Ragnar Kvam ble hyllet med innbudt medlemsskap for sine mange langturer rundt på globusen, alltid med KNS-flagget på hekken, og for sitt forfatterskap i bøker og i Seilas. Det har bidratt til økt seilinteresse i Norge, sa formannen. (foto Karl ...
Ragnar Klevaas ble nytt æresmedlem i K.N.S. (foto Karl Kjørstad)

Alt godkjent på KNS’ årsmøte

Det var ekstraordinært stort fremmøte til årsmøtet i KNS torsdag kveld. Mange ventet protester mot forslaget om økt kontingent og en tusenlapp fra hver til det nye seilsportsenteret på Ulabrand.

Publisert Sist oppdatert

Et fullpakket møtelokale i Huk Aveny 1 og stiv kuling ute i Frognerkilen var opptakten til årsmøtet i K.N.S. torsdag. Overraskende mange unge var møtt frem og spenningen var stor ved styrebordet om hvordan medlemmene ville stille seg til forslaget om en investering på 25 millioner til det planlagte, nye seilsenteret på Ulabrand, på vestsiden av Bygdøy.

Formannen, Tor Møinichen, presenterte planene meget grundig og entusiastisk. Alle spørsmål ble besvart med støtte fra generalsekretæren, Jan-Erik Næss og flere av dem som har deltatt i planleggingen. Noen kritiske innvendinger kom, blant annet fra Einar Moen, tidligere formann i K.N.S., foreningens tidligere generalsekretær Peter Brandt og Bjørn Bakke. De to førstnevnte ba forsamlingen stemme for utsettelse av saken til den kunne tas opp i et nytt, ekstraordinært årsmøte. De krevet også bedre dokumentasjon av hva bygging av seilsenteret ville bety for foreningens økonomi i årene fremover. At styret nettopp hadde lagt frem et årsregnskap med et rekordstort underskudd, burde mane til forsiktighet, mente de to.

Petter Ringvold ba også om ordet, og mange ventet protester også fra ham, men i stedet ga Ringvold styret sin fulle støtte. Innlegget ble fulgt av kraftig applaus fra salen. Også Erik Ask, som gjerne har vært en kritisk røst på årsmøtene, sa at han var blitt overbevist om å støtte satsingen etter å ha hørt formannens solide forklaring. Etter debatten ble årsmøtet bedt om å vise stemmetegn fra dem som var for forslaget. Det viste seg å være et klart flertall. Ved kontravotering var det ikke én hånd i været. Også økt kontingent og et engangsbeløp på kr. 1.000 per medlem til støtte for seilsenteret ble godkjent.

Mange hederstegn

Valgkomiteens formann, Ragnar Klevaas, la frem komiteens forslag til nytt styre og råd. Samtlige forslag fikk applaus og støtte fra forsamlingen. Formannen takket de uttredende styremedlemmene og ønsket de nye velkommen. Deretter var det tid for utdeling av æresbevisninger og hederstegn.

Ragnar Klevaas ble først utnevnt som æresmedlem for sine store innsats for foreningen på mange fronter og som formann. Jacob Stolt-Nielsen, Craig Symonette og Ragnar Kvam ble alle innbudte medlemmer, mens Bjørn Vadholm og Dag Olav Nikolaysen ble tildelt foreningens hederstegn. Formannen presenterte hver av de hedrete og redegjorde for deres store innsats for K.N.S. og norsk seilsport. Han kunne i den forbindelse også nevne at Stolt-Nielsen var en av de betydeligste økonomiske støttespillerne til seilsportsenteret med sin gave på tre mill. kroner.