Bli med på seilskutetokt!

Norge er det det eneste land i verden som har tre seilskoleskip i drift: «Sørlandet», «Statsraad Lehmkuhl» og «Christian Radich». I år samarbeider de tre om å markedsføre sitt imponerende seilingsprogram. De har mye å friste med!

Publisert Sist oppdatert

OVER: «Christian Radich» fyller 75 år i år. Arkivbilde Linn Krogh Hansen.

Det er slutt på den tiden da de såkalte «vanskelige guttene» ble sendt på tokt med et av seilskoleskipene for å lære folkeskikk. I dag driver alle skipene med betalende mannskaper av begge kjønn og i alle aldre. En lekker brosjyre presenterer skipene og alle de planlagte toktene i 2012. 

 «Radich» feirer 75 års jubileum i år, og har sitt første tokt fra Oslo til Bergen 27. juni, senere fortsetter seilasen til Tromsø og Hammerfest og med fire tokt med retur Oslo 17. august. Prisen for å delta ligger mellom kr. 3.000 og 7.500 på disse toktene.

«Sørlandet» samarbeider nå med West Island College i Canada  og tilbyr elever i den videregående skolen i Norge kurs der det legges vekt på global forståelse ved undervisning i kulturen, politikken og historien i de landene de besøker.  Det hele starter fra Kristiansand 25. august i år med besøk i flere britiske havner, Frankrike, Portugal og Spania, Marokko, Senegal, Brasil, Vestindia og retur via Bermuda til Kristiansand 30. april neste år. Noe sommerkurs blir det ikke i år, ettersom «Sørlandet» skal i dokk for femårs-klassing og vedlikehold i sommer.

 «Statsraaden»  åpner sommersesongen med et tokt fra Bergen til Shetland 10. april. Senere følger fem ulike tokt med avslutningen som går fra Brest til Harlingen 20. juli.  Prisen for å delta på disse toktene er fra kr. 3.250 til 7.900.

 I år har de tre seilskoleskipene gått sammen om en flott informasjonsbrosjyre som du kan bestille fra www.sorlandet.org , www.radich.no eller www.lehmkuhl.no