Fornyet avtale om Norsk Båtråd

Fornyet avtale om Norsk Båtråd

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) og Norges Seilforbund viderefører samarbeidsavtalen om Norsk Båtråd.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidsavtalen om drift og organisering av Norsk Båtråd ble fornyet 10. oktober, skriver KNBF i en pressemelding.

Norges Seilforbund (NSF) driver primært med idrett, mens KNBF er en paraplyorganisasjon for båtforeninger og direkte tilsluttede medlemmer.

Organisasjonene har lenge hatt et samarbeid om Norsk Båtråd. Formålet med Norsk Båtråd er å kunne øke tyngden bak en henvendelse i en aktuell båtpolitisk sak, enten det er til politikere eller beslutningstagere i lokale plan og reguleringssaker. Forbundene vil med basis i avtalen fortsette å utvide samarbeidet om Norsk Båtråd , blant annet om holdningsskapende tiltak for bedre sikkerhet på sjøen og forbedrede rammevilkår for båtliv, samt aktuelle saker som krever innsats fra alle organiserte båtfolk i Norge.

Norsk Båtråd aktiviseres sak for sak. Den siste saken hvor Norsk Båtråd har vært aktiv, er i saken om eiendomsskatt på flytebrygger.

- De gangene Norsk Båtråd aktiviseres og uttaler seg, har vi ca 60.000 medlemmer bak oss, og det betyr en dobling i forhold til hvis forbundene står alene. Norsk Båtråd er medlem av Nordisk Båtråd, som bare tillater ett medlem fra hvert land. Denne vrien for å kunne ta med nesten alle norske, organiserte båtfolks stemmer inn i et Nordisk samarbeid ansees som svært verdifull, sier KNBFs generalsekretær, Reidar Kjelsrud, i pressemeldingen.

Bildet: Kai Schøne (KNBF) og Peter Larsen (NSF) undertegner samarbeidsavtalen om videre drift og organisering av Norsk Båtråd. Foto: Reidar Kjelsrud, KNBF