Seapilot har også egen versjon for smarttelefoner
Seapilot kommer nå også for Android.

Seapilot for Android

Har du mobilforbindelse får du også AIS på lesebrettet.

Publisert Sist oppdatert

Seapilot har blitt en populær navigasjons app for iPad. En unik funksjon, er at du får opp AIS informasjon om andre fartøy, men kun om du har mobildekning. Vanlig AIS bruker VHF-båndet, noe som kan gi opp mot 40 nm dekning, mens Seapilot henter AIS-informasjonen fra Stockholm-radio, som distribuerer dette videre til Seapilot-brukerne via mobilnettet. Seapilot henter også værinformasjon fra i nærheten av hvor du er, slik at du kan f.eks se hvor mye det blåser.

AIS transponder

True Heading har utviklet en egen AIS-transponder med Wi-Fi som gjør det mulig med AIS på lesebrettet, også utenfor mobilnettverket. Boksen til 10 000 kroner sender også ut din posisjon, slik at andre fartøy kan se deg.

Tre plattformer

Den svenske utvikleren True Heading utviklet Seapilot først for IOS. I fjor kom de også med en versjon for Windows, både for PC og nettbrett-versjon. I disse dager lanseres også en egen app for nettbrett og smarttelefoner med Android.

Appen koster 380 kroner for Windows-versjonen. I tillegg må kart kjøpes. Det er delt inn etter landegrenser. Kart over Norge koster 359, Danmark 379 og Sverige 149.