Jomfruland med egen kiteklubb

Jomfruland med egen kiteklubb

Windsurferne og kiterne har lenge vært aktive i farvannene rundt den lange moreneøya i Telemark. Nå har øya formelt fått egen kiteklubb.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: Tom-Morten Brynhildsvoll.

Med sine langrunne strender, gode vindforhold og gunstige beliggenhet ytterst mot Skagerrak er Jomfruland et populært utfartssted for vindbasert vannidrett.

Nå har øya fått sine egne kiteklubb.

Tom-Morten Brynhildsvoll har hatt hytte på Jomfruland i 15 år, og er  utdannet instruktør både til vanns og til fjells på snø. Han har holdt kurs de siste to årene, hele sommeren og hele vinteren for den største kursarrangøren i Norge. 

Om kiting på Jomfruland sier han følgende:

– For noen kan dragen  virke noe skremmende, sammen med linene og personen under, i det de kommer susende bortover vannflaten.

De aller fleste som henger under dragen og kiter bortover vannet har veldig god kontroll, men man skal holde avstand til badende og gjester.

Derfor har jeg laget regler for kitere som skal kite på Jomfruland. De viktigste punktene er at kitere skal ta hensyn til badende og gjester og ikke minst det flotte dyre/fuglelivet vi har på øya. (Kitere holder seg unna sjøfuglreservatene i fredningsperioden. Vi går som seilende og skal holde 50 meter avstand til øyer som er fredet i hekkeperiode).

Brynhildsvoll har ifølge Jomfruland.net  vært i samtale med Jomfruland Vel og Jomfruland Fuglestasjon.

– De var veldig positive til at jeg tok kontakt og at jeg ønsker å «forebygge» eventuelle hendelser/episoder med denne klubben. At klubben har fokus på å ta hensyn til folk og fugler.

Følg Jomfruland kiteklubb på Facebook