Söta bror surfer på «Berit»

Også svenskene har fått føle «Berits» krefter. Se brettseilingsvideo fra Varberg, mens vi går inn i nok et døgn med storm og orkan på denne siden av kjølen.

Publisert Sist oppdatert

Etter et døgn med roligere vær er det igjen slått full storm- og orkanvarsel langs hele kysten. Meteorologer advarer mot å gå ut å se på været som nå bygger seg opp langs norskekysten

– Det blåser veldig kraftig på kysten av Vestlandet. Ved Stad har det blåst orkan i natt, og det blåser nå full til sterk storm nord for Florø og liten storm utenfor Hordaland. I slik vind vil man ha problemer med å stå beint, sier meteorolog Geir Ottar Fagerli ved Vervarslinga på Vestlandet til NRK.no.

Også på Seilas’ kontorer i Leangbukta merkes nå uvanlige sterke vinder. For to dager siden veltet en seilbåt i opplag under stormen «Berit».

Gamle værtegn

«Red in the night - sailors delight, Red in the morning- sailors warning», er et kjent uttrykk for oss som for det meste seiler på denne siden av Atlanteren.

På meteorologisk institutt kan du lese mer om gamle norske værtegn og deres betydning.

På brett i Varberg

Brettseileren Gustav Häggström er blant dem som nyter godt av uværet så langt. Se Youtubevideo fra brettseileren i Varberg under "Berit".