Magne Klann tar trossa i Son
Moss Avis var på brygga i Son og lagde sak om oss i dag tidlig.

Nærmer oss start på Havna-Live

Etter klargjøring i Son er vi på vei mot svenskegrensen hvor vi starter offisielt.

Publisert Sist oppdatert

Havna-Live vil vare i fire uker med start i dag. Turen blir avsluttet i Kirkenes rett før 17. mai. Vi vil bruke en uke til Bergen, andre uken går til Trondheim, tredje til Tromsø og fjerde til Kirkenes. Vi vil forsøke å gjøre fire fem stopp per dag under veis.

Første natt om bord

Voknet opp til iskald nordavind og regn. Det er under slike forhold at Askeladden viser sine gode side. Det har falt snø rett ovenfor Son i dag. Om bord er det varmt og komfortabelt. Tross i at reisen ikke offisielt har startet, har vi fått besøk av lokalpressen. Moss Avis har vært om bord og hørt om våre planer.

Litt etter skjemaet

Vi hadde noen tekniske problemer med å få sendt video på morgentimene, men nå skal det være løst. Kl 10.35 forlot vi Son havn med kurs sydover gjennom Mossesundet. Distansen til Svenskegrensen er 30 nm, så vi vil få problemer med å nå frem kl 12.00 som planlagt, men vi vil ikke ligge langt bak skjemaet.

Ruta klar

Dagens rute er tegnet lagt opp på iPaden hvor vi i dag bruker appen iSailor. Første strekk går til Larvik hvor vi skal bytte vår Lowrance-plotter fra gårsdagens modell til årets nye. Den nye modellen er fysisk lik, men skal ha en raskere prosessor og ha flere tilkoblingsmuligheter. I følge iSailor så vil første etappe være 33 nm og vi vil bruke litt over to timer. Appen beregner at vi vil bruke 55 liter drivstoff. Tanken på Askeladden er på ca 200 liter, så det vil bli hyppige fyllinger. Vil forsøke å tanke i Larvik. Vi vil notere oss drivstoffpriser under veis. Prisen på diesel under første fylling i Vollen var 11,99 per liter.

Til Risør

Det blir en hektisk dag, men håper å komme til Risør i dag. Vi har tegnet opp en rute fra Larvik til Risø på litt over 30 nm. Vi vil da gå rundt Rakke, men innenfor Jomfruland. Vi beregner å bruke litt over to og en halv time på distansen og ha et drivstofforbruk på 50 liter.

Tips oss

Meningen med Havna Live er å lage en bedre digital tjeneste for båtfolk. For å få mest mulig ut av turen vår langs hele norskekysten er vi avhengig av tips fra dere. Du kan tipse oss her.