Tove Esnault og Odde Sverre Aasbø gleder seg. Foto: Halvard Ellefsen.
Replikaen Kon-Tiki.

Kon-Tiki blir festivalattraksjon

Denne gang har en verdensberømt replikafarkost meldt sin ankomst til årets trebåtfestival i Risør.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kon-Tiki skal lokke festivalfolket til Risør. Foto Carl Christian Raabe, Nordisk film.

Festivalleder Odd Sverre Aasbø og styreleder Tove Esnault gleder seg over å presentere det de mener vil bli den store festivalopplevelsen under årets store folkefest.

–Vi har faktisk jobbet med dette helt siden november, så det er moro at vi nå har lykkes. Stort større enn dette blir det ikke, sier festivalleder Aasbø. Som også fremhever at festivalen må takke både Risør kommune og Aust Agder Fylke som har bidratt til at dette har latt seg gjøre.

Replika

Under årets festival vil nemlig publikum kunne oppleve et helt spesielt øyeblikk når den verdensberømte balsaflåten Kon-Tiki kommer seilende inn Stangholmgapet på sin vei hjem til gamlelandet. Flåten som ankommer festivalen er en nøyaktig replika av den originale flåten og er frem til nå blitt brukt i filminnspillingen om Kon-Tiki. Om man ser bort fra Titanic er det neppe noen andre fartøy som kan måle seg med Kon-Tikis internasjonale berømmelse, sier Aasbø.

Fra Malta

– Flåten kommer til Risør direkte fra Malta. Trebåtfestivalen er dermed flåtens første møte med norsk jord. Etter besøket under festivalens fire dager, går turen så videre mot Oslo, Operaen og gallapremieren 23. august på den nye norske storfilmen om Thor Heyerdahls Kon-Tiki ekspedisjon, kan styreleder Tove Esnault fortelle. Som også forteller at det vil være innlagte etapper mellom kystbyene inn mot hovedstaden, dermed vil det være mulig for interesserte å kjøpe seg deltakelse på den verdensberømte flåten.

Men før den tid kommer, så skal altså balsaflåten være den store publikumsattraksjonen under trebåtfestivalen. På indre havn får publikum anledning til å se med egne øyne hvordan Thor Heyerdahl og mannskapet levde under sin ekspedisjon