Søk i arkivet

FESTIVALSJEF:  Odd Sverre Aasbø. Foto: Linn K. Hansen.
FESTIVALSJEF: Odd Sverre Aasbø. Foto: Linn K. Hansen.
TREBÅTTRADISJON: Havnen med båtene sett fra Risørflekken. Foto: Ørjan K. Hansen.
TREBÅTTRADISJON: Havnen med båtene sett fra Risørflekken. Foto: Ørjan K. Hansen.

Risør Trebåtfestival mister hovedsponsor

Noen få dager før juleferien fikk den tradisjonsrike festivalen i Risør meldingen om at deres hovedsponsor siden 2006 ikke ville være med lenger.

MISTET SPONSOR: Risør Trebåtfestivalens høye status blant trebåtentusiastene hjalp ikke på sponsorviljen hos Sparebanken Sør. Arkivfoto fra 2010 av Linn K. Hansen.

Dermed står Norges største og eldste trebåtfestival uten hovedsponsor et knapt halvår før arrangementet skal sparkes i gang.

Festivalleder Odd Sverre Aasbø kan vanskelig skjule at han er skuffet, men synes mest av alt at det er trist på vegne av Risør kommune og resten av Sørlandet.

 – Jeg synes både byen vår spesielt og Sørlandet generelt fortjener den fantastiske folkefesten som trebåtfestivalen er. Det er derfor synd at ikke Sparebanken Sør ser det på samme måte som jeg gjør, sier den nye festivallederen, som knapt hadde vært ansatt i 14 dager før festivalens hovedsponsor forsvant.

Sen beskjed
– Slik jeg forstår det så ser ikke lenger Sparebanken Sør like stor verdi i å støtte opp om en av Sørlandets fremste merkevarer. Vi har gjort det vi kan for å beholde dem, så det er fint lite vi nå kan gjøre med dette, sier Aasbø. Han kunne ønske at det negative budskapet hadde kommet før nå i slutten av desember, og viser til at  de aller fleste bedrifter og selskaper nå har lagt planene ferdig for sponsing for neste år.

Neppe fare for 2012

–  Det er forhåpentligvis ingen fare for festivalen neste år, men for fremtiden må vi selvsagt ha inn nye sponsorer, sier Aasbø. Inntil dette er på plass må Trebåtfestivalen se nærmere på både sponsorarbeidet, billettpriser, og ikke minst alternative inntektskilder.

– Heldigvis har vi fremdeles mange støttespillere og sponsorer med på laget videre. Men det er ikke å stikke under en stol at sponsormarkedet er tungt å jobbe med i disse finanskrisetider. Men nå stiller vi oss åpen for dialog med nye aktører. Vi har dessuten så mye spennende på gang frem mot neste festival at jeg er helt sikker på at trebåtfestivalen er en god investering for nye potensielle sponsorer, mener festivalsjefen.

Risør Trebåtfestival regnes som Norges viktigste kystkulturarrangement, og vil i år gå av stabelen i perioden torsdag 2. august – søndag 5. august.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen