Tjoret fast båten

Fredag var det orkan i Frankrike. Kristin Songe-Møller fikk reddet båten sin.

Publisert Sist oppdatert

Stormen i går var helt utrolig. Det ble målt maks vind på nærmere 180 km/t, det tilsvarer 97 knop! Midddelvinden var på 124 km/t, som tilsvarer 72 knop! Jeg trodde nesten ikke det var mulig i Europa, skriver Kristin Songe-Møller på sin blogg.

Det var en skikkelig heksegryte i havnen. Sjøsprøytene stod. Vannet blåste av vannet, så det var store skyer med sjøvann i luften.

Jeg har dessverre/heldigvis båten fremdeles på land, grunnet stormene som herjer her. Camaret Yacht Service, som hjelper meg med de resterende arbeidene på båten, tjoret båten skikkelig på forhånd. Eieren av shipyard'en var tidligere dealer for Beneteau, og har solgt flere Figaro'er i sin tid. Fordi båten min er relativt lett, forankret han båten min til store betongblokker på bakken. Krybben min er også stemplet opp.

Båten som ligger ytterst er tjoret til bakken både fra dekk og fra mastetoppen. Det er rett og slett her vilt her nå.

Jeg håper det blir bedre fremover, for det er relativt enerverende å sitte på land og vente. Det er lite jeg får gjort med båten når det blåser så mye. At det er enerverende har nok også litt med min finansielle situasjon å gjøre. Det skal ikke være lett å få til det umulige. Som Knut Frostad sa: "Høres ut som du har litt motvind." Motvind er til å seile i. Det er bare å kjempe på videre. Så får jeg forhåpentligvis litt medvind i seilene etterhvert :-).