Dag Rørslett er på vei mot Kapp verde.
«The Kid» en JP 54 er en av feltets mest avanserte båter. Den kan komme inn som nummer tre.
«Vaquita» er en Akilaria 40, nærmer seg mål i St. Lucia med stormskritt.

Først ARC-båt nærmer seg mål

En 40-foter er raskeste båt over Atlanterhavet. Alt tyder på at «Vaquita» går i mål i morgen.

Publisert Sist oppdatert

«Vaquita» er en Akilaria 40, en Class 40 båt, ikke ulik «Solo», tegnet av Marc Lomard. «Vaquita» har holdt en kurs langt nord, noe som har gitt dem mer vind, men også en mer utfordrene seilas. «Vaquita» holder en fart på over 11 knop, og har 300 nm igjen. Vinden ser ut til å holde seg de neste 36 timer. Båten vil nok klare å komme i mål før 13 døgn har gått. Båten som ligger som nummer to har hele 530 nm igjen. Det er en 80 fots Swan. Lige bak ligger en helt nye Pogo 50 å kjemper mot en JP 54. Dette er begge båter inspirert av IMOCA 60-båtene, men Pogo 50 er en langt billigere og enklere båt. JP 54 har vippekjøl.

Norske «Lupi» er også en Class 40-båt, men uten vannballast som «Vaquita». «Lupi», som er en Pogo 1250 med høyere mast har 717 nm igjen.

Til Kapp Verde

To norske båter har tatt en pause av ukjente årsaker. «Raffen» med Steinar Torsvik har ligger på en av Kapp Verde øyene. På vei mot Kapp Verde er også Dag Rørslett i «Modus Vivindi». Rørslett skal sende oss rapporter, men siste vi fikk var sent forrige fredag. Båten vil ankomme havn i løpet av dagen, og da vil vi nok få en rapport. I følge trackingen seiler de i 3,6 knop.