Michael Good er sjefstester for tyske Yacht, og var godt fornøyd med testen i Seilas regi.
Testbåtene sett fra mastetoppen.
Til kai på Ramviksholmen.

Fornøyde utlendinger

Det ble lite vind, og lite seiling under Seilas’ stortest i går. Vi tok derfor turen til Ramvikholmen for å vise frem en norsk uthavn.

Publisert Sist oppdatert

Ramvikholmen ligger rett utenfor Tofte på Hurum, bare fire nautiske mil vest fra Son hvor testen hadde base. Innseilingen er grunn, slik at vi fikk testet både båtens navigasjonsinstrumenter og manøvreringsegenskaper. Heldigvis slapp vi å teste kjølkonstruksjonen.

Internasjonal test

Seilastesten er i samarbeid med to svenske seilblader, ett dansk og ett tysk. Videre var det en tysk representant i både Hanse og i Bavaria, og en franskmann i Sun Odyssey. Både i Delphia og Oceanis var det en svenske.

– Her skulle vi ligget i natt og grillet i stede for å spise pizza i land var det første Morten Brandt, redaktør i Bådnyt sa når han steg i land. Han ble raskt tilvendt som fjellape, og klatret rundt på granitten for å få gode bilder.

Ukjent havn

Av alle som deltok i testen var det kun Even Larsen fra Normar og meg som hadde vært i den lille havnen tidligere. Jeg var på Ramvikholmen for første gang i vinter.

Se sak her

Even Larsen forteller at det er sjeldent han besøker den idylliske havnen, tross for at han har båten i nærheten. – Det er noen båteiere som nærmest har annektert havnen, så det er ikke lett å slippe til i helgene, forteller han.

Testen av Bavaria 36 C, Hanse 385, Delphia 37, Oceanis 37 og Sun Odyssey 379 vil komme i Seilas nummer 9.

Første testdag var det bedre vind. Se bilder fra testen her.

Yacht sendte eget filmcrew som vil bli publisert på Yacht.de