Utenlandske båtturister velkommen igjen

Utenlandske båtturister velkommen igjen

Toll- og avgiftsdirektoratet har innsett at de upopulære norske bestemmelsene, som gjør det umulig å etterlate en utenlandsk båt i vinteropplag her uten å måtte betale moms og HK-avgift, må endres. Nå er nye regler ute på høring.

Publisert Sist oppdatert

Kritikken mot tollvesenets bestemmelser som har skremt utenlandske båtturister fra å besøke Norge har vært kraftig. Etter at saken var oppe i Stortinget og finansministeren tidligere i år opplyste at han hadde bedt Toll- og avgiftsdirektoratet om å vurdere endring av reglene, er det nå kommet forslag om ny forskrift. Forslaget er sendt til høring til 52 forskjellige instanser med svarfrist i går.

Blir forslaget godkjent, vil utenlandske båteiere kunne søke om å etterlate sin båt i et år et hvilket som helst sted i landet. De vil også kunne søke om ytterligere et års opphold, om ønskelig. Derved er de norske bestemmelsene tilpasset de reglene som gjelder innen EU og øvrige europeiske land. Det eneste som kreves er at et eget søknadsskjema fylles ut og leveres den lokale tollregion før båten forlates i Norge.