Kitere mot miljøvernere

I helgen går «Kongen av Færder» for tredje gang. Arrangøren jukset med ekspertuttalelse for å få tillatelse til å arrangere.

Publisert Sist oppdatert

Kitekonkurransen Kongen av Færder starter ved dyre- og plantevernsområdet Sønstegård på Hvasser. Regattaen går rundt Færder fyr og tilbake. Regattaen holder til helgen, samtidi som Færder Nasjonalpark åpner med brask og bram, men det er ikke Nasjonalparken som er problemet. Det er larver og innsekter på startområdet på Sønstergård som skaper problemer.

Innrømmer juks

For å holde arrangementet må arrangørene ha tillatelse fra Fylkesmannen, og for at Fylkesmannen skulle gi tillatelsen, måtte søknaden inneholde en ekspertuttalelse. I denne ekspertuttalelsen har en av arrangørene omgjort ordlyden i deres favør. Vedkommende innrømmer at han tok en snarvei, og angrer sine synder.

Grønt lys

Tross innrømmet juks, vil ikke Fylkesmannen stoppe arrangementet. Vi kan ikke se at de setningene som er endret har hatt noen betydning for saken. Vi har gjort egne vurderinger og kommet til at arrangementet ikke vil føre til uopprettelig skade på dyre- og plantelivet på Sønstegård. Kongen av Færder har fått tillatelse til å gjennomføre arrangementet, sier Rui til Tønsberg Blad.

Uten spor

Vi skal gjøre vårt ytterste for å ta vare på naturen, og på mandag er det ingen som vil se at vi har vært der, sier Camilla Ringvold, som er initiativtaker til Kongen av Færder og en av arrangørene til Tønsberg Blad.

Kongen av Færder 2013 - Teaser from Urge AS on Vimeo.