Søk i arkivet

Stor oppslutning om finansieringen av nytt seilsportsenter på Bygdøy.

Med 12.6 millioner i innsamlede midler til nå ligger KNS godt an i forhold til planen om å finansiere et nytt Ulabrand Seilsenter, ifølge en meddelelse sendt til medlemmene idag..

bilde

- Vi har pr. i dag samlet inn totalt 12,6 millioner kr. Med offentlig støtte og momsrefusjon ser vi at anlegget vil bli realisert i henhold til fremdriftsplanen i prospektet., sier Generalsekretær Jan-Erik Næss.

realisert i henhold til fremdriftsplanen i prospektet. 
se: http://www.kns.no/nor/Forsiden/Nye_Ulabrand_seilsenter/

- Vi har fått mange henvendelser om ekstrakontingenten på 1000,- kr. som årsmøte vedtok for sesongen 2012.  Noen negative med ønske om utmelding, men 90% av medlemmene har betalt inn sitt bidrag gjennom denne kontingenten.  Det er særlig to spørsmål som går igjen og som vi gjerne besvarer for de som fremdeles er i tvil.

1. Dette kommer jo bare folk i Oslo til gode, hva med medlemmer andre steder i landet?
Svar: KNS opphørte å være landsforening i 1973.  Vi ble da en lokalforening innenfor Oslo og Akershus seilkrets.  Det betyr at det er vår oppgave å ha våre tilbud til våre medlemmer i denne regionen.  Dessuten vil våre medlemmer i andre deler av landet bidra til et seilsenter som vil bli benyttet av seilere fra andre steder i Norge.  Delvis fordi Oslo har studenter fra alle landsdeler og som benytter våre tilbud i studietiden her og opprettholder sine ferdigheter, og delvis fordi vi har samarbeid med Norges Toppidrettsgymnas (NTG) som benytter både anlegg og båter.  Sist men ikke minst samarbeider vi med Sunnaas Sykehus HF om å tilby seiling som rehabilitering for funksjonshemmede som en del av rehabiliteringen tilbake til et normalt liv.  Sunnaas er landets fremste kompetansesenter for rehabilitering og har pasienter fra hele landet.  Så vårt nye seilsenter har positive ringvirkninger langt utenfor Oslo.

2. Skal man betale 1000,- kr. ekstra i årene som kommer også?                
Svar: Nei, for 2013 vil det ikke være noe slikt tilleggselement, kun normal kontingent.  Dette var en engangs kontingent knyttet til finansieringen som måtte på plass i 2012.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen