Med en router er det enkelt å dele mobildata med alle om bord. Om du kjøper en som er åpen, så kan du kjøpe mobilkontantkort for det landet du befinner deg i.
Med 4G-dekning er det mulig å se film langt til havs.

Kontantkort for mobilt bredbånd

Du trenger ikke ha kostbar bindings på ditt mobilabonnement, for å bruke mobildata om sommeren.

Publisert Sist oppdatert

De fleste har bruk for mobilt bredbånd om bord i båten, og i år er dekningen sterkt forbedret langs kysten av Østlandet. Bra nok til at en router kan gjøre at barna kan holde kontakten med venner via Skype og Facebook, og nok til at man kan streame TV gjennom appen til NRK, TV2 Sumo, eller Netflix.

Med en dedikert boks for mobildata, er det enklere å dele mobildata for hele båten. En slik routerbok kan også kobles opp mot en antenne som gir langt bedre forbindelse.

Les mer om dekningen langs kysten her.

Ingen bindingstid

Banzai 4G er ny leverandør av mobilt bredbånd. Selskapet leverer månedlige bredbåndspakker fra 1 GB til 100 GB gjennom NetComs nettverk. Billigste pakken på 1 Gb koster 90 kroner, og er grei om du bare trenger å sjekket været på yr.

En pakke på 10 Gb koster 230 kroner, og vil nok være super for de fleste familier for en seiltur. Den største pakken på 100 Gb er for storbrukeren. Bra om du bruker spotify på dagen, og streamer film på kvelden. 100 Gb koster 599 kroner.

Ekstra data

Om du har et abonnement med lite data for sommerbruk, så er det også muligheter til å kjøpe ekstra datakapasitet, men det blir en dyrere løsning, særlig om du bruker mye data. Telenor tar 200 kroner for 5 Gb med ekstra data. Slike ekstrapakker kan du kjøpe via min side hos Telenor.

Smart i utlandet

Kjøp en åpen router som kan brukes med SIM-kort fra ulike leverandører. Om du er i utlandet, så er det smart å kjøpe en kontantkort med mobildata i det landet du er. Selv om det har blitt mye billigere med mobildata i utlandet, så kan du tjene mye på å kjøpe datakapasitet fra det landet du er. En slik router koster ca 1500 kroner, men den som du kan kjøpe med Banzai er litt rimeligere. Den er også åpen.

Telenor har et kontantkort for mobildata i Sverige, som er egnet for båtfolket. For 99 kroner har du tilgang i en uke, med opp til 5 Gb. For en måned med 10 Gb koster det 249.