Bli med på fotokonkurranse om Oslofjorden

Nå kan du få vist dine beste bilder fra Oslofjorden på utstilling.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Send inn ditt inntrykk av, ditt blikk på eller ditt minne fra Oslofjorden. [Foto: Morten Jensen]

Det nye Oslofjordmuseet i Vollen i Asker inviterer til fotokonkurranse, og foruten å få flotte premier, vil vinnerbildene bli vist i en egen utstilling under åpningen av museet i 2013.

– Ja, vi ønsker oss mange flotte bilder til åpningen av Oslofjordmuseet, bilder som reflekterer livet over, under på og i Oslofjorden, sier Terje Wold om hvorfor museet nå inviterer til fotokonkurranse.

– Svært mange mennesker i Norge har et forhold til Oslofjorden, og hvordan vanlige brukere av fjorden vil formidle sine inntrykk av den, ønsker vi å reflektere og vise frem – både i forbindelse med åpningsutstillingen, men også ved senere utstillinger, sier han.

Foruten å bli vist på utstillingen, vil de beste bildene også bli premiert.

Det inviteres til konkurranse i to klasser; en for voksne og en for barn som er 14 år eller yngre. 

Flotte kameraer

Førstepremie i voksenklassen er et Sony Nex5n-kamera og en forstørrelse av vinnerbildet i 70x100 cm.

– Kameraet har bildekvalitet som speilrefleks og har  lette, utskiftbare objektiver. Det gjør utstyret lett og kompakt med brukervennlig berøringsskjerm og funksjoner som video i full HD, 3D Sweep Panorama og Picture Effect, forteller Øivind Möller Bakken, fotoleder ved Akershusmuseet.

Annenpremie er to forstørrelser i 70 x100 cm og 3. premie en forstørrelse i samme format.

I barneklassen får vinneren et Olympus Tough TG-820 kameraet og en forstørrelse av vinnerbildet i 70x100 cm.

– Kameraet er støtsikkert, vanntett, frostsikkert, klemsikkert – kort sagt lagd for en aktiv livsstil, sier Øivind Möller Bakken.

Kameraet kan også ta opp video i HD-kvalitet.

Annenpremie denne klassen er to forstørrelser i 70x100 cm og 3. premie en forstørrelse i samme format.

10 bilder hver

En jury med medlemmer fra Oslofjordmuseet og SEILmagasinet vil kåre vinnerbildene, som også vil bli presentert i SEILmagasinet – i årets tiende utgave. Hver deltager kan sende inn inntil 10 bilder, som alle må være digitale og i høyest mulig oppløsning, slik at de kan trykkes og vises frem i stort format. Bildene sendes til:

min@follomuseum.no og

seilfoto@seilmagasinet.no

Frist for innsendelse av bilder til konkurransen er:

1. oktober 2012.

Alle bilder som blir sendt inn til konkurransen, vil kunne bli brukt av Oslofjordmuseet og Norsk Maritimt Forlag AS på trykk og på nett ved senere anledninger; ikke bare i forbindelse med offentliggjøringen av vinnerbildene.