Oppgraderer Aker Brygge Marina

Norwegian Property investerer 1.5 milliarder kroner i Aker Brygge. Blant oppgraderingsprosjektene er Aker Brygge Marina som idag søker daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Steff Herbern har til nå stått for utvikling og drift av Aker Brygge Marina og har leiekontrakt med eierne av Aker Brygge, Norwegian Property. Sigmund Sletvold i NPRO forteller til Seilas at selskapet selv ønsker å stå for så mye av driften som mulig på bryggen og det er derfor lite trolig at kontrakten med Herbern vil bli forlenget.

Gjennom annonse i Aftenposen idag søkes det etter daglig leder som skal få ansvaret for å drifte og utvikle marinaen videre. Sletvold understreker imidlertid at avtalen med Herbern ikke er sagt opp og at man ikke ser bort fra at nettopp Herbern vil være den beste kandidaten til jobben. Man har ennå ikke vært i realitetsforhandlinger om overtakelse av Herberns investeringer i bryggeanlegg og servicebygg.

NPRO ønsker at driften av marinaen skal støtte opp om øvrige aktiviteter på Aker Brygge og at forholdene skal legges til rette for ulike former for vannsport, mye slik Herbern har utviklet Oslo Race Week, Aker Brygge Cup etc.

Herberns varemerke har vært det gode miljøet som trakk seilere til restauranten hans og som nå NPRO har overtatt i en noe annen drakt enn det man husker fra Herbern Marina tiden. Seilere vi har snakket med frykter nå at det gode miljøet vil vike for kommersielle interesser også når det gjelder marinaen og at prisene vil fyke i været i takt med investeringene.

Det som synes sikkert er at det ikke blir endringer til 2012 sesongen, og at byggeprogrammet først vil være fullført i juni 2013.