Dekningsjef Tommy Johansen fra Netcom var med på testen. Han viste at en antenne på en router gir klare forbedringer på opp og nedlasting.
RASKT: Mobilt bredbånd har fått en enorm hastighetsøkning i år, takket være ny teknologi.

Superdekning for Færder’n

Vi har sjekket mobilt bredbånd på Tristein og Hollenderboen for Telenor, ICE og Netcom. Her er resultatene.

Publisert Sist oppdatert

Ny teknologi gir superdekning på sjøen. Vi var ute denne uken og gikk så langt ut til havs vi kunne, helt til vi mistet dekningen. Testen ble gjort for å samle inn data til en sak i neste Seilas. Samtidig sjekket vi også datadekningen for aktuelle steder for Færderseilasen.

Ny teknologi

Hastighetene er ekstremt gode, takket være helt ny teknologi. 4G ble tatt i bruk i byene i fjor, men siden Påske har Telenor og Netcom rullet ut 4G på 800 Mhz båndet som har langt bedre rekkevidde, over det dobbelte av 4G på høyere frekvenser. Det er gode nyheter om du skal sende inn Instgram bilder til Færder-siden på #faerdern14, eller oppdatere Facebook-siden din.

Netcom best

Netcom har så langt vært raskere ute enn Telenor med den nye teknologien. Det viste også våre målinger. Faktisk var hastigheten så god at du kunne bruke mobilen som ruter og at hele familien kunne se ulike filmer på hvert sitt nettbrett. Netflix og Youtube krever ca 5 Mb/s for HD-sending. Vi målte på det beste over 50 Mb/s på sjøen.

Alene på havet

Når vi testet var det ikke mange båter som var ute. Under Færderseilasen vil kapasiteten minke. Men så høy hastighet som Netcom kunne vise til, så vil også dette ha positiv virkning på kapasiteten. Mobiloperatøren har fått opp ny sender på Hvasser. Også 3G er oppgradert og kan nå levere hastigheter opp mot 20 Mb/s. For å få glede av den høye hastigheten, så krever det en moderne mobil. I Apples verden er det iPhone 5s, eller iPhone 5c.

Målinger på nedlastingshastighet

Ikke mye vind under dekningstesten denne uken.

  Bolerne Hollernderboen Tristein
Telenor 43,3 Mb/s 2,1 Mb/s 22,2 Mb/s
Netcom 58,8 Mb/s 40,7 Mb/s 20,0 Mb/s
Ice 3,8 Mb/s 4,0 Mb/s 4,2 Mb/s