Trebåtfestivalen har fått ny leder

Av 14 søkere til sjefsjobben i Risør Trebåtfestival var det Ove Espe (47) som trakk det lengste strå.

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært mange godt kvalifiserte søkere, sier arbeidende styreleder, Tove Esnault til Aust Agder Blad. Hun sier at Ove Espe ble valgt fordi han har en bakgrunn og erfaring som passer godt med de ønskede kvalifikasjoner, samtidig som han virket svert motivert for oppgaven. Espe tiltrer jobben allerede 1. februar og vil til å begynne med jobbe både i Risør og i Oslo i 75 prosent stilling.

Espe har en bakgrunn som markedsføre og har blant annet jobbet som markeds- og avdelingssjef for månedsbladene for Aller forlag, og som forettningsutvilker for eventbyrået «Just cruzin productions» i Oslo. Han har ingen direkte kunnskap om kystkultur, men vet litt om båtliv etter å ha jobbet med bladet «Autofil» en periode. - Her var også båter et tema, og særlig trebåter, sier Espe. - Jeg ser ingen grunn til å endre på de grunnleggende elementene og satsingsområdene man har i festivalen i dag. Men noen innspill vil jeg sikkert komme med etterhvert, sier Espe til Aust Agder Blad der kjæresten, Linda Joachime Helgesen Aslaksen har fått jobben som redaktør. Det var utslagsgivende for at også Espe ønsket å finne en jobb i distriktet.

2013-festivalen gikk i overskudd

Festivalen har hatt en anstrengt økonomi de siste årene, men fjjorårets festival endte med et lite overskudd. Selv sier Espe at et av hans hovedmål er at festivalen skal gå i pluss. - Det blir ingen store risikoprosjekter, men vi skal lage en flott og innholdsrik festivial. Vi skal også være tro mot det Trebåtfestivalen handler om, nemmlig trebåter og kystkultur, avslutter Espe intervjuet med avisen.