Flott utsikt fra øya.
Det er også muligheter til å ligge med baugen inn til steinene.
Sveriges kanskje beste strand

Sveriges kanskje beste strand

Kast ankeret ved Dannemark om du har badeglade barn om bord.

Publisert Sist oppdatert

Dannemark er en grunn bukt rett syd for Hamburgsund i Bohuslan. En bukt som blir raskt full på godværsdager. Det er ikke rart, for en gedigen sandstrand forbinder øya Dannemark med Ulön. Det er skjellsand på stranden som er meget langgrunt. Bedre sand finnes ikke. Sandene går over i sjøgress som ikke egner seg så godt for ankerfeste, så om det er litt vind, så lønner det seg å ligge på dypere vanne en fire meter.

Også med baugen inn

Øya har blitt brukt til å hente granitt, og lengst nord på Dannemark kan man ligge med baugen inn til steine. Det sammen gjelder på Ulön. I bukta ligger det to små øyer hvor det også er fortøyningsbolter.

Dannemark er ikke flatt som navnet kunne antyde, og det høyeste punktet er 25 meter. Herfra kan du se ut til Väderöarna. Det går sauer på øyene, og de har griset til en del, så bruk sko om du skal gå deg en tur.

Varmt på grunna

Når vi besøkte øyene i begynnelsen av juli var det kun 16 grader i vannet ved båten, men innerst i bukta var det nok oppe i 20 grader. Sanden er deilig å gå i, og ingen steiner. Det finnes kanskje en liten krabbe her og der, men det kan vel bli en overraskelse.