Feltet på vei fra Kanariøyene til Kapp Verde.
«Oda» ligger først av en-skrogsbåtene i ARC+.

ARC+ i gang

Fire norske båter deltar i nye ARC med to etapper. Starten gikk søndag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: «Oda» på vei ut mot start av ARC+

World Cruising Club, som arrangerer ARC har nå utvidet sitt tilbud. I går gikk starten på ARC pluss som starter i Las Palmas, men gjør en stopp innom Kapp Verde på vei over til Karibia.

43 båter

Første etappe er på 850 nm til øya Mindelo på Kapp Verde. Båtene får en flott seilas i passatvinden fra nord, og vil ankomme øye på fredag, eller lørdag. De 43 ulike båtene med et mannskap på til sammen 183 deltagere er delt i to klasser, tur, og flerskrog. Alle de norske båtene seiler i turklassen.

Norsk båt nummer to

Erik Roede i «Oda», en Swan 53 var ikke først over startlinjen i går, men fikk spinnakeren først opp. Båten holder for øyeblikket en fart på 8,4 knop, den høyeste av samtlige båter. Båten ligger først i feltet, men på andreplass på resultatlisten. Båten har alt tilbakelagt 196 nm, og kan komme i mål alt på torsdag kveld. «Anettine», en norsk Hallberg-Rassy med Bjørn Karsten Olsen som skipper ligger på fjerde plass.

Ny start

Etter litt over en uke på Kapp Verde blir det ny start mot St. Lucia. Andre etappe vil bli på ca 2200 nautiske mil. Båtene er forventet i mål i god tid før jul. De andre norske båtene er «Amalie II». En Sun Odyssey 54DS med Rolf Ole Tomter som skipper og «Krivicalo», en Hallberg-Rassy 48 med Kjell William Riibe som skipper.

Følg ARC her.