Jan Helge Grimseid, Atlantica Båtforsikring

Får støtte til merking av Blindleia

Atlantica Båtforsikring dekker i år alle utgifter til merking av Blindleia, heter det i en melding fra selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Mesteparten av merkingen i sommeridyllen Blindleia, utføres av Lillesand Motorbåtforening. For å trygge kanskje Norges flotteste båtlei og som en honnør til båtfolket betaler i år Atlantica Båtforsikring alle utgiftene som foreningen har ved dette arbeidet.

– Atlantica i Tryg-konsernet tar hele utgiften på 25.000 kroner!, sier Jan Helge Grimseid som leder Atlantica i Norge. – Den innsatsen Lillesand Motorbåtforening gjør i Blindleia er både samfunnsnyttig og skadeforebyggende, og de fortjener den støtten de kan få. Vi vil dessuten gjerne gi en honnør til disse ildsjelene. Samtidig vil vi presisere at bakgrunnen for at vi gir tilskuddet er at seilingsmerkene står i sjøkartet og at merkingen gjøres i samarbeid med Kystverket. Dermed er merkingen kvalitetssikret som en del av det offisielle merkesystemet langs kysten og blir jevnlig vedlikeholdt, sier Jan Helge Grimseid til bladet Båtmagasinet som utfordret forsikringsselskapet om dette og skrev om saken.

Jubelen vil ingen ende ta hos ildsjelene i Lillesand. – Dette er det største enkeltstående bidraget vi noen gang har fått, sier en

takknemlig leder av stakekomiteen i Lillesand Motorbåtforening, Arvid Sørbø, i en kommenter.

I over 20 år har foreningen på eget initiativ satt ut og tatt seg av vedlikeholdet av 25 flytende sjømerker i skjærgårdsidyllen som tiltrekker seg store mengder båt- og hyttefolk om sommeren. Etter en hard isvinter, er det ekstra mye som skal gjøres i år.

Merkene som foreningen har oppsyn med, er markert i alle de nye Båtsportkartene. Siden Kystverket har godkjent merkingen, påtar foreningen seg også forpliktelsen med å vedlikeholde den.