Sterk norsk deltakelse i Brest

Etter klarsignalet fra "MS Sjøkurs" er blir det 20 norske historiske fartøyer som seiler til kystkultursamlingen i Brest i sommer.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: RS 10 «Christiania» skal til Brest i sommer. Hun har vært ute i hardt vær før.

Det er nå klart at også  tidligere hurtigruteskipet «Ragnvald Jarl», som nå er blitt skoleskip og har fått navnet «MS Sjøkurs», likevel blir med til årets store kystkultursamling i Brest i Frankrike. Det var lenge vanskelig å få til finansieringen av «MS Sjøkurs» til sommerens Brest-festival. Dermed spøkte det for mye av det norske programmet. fordi man var avhengig av skoleskipet til innkvartering og samlingspunkt for de norske deltagerne.  Men nå er alt i orden, meldes det fra Forbundet Kysten. 20 norske fartøyer seiler ned til den franske havnebyen der verdens største og mest berømte kystkulturfestival arrangeres.

Norge vil være representert med to av våre seilskip, «Statsraad Lehmkuhl» og «Sørlandet». Også museumsskipet «Svanen» og «Dyrafjeld» skal delta. Det samme skal Gokstadskipkopien «Gaia», båten Ragnar Thorseth seilte i Leiv Eiriksons kjølvann helt til Vinland. Blant de historiske båtene er også redningsskøyta «Christiania». Den er bygget i 1895 og eies av Carl Emil Petersen, men seiles nå av hans tre sønner.

Det er mulig å delta som medseilere om bord i «MS Sjøkurs». Melding om dette vil bli lagt ut på nettsiden www.kysten.no