Kaptein Jens Joachim Hiorth.
Matros Catrin Palmqvist steller pent med jubilanten. Foto: Jens Joachim Hiorth.

«Christian Radich» på jubileumstokt

Fullriggeren «Christian Radich» feirer 75-årsdagen med tokt langs Norskekysten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Nysgjerrige medseilere på merseplattformen i det vi passerer Torghatten.Foto: Jens Joachim Hiorth.

«Christian Radich» fyller 75 år i år. Hun ble sjøsatt ved Framnes i februar og overlevert Stiftelsen 17.juni 1937.

– I anledning jubileet seiler fullriggeren i år på Norskekysten. Avreise fra Oslo var 27.juni, med første stopp i Farsund på vei til Bergen.

– Underveis ble det mye fin seiling, fra Lista, over Sletta, og inn Hardangerfjorden til Rosendal. Fra Bergen gikk turen videre nordover med nye medseilere. Desverre hadde vi mye motvind, så det ble mindre seiling enn vi kunne ønsket oss, men desto mer sightseeing. Krakhellesundet nord for Sognesjøen, Hornelen ytterst i Nordfjord, rundt Stad i vindstille, fuglefjellet på Runde med 500 000 sjøfugl, vakker skjærgård nord for Rørvik, Torghatten, Syv Søstre, Lovund, Stetind, Hamarøy, Tjeldsund, Senjas ytterside, ramser kapteinen opp.

Nok av høydepunkter

Underveis er det blitt tid til et stopp på Træna under Træna-festivalen, som i år rundet 10 år. Det har også vært behørig dåp av medseilere og mannskap i isvann ved kryssing av polarsirkelen. I skrivende stund er vi på fjordtur i Tromsø.

Ferden går videre til Hammerfest om Nordkapp, tilbake til Tromsø. Deretter Lofoten-tokt til Bodø, så til Brønnøysund, Trondheim, Ålesund, Haugesund og Stavanger før vi ankommer Oslo igjen den 17. august.

Ledige plasser

På toktene fra Tromsø til Hammerfest og Hammerfest til Tromsø, og fra Bodø og sydover er det fremdeles ledige plasser - alle kan melde seg på, fra 16 år og oppover, eller fra12 år i følge med foresatte. Det vil også bli arrangert Åpent skip i havnene langs kysten, samt åpne fjordturer.

Mer informasjon om dette finner du på radich.no