Møkk i drivstoffet

«Raffen», en norsk ARC-deltager måtte ta et stopp på Kapp Verde. Denne film viser hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Vi har lagt ut en film med årsakene til problemene, skriver Steinar Torsvik på e-post til Seilas, bare minutter før båten gikk fra kai med kurs mot St. Lucia på lørdag. «Raffen», er en 10 år gammel fransk one-off bygget i aluminium. Den 15 meter lange båten er konstruert av Berret Racoupeau.

Uten strøm

På vei over Atlanterhavet begynte først dieselgeneratoren å fuske. Deretter stoppet også motoren. Dette er de to eneste kildene for produksjon av strøm om bord, og uten strøm fungerer ikke autopiloten, og andre viktige funksjoner om bord. Det viste seg å vær møkk i dieselen som var problemet, så skipper Steinar Torsvik og mannskapet valgte å sette kursen mot Mindelo Marina på Kapp Verde.

– Vi møtte Dag Rørslett i går da de tok seg en velfortjent bytur etter mange døgn på sjøen, forteller Steinar Torsvik. Rørslett mistet roret, og tok inn vann. Til slutt ble båten slept til Kapp Verde. Les Mareritt i Atlanterhavet.

Rekker kanskje julen

«Raffen» har nå 1823 nm igjen til St. Lucia i Karibia. Båtfarten er 5,5 knop. Med den farten så har de nesten to ukers seilas foran seg. Det betyr at de akkurat vil nå frem til jul.

«Raffen» er en 50-fots aluminiumbåt bygget i Frankrike.
«Raffen» la ut fra kappa Verde på lørdag og rekker kanskje jul i Karibia.
Skipper Steinar Torsvik.