Se «Berit» feie over land, strand, båt og fjell

Se «Berit» feie over land, strand, båt og fjell

Fredag og lørdag herjet uværet «Berit» nordpå. I går kveld var det søringene som fikk gjennom gå. Se liveopptak fra  "Berit"s herjinger langs kysten.

Publisert Sist oppdatert

STORM: Lille Presteskjær fyr - ikke langt fra Stapnes. Foto: Jonny Olsson.

Uværet "Berit" har gjort fra seg , – på land, over strand og til og med i fjellet har man i helgen fått føle på uvanlige naturkrefter. Først var det Vest- og Nord-Norge som fikk gjennom, så var det Østlandet og Skagerrak i går.

Bildet over er tatt av reklamefotograf Jonny Olsson og er av Lille Presteskjær fyr - ikke langt fra Stapnes, der to personer tragisk nok fortsatt er savnet etter å ha bitt skyllt på sjøen under uværet.

– Jeg har sett litt av hvert av uvær men ikke maken til dette..., skriver Olsson om bildet, som han har lagt ut på Seilas' Facebookside.

Mange har også vært ute i været og filmet, og flere amatørvideoer er lagt ut på Youtube i løpet av helgen.

Her er noen smakebiter:

Også Vestlandet fikk gjennomgå av naturkreftene i helgen. Youtube- burker "olaeier" har foreviget hvordan "Berit" frisker opp hverdagen ved Herdlevær i Øygården.

"Hagvan 0" har filmet M/V ''Hagland Bona''s lidelser i full storm  utenfor Jærens rev.

"Pacokrak" har foreviget Flekkefjord.

"Berit" nøyde seg ikke med å feie langs kysten... Hun tok også turen til fjells..

"Skisolt", som har lagt denne korte snutten på Youtube, skriver " jeg turde ikke filme mere, var redd for at nye trær skulle falle..."

Interessert i flere luftige «Berit»-videoer? Du finner dem på Youtube.

....Og til slutt, en aldri så liten godbit av en musikkvideo om Hurricane Gilbert som herjet Jamaica i 1988, der undertegnede var på ferie og ble møtt av at fly som lå slengt oppi et tre på flyplassen i Montego bay.....