Maritime bilder i Risør

Rune Nylund Larsen med stor maritim fotoutstilling under årets trebåtfestival.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Rune Nylund Larsen viser frem maritime bilder under årets trebåtfestval i Risør.

Under Risør Trebåtfestival skal det selvsagt alltid være de vakre trebåtene som skal være hovedattraksjonen. Men det er også blitt en fin tradisjon med en rekke spennende kulturelle innslag av ulik karakter. Nå er det klart at den anerkjente fotografen Rune Nylund Larsens samling av unike maritime fotografier vil danne en spennende festivalutstilling i 2012, heter det i en pressemelding Seilas har mottatt fra arrangørene.

– Det dreier seg om maritime bilder, med et hovedfokus på seil. Utstillingen vil finne sted inne på festivalområdet i eget telt, sier festivalleder Odd Sverre Aasbø.

- Risør Trebåtfestival var den direkte årsaken til at jeg for 13 år siden flyttet til Risør. For meg som maritim fotograf er festivalen et av årets store høydepunkt. Årets festival-tema er “seil” og jeg har over en lengere periode fotografert noen av våre største og fineste seilskuter, derfor er disse ekstra hyggelig å få stille ut på festivalen akkurat i år, sier Rune Nylund Larsen.

Sjøfartsnasjon.

- Dette er helt klart spennende. For det er første gang Risør trebåtfestival satser så mye på en fotoutstilling, forteller festivalleder Odd Sverre Aasbø. Larsen er blant våre fremste maritime fotografer og har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. I tillegg har han illustrert tretten maritime bøker. Han utforsker hele tiden sitt forhold til havet og spenningen mellom hav og land, og er svært opptatt av vår identitet som kystfolk og vår historie som sjøfartsnasjon, så dette skal bli en flott festivalopplevelse, sier Aasbø.

- Det er utrolig fascinerende å se på disse vakre fotografiene av vår maritime arv. På denne festivalutstillingen viser Rune oss seil og fartøy fra et helt nytt perspektiv. Dette er et samarbeid jeg gleder meg stort til, sier festivallederen.

Risør Trebåtfestival som regnes som Norges viktigste kystkulturarrangement, vil i år gå av stabelen i perioden torsdag 2. august – søndag 5. august.