Dagens havnetips:

"Skumbadet" på brygga falt i smak hos de yngste.
Flere badet i havnebassenget i tropevarmen i dag.
Pirater på brygga i Farsund.

Piratvarsel i Farsund

Norges kaperhovedstad hedrer seg selv med festival og Kaperspill.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Vilde og Sondre Stenseth kaster seg på sjøs fra truende pirat. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Farsund:

Farsund er en av sørlandets mest populære sommerbyer, med en flott skjærgård, kritthvite strender, masse festival og sommermoro, og ikke minst en av landets beste gjestehavner.

I disse dager er det Kaperdagene som holder pulsen høy langs havnen i solsteken.

Som gjest i byen møte vi både skumle pirater og sjørøverskip i havnen. Den årlige festivalen varer i fire dager, men masse aktiviteter for store og små dager.

Blir med på nattkapring

Høydepunktet for Farsunds feiring av seg selv som kaperby er det årlige Kaperspillet, som går av stabelen tirsdag den 15.juli klokken 22.00.

Farsund er kjent som Kaperbyen og Kaperspillet tar utgangspunkt i krigen 1804-1814. Napoleonskrigen herjet, og engelskmennene hadde tatt med seg det meste av den dansk-norske flåten i København i 1807. Som et ledd i krigføringen oppfordret myndighetene kystbefolkningen til å utruste raske seilbåter som kaperfartøyer. Loshavn og Eikvåg ble rene Kaperreder.

Tirsdagens Kaperspill tar utgangspunkt i en autentisk hendelse i september 1810 da den norske kaperen ”Pophan” ble tatt av et engelsk krigsskip. Noen dager senere erobret kaperen ”Veiviseren” skipet tilbake og denne hendelsen gjenskapes i havnebassenget i Farsund, i det kvelden går over i sommernatten. Med soldater, kanoner, bål og røyk blir man ført 200 år tilbake i tiden. ”

Les mer om hva som skjer i Farsund i sommer her

 

Finn en havn

På havna.com finner du bilder og informasjon om enn 850 gjestehavner og 300 naturhavner. På havna.com finner du også turtips og artikler om båtlivet.

Del et bilde

Del dine turtips og sommerbilder fra årets båtferie på facebooksiden til havna.com. De beste bildene premieres med tre utgaver av magasinet Båtliv.