Store utvidelser på Framnæs

Store utvidelser på Framnæs

Deler av det gamle verftet blir en ny bydel i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE:Slik blir de nye boligene på Framnæs i Sandefjord. De gamle verftshallene, til venstre i bildet, er delvis ombygget til båtverft, motorverksted, seilloft, skole, restaurant og kontorer.

Sandefjords gamle skipsverft Framnæs lå flott til på østsiden av fjorden, like utenfor sentrum. De gamle hallene er nå blitt til skole, restauranter, kontorer og et marinaanlegg med verksted, båtbyggeri, seilloft og båtopplag. Og snart skyter en helt ny boligbydel i været der ute.

«Framnæs Maritime AS» står bak utviklingen av det gamle verftet. Bak dette selskapet står det kjente AS Thor Dahl, som igjen eies av Einar Sissener. Sissener er også mannen bak de to tolvmeterne «Erna Signe» og «Magda VIII», samt 15-meteren «Magda XIII». Alle tre deltar i Europe Week 2014 i sommer. Regattaen starter som kjent nettopp i Sandefjord.

Da kan Framnæs Maritime tilby en helt ny travellift som kan løfte inntil 75 tonn (!) og båter inntil 90 fots lengde og 7,4 m bredde. Det bygges også et nytt dokkanlegg syd for de store hallene på området. Her blir det et nytt renseanlegg for spylevannet fra opptaksbåtene.

Byens beste tomt

AS Thor Dahl har startet byggingen av et stort boligprosjekt på det de selv hevder er Sandefjords beste tomt. En stor del av berget bak verftet er sprengt bort og blir erstattet av moderne bygg med leiligheter som får utsikt over sjøen og inn mot byens sentrum.