si det sånn.
mvh
Atle.

Svar

Vekten i kjølen gir mer effekt i en dypere kjøl. Den gir mer moment. Båter som leveres med forskjellige kjøldybder er den grunne kjølen som oftes tyngre enn den dype. Dette for å gi samme stabilitet.
    Men båtens stabilitet kommer også fra skrogets form og vekten av riggen.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei! jeg lurer på hva som er fordelel/bakdel med selvslående fokk kontra forseil på rull.Jeg går med planer om innkjøp av min første båt, og innbiller meg at forseil på rull er enklere å håndtere all den tid det er montert på ,og kan bare rulles ut. Er det problemer for en mann å montere selvslående forseil?
Hilsen landkrabbe på sjøen.

På forhånd takk
Atle.

Svar

Du kan fint kombinere selvslående fokk med rulleforstag. Hanse-båtene hard et. Største fordelen med rullefokk er at du kjapt kan rulle inn seilet ved f.eks en kraftig vindbyge. Rulleforstag gjør det svært enkelt å sette og berge seilet. Man kan også til dels reve forseilet, men en revet genua blir ikke særlig effektiv på kryss.
    Selvslående fokk er meget praktisk på kryss hvor man må baute mye, f.eks i et trangt sund. Bakdelen er at seilet blir lite og smalt. Formen gjør seilet mindre effektivt under slør, fordi man får redusert kontroll på akterliket. En fokk av god kvalitet med spiler i akterliket vil hjelpe.
    Er båten konstruert for å ha genua vil nok seilegenskapene bli kraftig redusert med en selvslående fokk i lite vind.
    Selve skinnen på fordekket vil også ta plass på dekk. Selve jobben med å montere en selvslående fokk vil være å montere skinne foran masten. Et alternativ er å montere en Hoyt-bom. Den vil gjøre fokken mer effektiv, også på slør og lens, men vil nok koste mer penger.

Spørsmål

Hei Terje
Har en Elvstrøm 717 fra 1982, en utrolig morsom båt å seile. i sommer var jeg uheldig å knekke roret i 12 m/s i Kosterfjorden og hadde ikke mulighet for å plukke opp "resterne". Har nå i flere uker forsøkt å finne opplysninger / tegninger på denne båten, men uten held. Veit du hvor jeg kan få opplysninger om størrelse og mål så jeg kan lage meg nytt ror ???
Kan en løsning være å¨lage ror i eik som beligges med glassfiber ??

Takknemelig for svar :-)

Svar

Hei,

Jeg manglet også ror til min Hunter 19 ft. Jeg kontaktet Krona boats i Marstrand,ved Erik Thorsel. De har fine aluminiumsprofiler og beslag som passer til profilene.

Krona Boats AB
Fiskhamnen
440 30 Marstrand
tel: 0046 303-60412
info@kronaboats.com

Erik er en flink seiler og kan hjelpe deg med å anbefale størrelse.
Lykke til.

Terje Wang

Spørsmål

Hei! Vi er en gjeng som ønsker å kjøpe en båt som egner seg til både regatta og turseiling. Hvilken båt ville du anbefalt i 40-fotsklassen? Vi har tenkt litt på Beneteaus First, men tar gjerne i mot gode råd.

Svar

Selv har jeg konkurrert mot nye First 40 med X-41. Båten seiler godt og er pen å se på. Jeg vil anbefale å ta en tur på "Båter i sjøen" for å sammenligne den mot andre båter i tilsvarende størrelse som X-41, ny Dufour 40, Elan 411 osv. Her går det også på type båt om det skal være sløre eller krysse båt. Achimbault 40 og Pogo 40 er spenende båter med flate skrog og brede hekker som er bra for slør og lens.

Terje Wang

Spørsmål

Hei terje.har en seilbåt med fast propell/seildrev og volvo penta md2020.2004 mod etap 30i
i instruksjonsboken står det at under seiling skal motoren stå i frigir.da er det en del lyd fra drev siden propellen sviver og det vibrerer i skroget ved 5 kn og mer.
noen sier jeg må ha motoren i gir m a o propellen står fast fordi det skal gi mere fart i skuta.
jeg lurer på om det kan skade drevet ?
her er det mange meninger har jeg opplevd.
vh inge ebeltoft
kristiansand

Svar

Sett motoren i fri. Da bremser propellen minst. Det engelske båtbladet Yachting Mothly hadde en stor propelltest i sitt mai nummer. Deres måling viste at en fast propell i gir bremser båten tilsvarende å ha to bøtter hengende etter. Å ha den i fri med propellen roterende vil det bremse som å ha en bøtte hengende etter, men det blir frarådet å ha propellen i fri da det kan skade giret. En fast propell vil bremse båten mellom en halv og en knop i forhold til en foldepropell. Faktisk er motstanden på en tre-bladers fast propell som ikke rotere halve motstanden av skrogest motstand på testbåten som var en Oceanis 323.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei,

har du en/flere gode bøjker du ville anbefalt innefor temaet rigg og seiltrim?

Mvh

Svar

Jeg liker godt Gran Boken som er skrevet på svensk. Ivar Dedekam har også skrevet en god bok med fine illustrasjoner og enkel tekst på norsk.

Terje Wang

Spørsmål

Jeg vet at" Bergans" vinterklær normalt brukes til ski og snø sport, men i det siste har de kommet med som de produkter som tynne softskjell jakker, bukser med søker system i seg og fleksible tekstiler som Dermizax TM som både er vanntett, vindtett og de har en elastisitetsevne på over 200 %... burde da ikke dette være aktuellt for vi som seiler? Jeg har ikke hørt om mange som bruker Bergans på lengre seilturer og lurte derfor på om det bare er fordi Bergans reklamerer for nordpolekspedsjoner istedenfor seilas og appelerer derfor mer til andre brukere? Eller er det fordi produktene er for dårlige til denne type sport?

Svar

Seiltøy og fjellklær deler mange egenskaper, og seilklær produsentene har hentet mange ideer fra fjellklatrerne. Her trengs det lett tøy med gode pustegenskaper, men også stor regnmotstand. Jeg bruker selv ofte en lett Northface packlite jakke når jeg reiser og ikke ønsker å ha med mye bagasje.

Når det gjelder Dermizax-membranen som Bergans bruker blir den nå også på seilklær av danske SailXtreme. Se sak her https://www.seilas.no/wip4/detail.epl?id=339607.

Du kommer langt med en bergansjakke om bord, men tøy utviklet for seiling skiller seg en del. Fjelljakker mangler reflekser som er viktig om du skulle falle i sjøen. Vanntrykket fra sprut er mye høyere enn ved regn, slik at det meste av seilklærne vil nok holde deg tørrere over sikt. Også kragen på seilklærne er laget for å kunne takle vann sm kommer deg rett i mot. Mansjettene på en seiljakke vil også være bedre egnet for sjøsprut og jobbing på dekk.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei. Har dere nøyaktige seilmål(storseilet var dessverre ikke med da jeg kjøpte båten) Kan evt seil fra andre båter(brukt) benyttes?

Svar

Vi har akkurat Firling storseil i produksjon prisen er kr 5 750.- levering 3-4 uker

Storseil: P (Mastelik) 6,3m   E  2,6m (Bomlik)

Terje Wang
Gran Seil

Spørsmål

heisan, jeg er en ny og stolt eier av en Ohlson 29 fot seilbåt. Jeg og noen vennninner skal seile til Arendal i sommer og hjem igjen. Vi er 2 med ganske bra seile-erfaring og 2 med veldig lite seile-erfaring. Hvilken kystrute vil du anbefale fra Oslo og til Arendal som er "enklest"? Hvilke stoppesteder/havner med gjestebrygge vil du anbefale oss å stoppe på underveis for tanking/påfyll av vann? Hvor lang tid ca tror du vi vil bruke til Arendal gitt at det blir en kombinasjon av litt seiling og litt motor (avreise 11. juli)? Vet du om det finnes noen oversikt over havner/stoppesteder fra Oslo og nedover kysten til Arendal? Hadde satt stor pris på ditt svar.

mvh Cecilie Solvang Bjørnethun

Svar

Hei Cecilie
Fra Oslo til Arendal er det litt over 100 nautiske mil. Det betyr at du kan gjøre turen non-stop på under ett døgn (5 knop i snitt). Værmeldingen avgjør hvor langt du kommer på en dag, så jeg anbefaler deg ikke å legge opp en fast rute, men seil langt når været tilater det. Vann får du på de fleste komersielle gjestebryggene. Også strøm om du er tidlig ute, eller har meed dobbelkontakt og deler utak md en annen.

Det finnes mange hyggelige stoppesteder på veien, se www.havna.com for oversikt. Oslo-Son kan være en fin start. Der får du vann. Rundt Son er det fint å ligge i naturhavn også, om du ikke ønsker å ligge inntill andre båter. Distansen er ca 20 nm. Har du fin vind kan du fortsette til Åsgårstrand som ligger ca 30 nm fra Oslo, eller Horten som er litt nærmere. Fra Son kan du gå til Hvasser eller Verdens Ende. Tønsbergs seilforenings brygge på Fjærholmen kan også anbefales. Går du gjennom Vrengensunde mellom Nøtterøy og Tjøme kan du besøke Stauper som er en flott uthavn i godt vær. Her er du innaskjærs til du kommer til Tønsbergs Tønne. Er det tøft kan du seile inn til Sandefjord for å finne litt ly, men det blir litt omvei.

Har du gode seilforhold kommer du kanskje til Stavern. Vil du ligge i uthavn kan jeg anbefale Svenner.
Kragerø er ikke lange seilasen unna Stavern, mellom her ligger Nevlunghavn. Fra Stavern til Nevlunghavn må du rund rakke som er et grunt og ubeskyttet område. Er det tøft vær finner du ly innefor Jomfruland. Noen timer seiling lengre syd for Kragerø finner du Risør. En flott by, og nå er du endelig på Sørlandet. Her er det også muligheter for litt innaskjærsseiling. Besøk også Lyngør, men det er ofte et stede man kun seiler gjennom. I dette området finner du mange hyggelige uthavner. Du kan seile innaskjærs fra Lyngær til Arendal.

Arendal ligger kun noen timers seilas unna Lyngør. Kjøp deg en god havnebok. Det kan du bestille her fra disse nettsidene. Velg bøker på menyen til venstre.

Et tips er å bruke Google Erath for å måle avstander. Der finner du en linjalfunksjon.  

Lykke til

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Er en stødig svensk 32-foter fra 80-tallet i største laget når jeg (dame i førtiårene) skal prøve seg som ansvarshavende på seilbåt? Jeg har seilt endel, men bare "vært med". Lysten går i retning av tur oppetter norskekysten, og da ser mindre båter litt vimsete ut. Jeg ser imidlertid for meg at havnemanøvrering og ankring lett kan bli (for) store utfordringer i praksis, spesielt når menn frarådes å starte med båter over 35 fot?

Svar

Hei.
Jeg synes det høres svært fornuftig ut å satse på denne type båt som "begynnerbåt".
Seilhåndtering bør være enkelt om båten er fornuftig satt opp. Noe av forskjellen mellom "gamle" og nyere båter er ofte at fall og reveliner på nye båter som regel går tilbake til cocpit, mens på litt eldre båter må man ofte frem på dekk for å heise seil, og reve. På de aller fleste båter er det enkelt å gjøre om dette hvis det er ønskelig.

Når det gjelder størrelsen, er kreftene i en 32-foter håndterbar for de aller fleste.

Ved havnemanøvrering er det ofte store forskjeller på nye og gamle båter. Båter med mer klassisk undervannskrog kan være tregere å håndtere i bakk, men er ikke så sårbare for påvirkning av vind. Nyere båter er i all hovedsak en drøm å manøvrere, men som alt annet er det snakk om teknikk.

Det du sier om vimsete båter gjelder også underveis. En moderne båt, ofte med et nedskalert regattaskrog, kan være mer utfordrende å håndtere for en nybegynner. Samtidig er det ikke tvil om at mye har skjedd på få år, og at det er gode grunner for å velge begge konseptene.

Finn A. Bostad

Spørsmål

Har du et tips om hvordan man fjerner det gamle seilnummeret fra en gennaker?

Svar

Det beste er å bruke sitrus spray.

Terje Wang

Spørsmål

Vi vurderer å investere i en helt ny båt og har sett på Hanse 32 eller 35 og Benetau Oceanis 31 eller 34. Vi er en familie på 3 snart 4 og ønsker å investere i en båt vi kan i mange år fremover. Lønner det seg å kjøpe disse brukte eller nye? Hvem anbefaler du ut ifra familiebehov og seileegenskaper?

Svar

Det er kjøpers marked, og billige bruktbåter på markedet. Ønsker du Hanse eller Beneteau så kan du se etter brukt Hanse 312 og 341 (342) eller Oceanis 321, eventulet First 31.7 som har samme skrog. Disse er alle gode familiebåter som også er testet av Seilas. First 31.7 har CE kategori A, og en meget flott båt om dere vil seile litt regatta også. Når du kjøper brukt så får du med en del utstyr. Har bruktbåten det du ser etter så er det penger på å kjøpe brukt. Har den mer enn det du trenger, eller må du etter montere mye utstyr er det kanskje ikke så lønnsomt.

Prislisten seilbåtimportørene frister med er langt under det du må betale. Både Hanse og Beneteau har utstyrspakker som du med stor sansynlighet vil velge. Du må også betale for transport og klargjøring. I vår test av Hanse 350 var utsalgsprisen 788.000, men fikk en pris på 1.029.530 med litt utstyr levert på vannet på Østlandet. Oceanis koster 789.000 og fikk en pris på 1.085.175 med tilsvarende utstyr.

Hanse har selvslående fokk, noe som gjør seilingen enklere på kryss. I Seilas stortest fikk Oceanis flere poeng enn Hanse, men Hanse slo Oceanis på seilegenskaper, teknisk og cockpit. Oceanis gikk til topps på design.
Både Oceanis og Hanse er gode familiebåter. Hanse er nok et hakk sprekere om du bruker noen kroner på dekksutstyr og bedre seil. Det er mest smak og behag som teller. I vår test gikk Delphia 33 til Topps. Jeanneau har kommet med en ny Sun Odyssey 33i som vil ligge i pris mellom Hanse 320 og 350. Er planen å ha tre lugarer så ville jeg også sett på nye Bavaria 35.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei
Jeg vurderer å kjøpe båt (muligens sun legende 41). Denne har en stor genoa og et mindre storseil. Jeg vurderer å bytte bom for lettere reving, stor seilskjøte i sittebrønnen. Er det mulig å kjøpe en lenger bom i denne sammenhengen for så videre å få et større storseil og da en lettere håndterbart genoa. Det begrenser seg jo i forhold til akterstaget, men tror det er en del klaring. Ønsker å få en seilbåt som er seilbar for en mann. Vill dette være mulig eller lønner det seg å se etter en annen båt ?

Svar

Ja det er ikke alltid enkelt å vite hvorvidt de gamle båtene kan bygges om til single hand seiling eller ei. De moderne båtene har jo et stort fokus på nettopp dette, mens der var mere vanlig å tenke større mannskap for noen år siden. En følge av det var at mye måtte betjenes fra masten, og en populær riggløsning var masthead ( dvs forstaget går helt til toppen) som hadde store genoaer og små forseil. For enkel, sikker og effektiv seiling, ville jeg iallefall fokusert på å få fall og tau tilbake til cockpit. Hvorvidt jeg vill investert i en større bom er jeg usikker på, siden storseil skjøte helt sikkert kan føres dit du vil uansett ved hjelp av bryteblokker og føringer. Kanskje jeg heller ville vurdert forseil på rullesystem, foreks en fokk for kryssing i sund og en effektiv flat gennaker/codeO for sløring på rull foran denne. Du må uansett vurdere kostnadsspørsmålet for ombygningene imot det å kjøpe en båt som kanskje har de løsningene du ønsker deg allerede montert. mvh Terje Wang

Spørsmål

Hei. hva er forskjellen på de forskjellige typene kjøler? har sett at noen har kjøl som går langs hele båten, mens andre bare har et "lodd".

Svar

Den store prinsipielle forskjellen er hvorvidt skroget har et samlet eller delt lateralplan. Dvs har båten et samlet lateralplan vill hele undervanns skroget avsluttes med roret, i motsatt fall er roret for seg selv. Det siste gjelder stort sett alle moderne båter, der er kjøl og ror hver for seg. Ser du på de gamle meterbåtene, så er lateralplanet ikke delt.
Moderne båter har også mange varianter innenfor delte lateralplan, foreks kjøler som kan svinges opp i lo ( canting keels), eller kjøler som kan svinges bakover ( swing keels).

mvh

Terje Wang

Spørsmål

hvordan trime en maxi 77?

Svar

Etter å ha søkt litt opplysninger på nettet har jeg følgende råd. Det er viktig å få vekten frem i båten slik at rumpa ikke trekker vann etter seg.

Riggen skal settes hardt, men eldre Maxi 77 bør forsterkes for at man skal kunne gjøre dette. Spesilet overvantet skal settes hard. Undervantet settes etter storseilets fasong. Babystaget skal settes forholdsvis hardt. Masten skal stå rett.

Aktestsaget strammes hardt i mye vind for å få forstaget stramt. I mellomvind med rotete sjø skal det være strammet moderat. I lett vind skal det være løs, kun gi støtte til mastetoppen.

Du finner mye nyttig informasjon om Maxi 77 på danske Maximalt.dk. Se Maxi 77 trim under svagheder.

Prøv også forumet på Norsk Maxi Klubbs nettsider, www.norskmaxiklubb.no

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Er IMX 38 et godt alternativ som bruktbåt til bruk i regatta som Færderen, Skagen race? Hvorfor er det så få IMX 38?

Svar

IMSX 38 er bygget for regatta, og er fremdeles en rask båt. Den har en moderne rigg som er relativt enkel å håndtere. Båten vil dermed også være god for short hand seiling.

IMX 38 er en regattaversjon av X-382 som ble konstruert i 1992. IMX 38 har samme skrogform, men 10 cm lavere fribord. Båten var svært moderne nor den ble konstruert og var en tidlig IMS-konstruksjon, en regel som tok over fra IOR på slutten av 80-tallet.

IMX 38 er enkel under dekk, og innredet for regattaseiling.  Innredningen er litt for kald og spartansk for turbruk. Det gjør at båten kanskje ikke har samme bruktverdi som andre X-yachts fra samme tid. Dette er nok også årsaken til at nye regattabåter som IMX 40 og X-41 har fått en mer turvennelig innredning.
IMX38 ble bygget fra 1992 til 2000 da IMX 40 ble lansert. Det er bygget 92 eksemplarer av båten. Båten ble solgt på et tidspunkt hvor det ble kjøpt svært få nye seilbåter i Norge. Det er derfor få av dem på det norske markedet.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Vi er en familie på 4 stykker og har litt seilerfaring fra en Maxi 68. Nå ønsker vi oss en større båt og lurer på om du har noen tips i prisklassen 2-300000,-?
Vi har lyst på en som er litt romslig inni samtidig som den er god å seile.

Svar

Det er kjøpers marked, og mange muligheter for båt i den prisklassen. Hvor nevenyttige dere er avgjør for for stor båt du vil få for pengene. Du finner mange svenske og franske brukte seilbåter fra tidlig 80-tall i denne prisklassen i størrelsen + - 30-fot. Det kan fort bli utgifter på disse båtene. Seilene må du regne med å skifte før eller senere. Sjekk også riggen, samt dekksutsyr. Har motoren saltvannskjøling og er orginal vil nok også denne byttes om ikke lenge.

Elektronikk må du se som en bonus. Er det eldre en 5 år er det nærmest verdiløst, unntagen en velfungerende autopilot. Noen av båtene som er på bruktmarkedet er oppgradert til dagens standard. Landstrøm, septikktang, cockpitkalesje, kjøleboks, og en god batteribank kan være verdt å få med seg. Lag en oversikt over hva du ønsker av utstyr, og hvordan båtens stand er. Se på mange båter og kryss av på skjemaet ditt. Velg en båt som ikke vil gi deg kostnader i tiden fremover, om du ikke er flink til å mekke.

Maxi 84 kan du få for 200 000, en velholdt fenix for 250 000. Mamba 311 og Forgus 31 er en fine turbåter. Albin Nova kan du også få for under 300 000. Av franske båter kan First 30, Jeanneau Rush 84 og Feeling 850 være alternativer. Franske båtene lå litt lengre fremme enn de svenske på den tiden og oppleves som mer moderne. Av norske kan du se etter Willing, Gambling eller en hjemmebygget Hero 101

www.seilas.no ligger det en TwoStar 36 til 260.000. Motoren skal være vrang, men ellers er dette mye båt for pengene.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei
Vi er en liten gjeng som har lyst til å prøve å satse opp mot toppen i melges 24
Men i disse tidene me finanskrisa og slikt er d vanskelig
Hva har du av tips som kan hjelpe oss?..slikt som sponsorer og hva som er lurt å gjøre
Mangler dessverre båten, men slikt kan fås tak i

Svar

Kjøp en gammel båt, del regningen på 4 eller 5. Kjøp brukte Seil. Så er dere i gang!

Terje Wang

Spørsmål

Hei. Bare lurer på om det er gjort noe praktiske erfaringer (for turseiling) med bruk av en mast som reduserer turbulens ved seilets lavtrykksside (bakside). Det jeg tenker på er en masteprofil som best kan beskrives som en packman med munnen pekende akterover og seilet festet innerst i munnen slik at der seilet kommer ut av masten vil det allerede ligge til le for midten av masten og derved redusere «lommen» av turbulent luft på seilets lavtrykksside?

Svar

Denne masten ble laget for 25-30 år siden av With mast. Problemet er bruken med dagens gjennomgående spiler. Det ble ikke påvist at båter med denne masten seilte raskere.
Men vekten blir tyngere pr meter.

Terje Wang

Spørsmål

Hvilke båter vil dere anbefale vis jeg skal skaffe en katamaran?
Vil helst ha fra 16fot opppover som man også kan få til å gå fortere når man mestrer båten bedre

Svar

Hobie Cat 16 vil være det naturlig første valget. De er relativt enkle å få tak i brukt. Den har også en klasseklubb som gjør at du kan seile regattaer. Hobie Cat lager også større katamaraner.

Av nye båter kan Dart 16 være aktuell. Den tåler tøft bruk. Les mer om båten her.

Du kan jo vurdere en trimaran også. Fordelen med en trimaran er at den ikke kullseiler så lett, og er derfor tryggere for koseseiling. Det er også flere spennende franske trimaraner på markedet som slett ikke er så kostbare.

Skal du seile fort kan Multi 23 være aktuell, les mer her

Astus har en serie med billige tur-trimaraner. Les mer her

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg har planer om å motere et indre forstag for stormseil på min Dufour 34. Seilet er ca 5 kvm. Hva slags wiretykkelse anbefaler du?

Svar

Vi anbefaler en wire tykkelse som tilsvarer forstaget eller 8mm

Terje Wang

Spørsmål

Hei. Har en eldre Draco Summerwind som skal tas opp på land i vinter for full renovering. I den forbindelse skal masten ned og dette har vi aldri gjort tidligere. Ser for meg at vi demonterer vantene og løfter så masten opp noen cm. før den legges ned, stemmer dette, og kan det utføres av 3-4 voksne personer? Masten er vel i ovekant av 8 meter.
Takk for eventuelt svar.
Bjørn Karlsen

Svar

Hei. Rigge ned en slik mast ville jeg nok gjort med en mastekran siden det er første gang dere gjør det. Og det er fordi da går det kontrolert for seg, dere kan øve dere på å ta den ned manuelt, samtidig som dere har en sikring fra mastekranen. Dessuten er det ganske enkelt å få tilgang på en slik mastekran, da de fleste store havner og seilforeninger har dette. Husk på å fjerne evntuelle kabler, og pass ellers på å ikke få ting i klem ved mastefoten. Setter dere et genoafall i baugen og så slipper dere kontrolert masten bakover. Pass på at mastefoten har en form for stopper, bolt, slik at ikke mastefoten skyter fremover når dere slipper masten bakover. Lykke til.

Terje Wang

Spørsmål

Min båt skal i vinter lagres på land med stående rigg. Jeg har blitt tipset om at vantene bør slakkes noe, når båten ligger i opplag. Hva er dine anbefalinger her?

Svar

Riggen og båten har godt av å "slakkes litt av" når den ikke er i bruk. Dette for å ikke bøye skroget under presse av riggen. Spenning på overvant,
forstag og undervant må ikke være så slakke at masten rykker i stagene, husk å sikre strekfiskene. Bruk også riggfett på strekkfiskene når du slipper opp.

Terje Wang

Spørsmål

Jeg kjøpte i fjor et nytt storseil med gjennomgående spiler. Seilet er på ca 30 m2 i 310g dakron duk. Båten er fra 80 årene med 7/8 rigg og bakovervinklede salingshorn. Etter kun en sesong er det merker etter tuppen av salinghornene i duken på 3 steder, der hvor tuppen treffer seilet med fullt seil, 1 og 2 rev. Der hvor spileposene ligger an mot toppvantet er det slitt hull på spileposene på begge sider og det er slitasjehakk i de 3 nederste spilene. Dette til tross for at jeg fordi jeg har sett punktlastene under seiling, har vært svært forsiktig med å slippe ut bommen for langt, brukt hardt nedhal på bommen og prøvd å velge skjærende kurser i stedet for lens.
jeg antar at dette må være en problemstilling for flere enn meg og det kan umulig være slik at et nytt storseil må repareres etter kun en sesong.
jeg lurer på følgende:

1 Burde seilmakeren ha frarådet gjennomgående spiler for turseilas. Seilet er et standard seil fra denne seilmakeren og han reklamerer med at konstruksjonen gir lang levetid.

2 Burde seilet vært levert med sliteforsterkninger der hvor punktlastene er. det kan ikke bare være mitt seil som blir slitt på disse stedene

Svar

1 Ikke nødvendigvis. Slitasje mot salingshorn blir det gjerne uansett, spesielt når man har tilbakelente salinger. Man må da passe på å ha
beskyttet tuppen på salingshornene og gjerne ha salingsforsterkninger på seilet. Gjennomgående spiler har endel fordeler som kan oppveie ulempene, i forhold til korte spiler. Og spesielt er det å holde riktig profil over mange års bruk og bedere fasongen i løyt vær, de praktiske fordelene ved reving og spesielt kombinasjonen med lazy-bag, der seilet samler seg fint på bommen gjør at gjennomgående spiler gennerelt gir kunden et bedre produkt.

2 Seilet bør ha salingsforsterkninger og kanskje også forsterkninger på spileposene, da vil det vare lenge. Det er vanlig å sette på forsterkning når man har en indikasjon eller merke på slitasje område.

Terje Wang

Spørsmål

Har gjennomført to seiluker i nyervervede Campus 6.6. Har fått seiledilla. Sliter med at forseilet blafrer/slår veldig spesielt på kryss. En anbefaler å få en seilmaker til å sette inn en liksnor tror jeg han kalte det. Er det eneste muligheten, eller har dette med hvor mye/lite jeg strammer seilet i forskjellig vindstyrke?

Svar

Dersom et seil ikke har liksnor må seilet være kuttet slik at det ikke blafrer dvs en relativt kraftig negativ bue i akterliket. Det vanlig er
derimot at buen ikke er så kraftig, men at seilet har liksnor som seileren kan dra i når seilet begynner å blafre. Det er viktig at seilet ikke blafrer
fordi det foringer kraftig levetiden, og hindrer maks fart. I dette tilfelle høres det ut som om seilmakeren bør sette inn en liksnor. Det er viktig å
sjekke at skjøte punktet er plasert i riktig vinkel( ikke for langt tilbake) da dette kan bidra til urolig akterlik.
Terje Wang

Spørsmål

Heisan. Nybegynner som lurer på hva lensetakler er?

Svar

Lesetakler er et stag som er festet til masten der innfestninen til forstaget sitter. Du bruker lensetaklene for å få et strammere forstag. Det gir mer høyde på kryss. Ulempen med lensetakler er at man må løsne dem i le for å kunne få sluppet ut storseils bommen. Det gjør at det blir mer jobb om bord, og gjør denne typem rigg mindre egnet for turseiling. Moderne turseiler rigger har akteroverpekende salinger, og her er det overvantet som strammes for å få forstaget stramt.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei Terje.
Jeg har snart ferdigstilt en kavring 46, og lurer på hvor jeg skal hennvende meg for å få kjøpt brukt rigg. Den skal catch rigges. Er det et marked i Norge for brukt, eller må jeg til utlandet.

Svar

Bruk diskusjonsforumet på seilas.no. Der kan du møte potensielle selgere av brukte rigger, eller folk som kanskje kan gi deg noen tips.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei Terje!
Eg har ein forlovede som elsker seiling. Men han har ikkje gode seilestøvler. Eg lurer på å kjøpe det i morgengave til han. Kva merke vil du anbefale?

Svar

Seilas hadde en test av seilstøvler i nr.9-2007. Den kan du laste ned fra artikkelarkivet her på seilas.no. Alle de kjente seilklær produsentene lager gode seilstøvler.
En Støvel som heter "Sail Boot" var billigst av de gode støvlene. Den er også meget god under kalde og tøffe forhold. Helly Hansens nye støvel er heller ikke så kostbar. Den ble også godt likt. Støvlen kan brettes ned, noe som gjør den bedre egnet for varmere seiling. Velger du på øverste hylle så er Musto HPX Ocean boot den mest teknisk avanserte.
Støvlen bør sitte godt på, men mange er litt trange over vriseten for nordmenn. "Sail Boot" har plass til klumpete føtter også.

Du finner testen her:
https://www.seilas.no/wip4/bladarkivet/?id=181013&c=12024

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

hei!!! jeg er en gutt på 12 år og har kjøpt meg er maxi77. Men den er jo ganske gammel (1977) kan du sene tips om: seil trim og båten hilsen Sondre

Svar

Gran seil har laget en håndbok med mange tips om rigging. Maxi 77 har en masthead rigg. Den finner du her: http://www.gransegel.se/bok/granbok_frame.html

Du kan også ta kontakt med Norsk Maxiklubb. Den finner du her.
http://www.norskmaxiklubb.no/
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hva er en rod rigg?

Svar

Rod rigg er wiwrene i den stående rigg byttet ut med et stag av solid stål. Det strekker seg mindre enn wire, og er lettere. Brukes derfor på regattabåter.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Vi er i en prosess hvor vi vurderer å skaffe oss en seilbåt. Mitt spørsmål går på hvor stort man bør starte som veldig motivert førstegangskjøper... men uten seilerfaring. Har tidligere bare benyttet skjærgårdsjeep. Vi ønsker en båt hvor familien føler seg trygge og som vi klarer å seile uten å skade oss og andre. Har vært i kontakt med seilforretningene i Osloområdet og de snakker om og anbefaler 40 - 50 fot til en fersking... er ikke dette litt voldsomt eller er det helt ok?

Svar

Hei Roger
Det er stor forskjell på seilbåter over og under 40-fot. Det er særlig inn og ut av havner det er fordel med mindre båt. Det er ikke bare å legge seg uten på en annen båt om du har en båt på 46-fot. Det er heller ikke så lett å stoppe siget på en stor båt heller.  Det er også enklere å håndtere seilene på en mindre båt. Jeg ville helt klart anbefalt å startet med en båt under 40 fot.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei, jeg er en relativt erfaren seiler, men kunne tenke meg en komfortabel mindre dagsturbåt, helst med både rullefokk og storseil. Den må ha tilfredsstillende seileregenskaper. Størrelse ala Yngling.
Har du et tips?

Svar

Hei
Om du ser etter en ny båt, så er det moderne dagsseilerne ofte større enn en Yngling. De er gjerne også mye sprekere. Flere jollefabrikanter har lansert store joller. Laser SB er en slik båt som ligger i grenseland mellom jolle og dagsturbåt. Svenske CB 66 er også av en slik type.
Nederlandske Falken kan være en aktuell båt. Hunter har også en dagseiler med modellnavn 216.
www.huntermarine.com/europe/Models/216/216Index.html

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei du!
Lurte bare på om du vet om det går an og gå med seilbåt igjennom sprangereid kanal (ved Lista)?
Håper på raskt svar!
Vennlig hilsen

Aleksander Brun Henriksen

Svar

Maks seilhøyde er 4,5 meter
Les mer her:

http://www.batliv.com/wip4/detail.epl?id=154056&cat=5864

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg er ute etter en enkel og rimelig jolletype som jeg kan lære opp 10- og 12-åringene mine i og som jeg også kan ha moro med på egen hånd (jeg seiler i tillegg en 470). Har funnet frem til A-jolle og Zoom8 som de beste alternativene. Men hvilken får jeg/vi størt glede og fart ut av?

Svar

Hei
Zoom 8 er en mer avansert jolle enn A-jollen. Den er også godt etablert som regattaklasse. Er målet regatta så gå for Zoom8. A-jollen styrke er at den er svært fleksibel. Jolla ror godt. Den kan også ha en mini påhengsmotor på hekken. Videre kan du utstyre jolla med en fokk. Det er god plass i båten, så det er ikke noe problem for voksne å seile den heller. Båten er selvlensene, og kan faktisk ligge på vannet. Som jolle på hytta for allsidig bruk er A-jollen best.
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg lurer på hvordan krysseegensakepene til den nye generasjonen båter med open-båtene i spisser er?

Tradisjonelt har båter som er smale krysset bedre men teknologien på skrog, kjøl og ror har utvilket seg mye. Vil ikke dette medføre at båter som open 60 eller tilsvarende vil kunne krysse relativt godt. Det jeg prøver å finne svar på er om man kan lage en båt som har egenskapene til open-båtene i "med vind" og som behplder rimelig gode krysseegenskaper? Med den nye kunskapen innen skrogform, kjøl, ror, rigg og seil kan vel dette kunne få en forholdsvis ekstrem båt med krysseegenskaper?

Svar

Hei
Open-båtene krysser godt fordi de er lette og har et enormt stort rettende element. Det er ikke lett å lage en turseiler etter de samme prinsipper. Båten må nærmest ligge oppå vannet for at det skal flytte seg.
Sun Fast 3200 er en båt designet etter Open 60 prinsipper. Den skal i følge polardiagrammet holde følge med en First 40.7 på kryss. Den skal seilte litt saktere, men ta igjen farten på høyden. Regattaene så langt viser at den er rask, men kanskje ikke fult så rask som polardiagrammet tilsier.
    Sun Fast viser at det går an å kombinere gode unnavindsegenskaper, med kryss, men den vil ikke holde følge med en X-35 på kryss. Hadde Sun Fasten vært lettere, og hatt svingkjøl ville den nok seilt fra det meste på fjorden.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Er det lov å benytte elektrisk-vinsj og autopilot i LYS-regatta?(Færderseilasen)

Svar

Autopilot er ok. Elektriske vinsjer er forbud  i følge RRS 52.... Men der syndes det mye, sier regattasjef Per Bøymo i KNS.
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei, har sett at det har kommet en Club Swan 42..men har ikke funnet noe tall som sier noe om seilareal og slikt
vet du om noen sider der det står?

Svar

Hei
Du finner det på Swans nettside www.nautorgroup.com

Den norske Swan 42 club har fått et LYS-tall på 1.46.
Du finner også litt bakgrunnstoff  her:
https://www.seilas.no/wip4/search/detail.epl?id=95397&c=4914

Sail areas
Fore triangle:    485.25 sq.ft    45.08 m2
Main sail:    661 sq.ft    61.40 m2
Jib:    514.51 sq.ft    47.80 m2

Rig and sail dimensions
IG:    59.06 ft    18.00 m
J:    16.34 ft    4.98 m
P:    56.56 ft    17.24 m
E:    18.95 ft    5.78 m
ISP:    62.96 ft    19.19 m

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei
Hva vil et nytt seil til en Laser koste, har et som begynner å bli litt slitt..eller noen tips til hva jeg kan gjøre med det jeg har nå

Svar

Det er Swang på Lysaker Brygge som har Laser agenturet. Et nytt Laser seil koster 5500, men bruker du båten som hyttebåt, så prøv å kjøp et brukt Laser seil. Regattaseilerne skifter ofte, og selv om formen ikke lengre er perfekt for regatta, så holder seilet mange år til. Brukt kan du få for 1500 til 2000.
Se
www.swang.no/page/products/115051/
www.lasernytt.com

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg ser av de nye og råeste seilmaskinene har seil med mye areal i toppen av storseilet. Her er det spiler som gjør at seilet går lang over aktesstaget på masten. Hva gjør man når man seiler delvis med vinden, lenser? Kan man seile med vinden med storseilt helt oppe?

Svar

Akterstaget er ikke så viktig på lens på en moderne rigg. Slike båter seiler med litt vinkel på vinden slik at den effektive vinden kommer mer inn fra siden enn bakfra. Keftene i riggen blir derfor tatt opp av side vantene. Mange av de mindre båtene med storseil med firkantet topp er uten akterstag slik som også Hunter båtene fra USA har. Ikke noe problem å lense med fult storseil seil i mye vind på disse båtene.
    Slike rigger vil nok se mer av fremover, både på regattabåter og turbåter. Storseilet virker slik at de slipper ut kreftene på kryss i mye vind. Du kan dermed utstyre båten med mer duk som du kan bruke under større vindspekter før du må reve.
    Store regattabåter som V70 har doble akterstag og slipper løs akterstaget i le.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei, jeg har alltid vært fasinert av seiling, og har nå veldig lyst til å prøve meg. min plan er å starte med en seiljolle (må ha noe trailbart med senkekjøl)for å teste ut om dette er noe for meg. Hvis dette er gøy vil jeg ha en større båt. Hva er din anbefaling; hvilken type seiljolle vil du anbefale, og er dette riktig måte å starte på? Jeg er 54 år, det har kanskje også noe med saken å gjøre....Min mann støtter meg veldig i dette, men det vil allikevel bli min "greie"... Takknemlig for noen råd

Svar

En brukt Laser kan være en start. Du finner dem for rundt 15.000,- for en grei båt. Laseren vil nok ikke falle særlig i pris om du steller pent med den. Større tomannsjoller som Topper Omega, LASER BAHIA eller RS Vision kan du dra på seiltur med hele familien. Det er plass til telt, og noen vanntette bagger også. På den måten kan du dra på helgtur med disse jollene. Laser Bahia koster 75.000 ny.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hva har en First 34,7 i lystall?

Svar

Båten har et LYS-tall på 1,28 Du finner flre LYS-tall på www.seiling.org

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei vi har kjøpt oss en fenix 28 og jeg har noe jeg lurer på er det noe fasit på trimming av mast,evtuelt hvor stram skal stagene være, ytterste eller innerst hvem skal væer stramest og vis hvor stram kan du svare meg. hilsen Nils Henden .. Tjøme
Takk på forhond:::::::

Svar

Du finner en guide for trim av Fenix på norsk Maxi-klubbs nettsider. Du finner guiden her.

Spørsmål

Hei du. Jeg er ny eier av en bavaria 46 cruiser. Har hatt båt i mange år men grønning med seil. Vårt behov for klær er havseilas i alle slags vær. Hvilket merke er bra til en pris for vanlige lommebøker? Trenger jakke og bukse.
Roy

Svar

De største leverandørene i Norge er Helly Hansen, Musto, Henri Lloyd og Gill og er alle annerkjente merker med god kvalitet. Musto bruker Goretex pustende membran som gjør disse plaggene dyrere, men Goretex er også en membran folk vet fungerer.  Seilas prøvde seiltøy fra disse leverandørene samt et sett fra Ronstan som var billigere. Alle settene holdt og tørre og varme og kan anbefales. Settet fra Henri Lloyd var best for regattaseiling, Musto for tung havseilas, Ronstan billigst, og Gill mest for pengene. Settet vi prøvde fra Helly Hansen kostet nesten 10.000 og falt litt i gjennom på pris. Testen finner du i Seilas 5-2007. Du kan klare deg bra med seiltøy til 4000,-, men betaler du mer får du bedre pusteevne, og bedre beveglighet. Du får også bedre lukking i hals og ermer. Moderne seiltøy med pustene membran krever vedlikehold, og funksjonen blir gradivs dårligere.
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Jeg har planer om å kjøpe meg en seilbåt ca.35 fot og jeg vil hoved sakelig seile den på egen hånd.Jeg har begrenset seilererfaring og har derfor problemer med å kunne plukke ut en passende båt.Jeg går utfra at både seilarrangement(selvslående fokk?) og dekksutrustning
spiller inn.Vil Hunter36 kunne egne seg?Denne har lite forseil og stort hovedseil opphengt i en targabøyle.

Vil sette pris på råd om hvilke typiske produksjonsbåter som egner seg.

Mvh,Thorleif Birkhaug

Svar

Lite forseil gjør det enklere å skjøte inn seilet, eller enda bedre en selvslående fokk. Svakheten med selvslående fokk er på slør og lens hvor det lille seilet gir litt lite fremdrift. Rullemast gjør det enkelt å sett/berge seilene. Skinne på masten gjør det også mye enklere å heise seilene. Når du seiler alen er det en fordel å kunne betjene storseilskjøte fra rattet. Med en autopilot om bord kan du få til mye på de fleste båtene som selges i dag. Svenske båtprodusenter har ligget langt fremme med tanke på enkel seilhåndtering, men billigbåtene kommer etter.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei,

Jeg har i en diskusjon på baatplassen.no spurt brukerne om de syns det er en fordel eller en ulempe om bruktbåten har blitt brukt til regattaseiling. Foreløpig synes flesteparten at det er en ulempe med forholdet 64/36%. Jeg syns at dette var rart for jeg ser på det som en kjempefordel om båten er regattaseilt da den dermed har vist at den tåler litt trøkk (hvis det har kommet fra det uten skader). Dessuten kan dette forklare hvorfor regattadeltagelsen ikke øker noe særlig på tross av at det finnes rekordmange nye seilbåter rundt omkring. Har du noen kommentarer i forhold til denne problemstillingen? Diskusjonen kan leses her: http://baatplassen.no/i/index.php?showtopic=38155

mvh
Viggo

Svar

Dette blir ren synsing. En regattaseiler bruk mer tid på meking og mer penger på utstyr enn en turseiler, men båten vil også være mye hardere brukt. Det beste er vel å kjøpe en båt av en forsiktig regattaseiler. Jeg vil tro at en regattaseilt båt er et mer sjansespill en en brukt turseiler, og det kan slå ut begge veier.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Vi er 5 gutter i alderen 23-28 år som vil på jordomseiling i 2011. Jeg kjøper båt til høsten/vinteren og vi har tenkt å bruke tiden frem mot avreise til trening og forberedelser. Vi har liten seilerfaring fra før og lurer på om du har noen tips til oss i forhold til vår opplæring?

Svar

Godt tenkt å starte planlegging så tidlig! Det er veldig mye man bør sette seg inn i før en langtur, og seiling er selvfølgelig en stor del av det. Når du skriver at dere har litt seilerfaring går jeg ut fra at dere kan sette seil på en fornuftig måte, og at dere har basis kunnskaper om de forskjellige delene som gjør at en rigg får båten til å fungere. Å seile fornuftig i langtursammenheng er ikke alltid det samme som å få det til å gå fortest mulig. Derfor synes jeg dere skal fokusere mest på "boathandling".

Lær dere å håndtere seil og rigg i alle forhold. Jeg tenker da på å sette og bytte seil, sette og berge spinnakerbomm(er)og lær dere riktig bruk av jib-preventer. Avhengig av hvilken båt dere velger bør dere også eksperimentere med forskjellige seilkombinasjoner. Om dere velger en mer moderne båt uten kutterstag og lensetakler, vil jeg anbefale (varmt..) å montere dette. På kutterstaget kan man sette kutterfokk for kryss i hard vind og stormfokk. I tillegg kan det gi god stabilitet i seilas i medvind med tung sjø ved å spri kutter og genua til hver sin side. Alle rigger pumper. Noen mer enn andre.

En moderne brøkdelsrigg med bakoversvepte salinger er veldig sårbar. Derfor bør man montere lensetakler. Fart i båten har selvfølgelig sammenheng med riktig seilføring og balanse. Likevel burde dere øve mest på seiling i vanskelige forhold. Det er det faktisk mye av! Veldig mange steder dere vil komme til er det forhold hvor dere kan komme ut for at det går fra lite vind til veldig mye vind i løpet av minutter. Ta dere en tur ut i Skagerrak når det blåser en kuling. Øv dere på å reve riktig, og finn ut hva som fungerer med deres båt i forskjellige vindretninger og vindstyrker.

Finn ut hvordan man blir kvitt krefter i seilene, og får en fin balanse i båten. Ting går i stykker samme hvor forsiktig man er. Tenk igjennom hvilke deler dere skal ha med i reserve. Ta med godt med blokker, sjakler, popnagler, spiler og tauverk. Alt kan kjøpes nesten overalt, bortsett fra på havet. De dagene dere har for lite vind (det har ikke hent oss så ofte de 6500 nm siden vi dro fra Asker) er det god tid til å trene på å tyne ut de siste tiende delene. Heller det enn å måtte lære hardvindseilas i røffe forhold.

Finn Audun Bostad, Smily IV, Karibia

Spørsmål

Hei! Vet du hvor man kan få generelle opplysnnger om strøm og vannutskifting i Indre og Ytre Oslofjord for å bedre forstå dynamikken og sykluser i fjorden?

Svar

Metrologisk institutt har animerte stømkart på sine nettsider. Nå har de kommet i ny utgave hvor jeg ikke kunne finne strømkartet, men de gamle finnes fremdeles på gamle sider med nye strømkart, se http://retro.met.no/kyst_og_hav/indreoslo_anim.html

På sikt skal det komme værinformasjon for båtfolket på yr.no, og da vil nok strømkartet komme også.

Skal du studere strømmen nøye, så er det beste å laste ned Grib-filene fra met.no. Disse kan du åpne i et PC-program som leser Grib-filer. Et slikt program kan du laste ned på www.grib.us. Her får du også Grib-filer, men disse uten strøminformasjon.

Met.no sine gribfiler kan du laste ned for 44 kroner her:
http://retro.met.no/p_og_t/marked/Weather2go/index.shtml

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

For å kunne forenkle trimmingen av storseil, i tillegg til lettere å komme til storseil skjøtet, vurderer jeg følgende alternativ; i)montere en løygang i sittebrønnen eller ii)anlegge et såkalt tyskerskjøte. Hva vil du anbefale som den beste løsningen? Jeg har en Harmony 38.

Svar

Jeg vil anbefale tysker skjøte dersom du har ekstra vinsj å skjøte det inn på/ eller muligheten til å montere. Dette fordi du da holder cockpitten fri for løygang samtidig som du får skjøtet inn storseilet alltis på lo side. Vinsj gir deg også mye krefter på storseil. Trekker du tauet bak på den bakerste vinsjen kan du veldig enkelt håndtere storseiltrimmen samtidig som du styrer og skjøtet vil alltid være der du styrer, enten det er i lo eller le. Dersom du ikke trenger å montere ny vinsj er også dette den billigste løsningen. Blokk ved bomnokken, ned i bryteblokk i dekk og rett på vinsj. (evnt en bryteblokk rett ved vinsjen for å holde tauet unna genoa skjøtene.)
mvh gran seil

Spørsmål

Skal bytte mastestøtten på min comfort 30.
Lurer på hvordan man beregner søyletrykket? Slik at jeg velger riktig tykkelse på alu.profilen.

Svar

Dette er et spørsmål som burde rettes til mastefabrikanten.

Terje Wang

Spørsmål

Hvordan kan jeg finne lystallet for min Bavaria 36 AC 2004 modell?

Svar

Standard Bavaria 36 AC 2004 modell har 1.19 som LYS. Det finner du på Norsk LYS std. Tabell under www.seiling.org.

Du kan også søke frem LYS-tallet ved å søke på seilnummer, båtnavn eller båttype under fanen "båt"

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Egentlig vhadde jeg tenkt å rykke inn annonse, men jeg finner det ikke... Saken er den at jeg er på jakt etter en ny mast til min HR29. Masten har en serie små sprekker rundt innfestingen av salingshornene, og virker slett ikke som den er i god form. Men ny mast til en så gammel båt er dyrt, så derfor er jeg i all troskyldighet ute etter å sjekke om det er noen som av en eller annen grunn kan ha en slik mast liggende. Eller om noen har en sikker reparasjonsmetode når Seldén selv sier at de ikke klarer å skaffe de innvendige profilene som kunne ha gjort susen.. 

Svar

Bruk debattsiden her for å spørre våre lesere om det er noen som har en mast som passer. Hør med Selden om det er noen sjanser for å reparere masten
Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Da bor langt nord så vurderer jeg og fjerne sprayhooden og få konstruert en "sprayhood" i glassfiber m/vinduer (tilsv Maxi. 100). For å få mer le for vær og vind planlegges det å forlenge denne ca 1/2 meter lengre bakover. Denne vil da komme i konflikt med storseilskjøtet/løygang. Vurderer å flytte løygang opp på "spayhood"taket. Er dette lurt? Jeg forstår at det vil virke inn store krefter på taket, så denne skal bli styrkeberegnet deretter, men hvilken store negative virkninger vil dette ha på storseilet? Jeg har en Jeanneau sunshine 36/38 R (rush 111). Jeg har ikke ambisjoner om å bruke båten i regatta.

Svar

 Det du skal tenke på i dette tilfelle er belastningene på sprayhood og bom. Kreftene som skal til for å flate et storseil i mye vind er de samme som før, men punktbelastningen er nye. Dvs at dersom vinkelen på skjøtet fra bommen, ned på den nye løygangen ikke er ca 90 grader(på kryss), må du flytte punktet inn på bommen slik at denne vinkelen opprettholdes. Flyttes dette punktet for langt inn på bommen bør du ha en hanefot løsning under bommen, slik at ikke belastningen
blir feil. Dvs to punkter fra bommen som skjøtet er festet i.  Kommer blokkene for nære hyttetaket, slik at du ikke får skjøtet inn seilet skikkelig, kan en løsning være å få din seilmaker til å løfte skjøtehjørne.
 Passer du på disse tingene vil nok en slik løsning du skisserer fungere bra.

Terje Wang

Spørsmål

Hva betyr shorthanded seiling? Ser at det ofte er nevnt på bl.a. Seilas.no

Svar

Shorthanded seiling betyr kort og godt at det er få armer om bord, det vil si lite mannskap. Shorthanded dekker begrepet singlehanded og dubblehanded som betyr seiling med ett eller to mann om bord. Shorthanded seiling har fått en karftig oppblomstring i Norge de siste årene da seiling med kun to om bord krever mindre organisering og setter skaper større utfordringer for seilerne.

Axel Nissen-Lie

Spørsmål

Hei
Har en Diva 35 med 2 bakovervinklede salingshorn og lensetakler på en 7/8 dels rigg. Båten er konstruert slik at lensetaklene kan fjernes for turseiling i svak vind. Lensetaklene gir bedre trimmemuligheter og er slik sett et pluss. Nå har jeg lest at ved montering av fiolstag, så er riggen stivere i toppen, samt at forstaget kan strammes med akterstaget.

Kan en da forstå det slik at montering av fiolstag er en fullgod erstatning av lensetaklene, og at disse kan fjernes?
Eventuell hvilke begrensninger ligger da i båten ?

Svar

Her ville jeg sjekket med maste levrandøren. Det er viktig å forsikre seg om at ombygging er I tråd med maste levrandørens synspunkter, siden man forandrer på deres konsept. Hvis du skulle oppleve et maste brekk er det viktig å kunne dokumentere at ombygging er ordentelig gjort, slik at forsikrings selskapet ikke gir avkorting i utbetaling.

Terje Wang

Spørsmål

Benytter du bomnedhalet til å trimme storseilet på kryss?

Svar

Hei. Dersom du mener bomnedhal som kick, bruker man ikke det når man seiler kryss. Drar man kick under kryss, vil man få feil belastning på bommen, derfor skal ikke kicken brukes på kryss. Mener du derimot skinne på masten, gammeldags cunningham, så brukes den til å trimme forliket på storseilet.

Terje Wang

Spørsmål

Hei ! Har kjøpt en seilbåt som er utstyrt med lensetakler ( overseas 40 ) Båten har rullestorseil,Kutterstag med selvslående fokk og dobble undervant, samt to rettvinklede salingshorn. Ser att lensetakklene er festet oppe i masta på samme nivå som kutterstaget.Mitt spørsmål er, når skal lensetakklene brukes, og hvordan.Nede på dekk er lensetakklene festet i en flyttbar skjøteblokk.Skal posisjonen på denne flyttes etter vindretningen? Regner med att siden det heter lensetakkler så er det når man seiler på lens att disse brukes for å motvirke foroverkraften fra kutterstaget i sterk vind.Har endel seilbåtlitteratur, men finner nesten ikke lensetakkler nevnt i det hele tatt.
Håper du kan hjelpe meg litt med dette. På forhond, takk.

Svar

Rullestorseil krever rett mast for å kunne rulle inn seilet eller for å reve. Lensetakklene er et redskap til å motvirke kreftene som gjør at masten bøyer fremover mellom topp og innfesting av undervant, i dette tilfellet. Primær kraften
som tvinger masten frem er søyletrykk , presset fra bakovervendte salinger og fremover drag i kutterstag. Når man fører seil på kutterstag i mye vind utgjør dette en vesentlig kraft Denne kraften utlingnes ved bruk av lensetakkler. Vind rettningen er ikke vesentlig for bruk av lensetakklene.
Prinsippet om rett mast gjelder for alle vind vinkler. Innfestning av lensetakkler lenger bak på båten gir bedere drag for å kompensere den fremover rettede kraften på masten. Ideelt ville det vært om vi kunne dra 90 grader bakover på masten. Skinne for å kunne justere lensetakklene frem er praktisk når man skal sløre og lense for
takklene som sitter på le side.

Terje Wang

Spørsmål

Jeg har en Diva 35 med 7/8 dels rigg og bakover swepte salingshorn. I tillegg har båten lensetakler som kan benyttes ved regattaseiling. Det jeg lurer på er om montering av fiolstag kan bidra til at jeg kan fjerne lensetaklene, og om dette er en fullgod erstatning ?

Svar

Spørsmål

Jeg har en Hanse 350 i bestilling. Denne båten er tenkt brukt til familie seilaser (2 små barn), en del seiling på alene et par timer på kveldene samt til tirsdagsregattaer. Spørsmålet er om jeg bør gå for spinnaker eller gennaker? Enkelte "eksperter" sier at båten min med selvslående fokk og gennaker blir håpløs i regatta og jeg ser jo poenget...

Svar

Hei 

I regatta sammenheng vil man nå kunne velge å seile med både spinnaker og gennaker,
dog ikke samtidig. LYS tallet blir da det samme som ved bruk av spinnaker.

For tur med små barn er gennaker med bergestrømpe et sikkert valg.

Det kan være av betydning å velge seil etter hvordan vinden blåser under normale
vind forhold der du seiler lokale regattaer. Vurderingen blir om de fleste seilasene
foregår med lense eller sløre legger.
Ved bruk av lite mannskap er bergerstrømpe alltid en fordel.

Hvis det er mye slør bør man se på muligheten av å kjøre gennakeren på baugspryd som
LYS tillater J+0,8m eller J x 1,2 når dette blir lengre ( på større båter). LYS
regelen gir deg lavere måltall for bare bruk av gennaker.

Terje Wang

Spørsmål

ert

Svar

Spørsmål

Er det mulig å seile rett mot vinden?

Svar

Ja, da må du rigge båten med motvindseil.
Gå til toppen