Verdensatlas for seilere

Den verdenskjente langturseileren Jimmy Cornell, forfatteren av en rekke oppslagsbøker for jordomseilere og grunnleggeren av ARC-seilasen, kommer nå med «Cornell’s Ocean Atlas».

Publisert Sist oppdatert

GIR UT ATLAS: Jimmy Cornell er mannen bak et verdensatlas for havseilere. Foto over: pressebilde, foto t. h: H. Nissen-Lie

Jimmy Cornell, verdens kanskje mest erfarne langturseiler og mannen bak flere bestsellere som «World Cruising Routes», samt de berømte «Long Distance Cruising»-seminarene, kommer nå med en ny og spennende publikasjon: Et kartverk for hele verden med 129 oppdaterte pilot-kart med månedlige meteorologiske data og alt det en havseiler ønsker av informasjon for å krysse verdenshavene.

Bak atlaset står også Jimmys sønn, Ivan Cornell. 69 detaljerte kart som dekker de mest aktuelle seilrutene jorden rundt gjør det enkelt å velge hvor og når man bør seile for å oppnå de beste forholdene. Disse kartene er utarbeidet i samarbeide med erfarne meteorologer fra de aktuelle områdene. I boken får man også vite når faren for tropiske stormer  er størst, hvilken bane de følger og hva slags vind man kan vente.

Boken blir lansert på «America’s Strictly Sail»-båtmessen i Chicago i januar 2012 og blir tilgjengelig i Europa kort  etter. Mer informasjon på www.cornellsailing.com