Jetmund Rygg sikret seg et par Helly Hansen Mid sko.
Jetmund Rygg. foto. privat.

Får skopremie for gode havnetips

Jetmund Rygg får Helly Hansen sko i premie for å ha delt sine havnetips fra Sogn og Fjordane med Seilas' lesere..

Publisert Sist oppdatert

FAMILIETUR: I fire uker seilte Jetmund Rygg og familien i Sogn og Fjordane. foto: Jetmund Rygg.

Jetmund Rygg var en av flere som i sommer  sendte oss tips til gode havner som var verdt å oppleve. Med sine mange tips til gjestehavner i Sogn og Fjordane  har vi funnet at Ryggs tips var det beste, ettersom det ikke bare ga oss informasjon om flere spennende steder, men også satte fokus på et kystområde som for mange seilere er ukjent.

Les tipsene til Jetmund Rygg her

Familien har i sommer tilbrakt fire flotte uker sammenhengende i båten.

Her er en kort oppsummering:

– Siden båten var ny for oss og vi har to små, 1og 3 år, var hovedmålet å bruke tid i båten, uten nødvendigvis å reise så langt.

Difor brukte vi god tid på ruta, Askvoll - Hardbakke - Eivindvik - Skjerehavn - Verlandet - Askvoll.

Skjerehavn var nok plassen som overasket oss mest positivet, veldig gjennomført, stilfult og med høg standard. Veldig god mat i resturanten. En plass som skiller seg ut ang båthavner.

Både Askvoll og Verlandet har denne sesongen utvidet bryggekapasiteten, det trengtes, for i juli var det mye båttrafikk.

Anbefaler seiling og sykling

– Som dere ser av bildet så hadde vi med sykkler og sykkel vogn. Kombinasjonen av seiling og sykkelturer synest vi er veldig fin. På den måten får en oppleve kysten både frå sjøen og på land. Også er det veldig godt med litt trim og bevegelse etter timer i båt.

Trygt for barna

Å reise på seilferie med små barn går veldig fint, barna må alltid ha vest på når de er oppe i båten eller på land. I en båt med rekkenett, blir det som å være i en lekegrind. På tur har de vester, seler og liner på, så tryggere kan det neppe bli. Så blir de dessuten gode på å bevege seg,. I løpet av de fire ukene falt dei ikke på sjøen en eneste gang, verken fra båt eller brygge.